Ryktesaker, uke 28

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 25. juli:

23.15: Fabrizio Romano skriver at United kommer til å legge inn bud på Raphael Varane i løpet av de neste dagene. United-styret skal være selvsikre på at avtalen nærmer seg.

Romano skriver at det ikke skal være noen andre klubber med i kappløpet om midtstopperen.

17.40: Mario Cartagena fra spanske Goal kommer med en oppdatering fra Raphael Varane-forhandlingene. United og Real Madrid skal ha blitt enige om at det ikke gagner noen om overgangen drar ut i tid. Det skal ha vært betydelig fremgang i forhandlingene de siste timene og optimismen om at overgangen vil la seg ordne er visstnok «bemerkelsesverdig».

Avtalen vil ifølge Goal la seg gjennomføre for en sum mellom 45 og 55 millioner euro.

Cartagena skriver at Real Madrid skal ha skjønt at Varane var tapt da han avslo klubbens opprinnelige kontraktstilbud uten å be om mer penger. Franskmannen skal, etter all sannsynlighet ha spilt sin siste kamp for Real Madrid, og slik vi tolker informasjon, gjelder dette også oppkjøringskamper.

16.10: Troverdige Mohamed Bouhafsi skriver at forhandlingene har begynt mellom United og Real Madrid i Raphael Varane-sagaen. United skal ha spurt spanjolene om deres krav.

Franske Le Parisien formidler noe av den samme informasjon. De skriver at overgangen kan være ferdigstilt i løpet av kommende uke.

10.10: Daily Star skriver at United ønsker å kvitte seg med Anthony Martial. Avisen, som riktignok er langt ifra å være den mest troverdige, mener å vite at franskmannen anses som overflødig, nå som Jadon Sancho har ankommet.

Tottenham nevnes som en mulig beiler, men Spurs skal være lite interessert i å overta angriperens høye lønninger.

Lørdag 24. juli:

10.10: Eduardo Camavinga favoriserer en overgang til en spansk klubb om han forlater Rennes denne sommeren. United skal ha vært i samtaler med franskmannens representanter, men diskusjonene skal «ikke ha vært oppløftende», ifølge Manchester Evening News.

Fredag 23. juli:

21.50: Nettstedet om fransk fotball, Get French Football News, skriver at Paul Pogba-agent Mino Raiola lenge har forhandlet med PSG om en overgang, men at Pogba selv venter for å se om United og PSG blir enige – før han eventuelt godtar PSGs tilbud.

21.15: Ikke noe nytt, men vi tar det med fordi kilden har kontakter i United. United forventer et fremstøt fra Paris St. Germain på Paul Pogba før overgangsvinduet stenger. Det skriver The Telegraphs’ United-journalist James Ducker. PSG skal visstnok, som andre har meldt, tro på at det er mulig å få kloa i Pogba for 50 millioner euro.

10.50: Jan Åge Fjørtoft har hørt på en Bayern-podcast om den tyske midtbanespilleren Leon Goretzka (26), som United ser ut til å forsøke å posisjonere seg for å hente gratis om ett år. United kan altså – om de mener han er viktig – gi Goretzka den lønna han ønsker.

09.55: Raphael Varane skal nå ha meldt seg til preseason for Real Madrid. Han gjennomførte legesjekken fredag morgen mens de andre trente, mens det er ventet at han så slutter seg til resten av gjengen på ettermiddagstreningen.

Det er noen som tror at hans situasjon vil avklares raskere når han nå har returnert til trening, selv om enkelte rapporter sier at han er ganske avslappet til det hele. Han har et såpass godt forhold til Real at han nå lar det bli opp til United og Real å bli enige om overgangssummen.

08.15: Det har blusset opp rundt Paul Pogba igjen, siden franskmannen altså bare har ett år igjen av United-kontrakten. Vil han dra? Har han avslått et tilbud på 350 000 pund? Er PSG klar for å kjøpe ham? Sky Sports skriver at Paul Pogba vil vurdere alle muligheter før han bestemmer seg for det som trolig blir hans siste store kontrakt i karrieren. PSG skal være interesserte, men det har ikke vært noen kontakt med United.

07.10: Chelsea vurderer Sergio Romero som sin nye tredjekeeper. Det skriver Daily Telegraph. Romero er gratis tilgjengelig etter at United-kontrakten hans utløp i sommer.

07.00: Mer om forskjellene mellom bud og krav på Raphael Varane. Daily Mirror skriver at det er 10 millioner pund i forskjell mellom bud og krav. United skal ha budt 40 millioner, mens Real ønsker 50 millioner.

Torsdag 22. juli:

22.15: Ifølge David McDonnell, United-journalist i The Mirror, har Paul Pogba avslått Uniteds nyeste kontraktsforslag. Klubben skal ha tilbudt franskmannen en ny langtidsavtale med økt lønn, som midtbanemannen ifølge McDonnell altså skal ha avslått. Uniteds kontraktsforslag var på 350 000 pund i uka.

Dermed har United visstnok bestemt seg for å selge Pogba dette overgangsvinduet, for å ikke la ham gå gratis neste sommer. Paris St. Germain står visstnok klare med et bud på 45 millioner pund.

20.45: Etter finansielt trøbbel har ikke Wayne Rooneys Derby lov til å signere spillere foruten bosmanspillere og spillere på seksmånederslån.

Derbyshire Live skriver at klubben har en prinsipiell avtale med United om å hente Teden Mengi tilbake på et nytt lån, men at Rooney må tenke seg nøye om før han bestemmer hvem han velger å hente.

Klubbene må også finne ut om et lån på seks måneder er det som passer best.

20.15: Real Madrid har avvist et første bud på Raphael Varane, ifølge spanske AS. Budet skal ha ligget på rundt 40 millioner euro, pluss fem millioner euro i bonusklausuler. Spanjolene ønsker seg nærmere 70 millioner euro og skal ha avslått budet.

Spilleren skal selv ha ønsket å ha fremtiden avklart før han returnerer til treningsfeltet i den spanske hovedstaden, noe han nå må gjøre denne uken.

18.55: PSG er interesserte i signaturen til Uniteds Paul Pogba. Det skriver Sky.

United skal ha startet samtaler om en ny kontrakt med franskmannen og det skal ikke ha vært noen form for kontakt mellom United og PSG, men Pogba vil se an alle muligheter før han underskriver en ny avtale med United.

17.35: Journalist Sam Pilger har skrevet en ytterst kort oppsummering av hva han har hørt om overgangssituasjonen i United.

I motsetningen til hva flere andre medier har skrevet den siste tiden, mener Pilger at United og Raphael Varane ikke er enige om den personlige avtalen. Klubben skal også ha et håp om at Paul Pogba blir i klubben, mens Kieran Trippier-overgangen er avhengig av at Atletico Madrid lemper på kravene.

17.20: BBC-journalist Emma Sanders skriver at United har kommet til enighet om de personlige detaljene med den potensielle nye kvinnelagstreneren Marc Skinner. Fra meldingene kommer det ikke tydelig frem om United også har kommet til enighet med Orlando Pride, 38-åringens klubb, om en avtale.

16.40: Daily Mail siterer spanske Sport på at Donny van de Beek skal ha blitt tilbudt til Barcelona, som skal ha vurdert å sende stopper Samuel Umtiti i retur.

Manchester Evening News skriver derimot at nederlenderen vil si nei til alle potensielle beilere for å bli i United også etter sommerens overgangvindu. Lokalavisen mener å vite at både italienske, spanske og tyske klubber skal ha forhørt seg om midtbanemotoren.

15.25: Mario Cortegana, journalist i Goal, skriver at en potensiell United-overgang for Raphael Varane er langt ifra en overgang som vil gå raskt i orden.

Real Madrid har det travelt med å selge, ettersom de vil sikre seg at franskmannen ikke lar kontrakten løpe ut, slik at klubben ikke får igjen noen penger for ham neste sommer. United skal derimot se situasjonen slik at dess nærmere overgangsfristen kommer, dess bedre kort har Old Trafford-klubben på hånden.

13.15: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at Raphael Varane allerede er i «United-modus». Forhandlingene går fremover og alle lydene som kommer fra Old Trafford er positive.

United skal også ha flere jern i ilden – klubben skal være åpen for å hente enda en midtstopper, har utforsket situasjonen til flere midtbanespillere og er fortsatt interesserte i Kieran Trippier.

Declan Rice skal derimot ikke være på vei inn dørene på Old Trafford. Luckhurst skriver at midtbanespilleren etter alt å dømme vil bli i West Ham og at det uansett er slik at Rice liker United bedre enn det United liker Rice.

08.10: Jonathan Shrager, som flere ganger har vist seg å besitte gode kilder i United, skriver at Alex Telles er fornøyd i United og trener hardt mot kommende sesong.

Brasilianeren har den siste tiden blitt ryktet bort fra klubben, men spilleren selv er ikke aktivt på utkikk etter en overgang som tar ham vekk fra Old Trafford.

Onsdag 21. juli:

22.20: Fabrizio Romano skriver at Napoli-kilder avviser at de har mottatt noe som helst bud på Kalidou Koulibaly. Dette etter at det Gazetta dello Sport mandag skrev at United hadde lagt inn bud på stopperen.

15.00: Enda en Sport Bild-journalist skriver om Uniteds interesse i Bayerns Leon Goretzka (se 07.15). United skal ha lagt frem mulige tall til avtale, men spilleren vil først uansett høre hva Bayern har å tilby. Dette gjelder fra sommeren 2022.

08.25: Everton har nå også meldt seg på i kampen om Jesse Lingard. Det skriver The Suns Martin Blackburn.

08.20: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at Paul Pogba-agent Mino Raiola nå diskuterer franskmannens personlige avtale med Paris St. Germain. Hvis den går i boks så håper PSG, ifølge saken, å få United til å selge for cirka 43 millioner pund.

07.20: Spanske Jose Felix Diaz, som blant annet jobber for El Chiringuito (som dekker Real Madrid), melder at United må øke sitt forventede bud på Raphael Varane hvis Real skal være villig til å selge. Det er egentlig ikke noe oppsiktsvekkende ved dette. United er ventet å starter på cirka 45 millioner euro pluss klausuler, mens Real da ønsker United litt opp fra det. Det som da skjer kalles gjerne forhandlinger (og kan ta litt tid).

TV-kanalen El Chiringuito har forresten fastslått at Varane har bedt Real-president Florentino Perez om å bli solgt til United.

07.15: Tyske Sport Bild skriver at United skal ha tilbudt Bayern-spiller Leon Goretzka et kontraktstilbud fra NESTE sommer.  26-årigens kontrakt med Bayern utløper da, noe som i så fall betyr at United allerede nå forsøker å på plass brikkene for neste sesong. Goretzka er sentral midtbanespiller og tysk A-landslagsspiller. Det er Goal-reporter Ronan Murphy som gjengir dette, da united.no ikke fant dette selv hos Sport Bild.

07.10: Paris St. Germain-trener Maurico Pochettino ønsker å gjøre Paul Pogba til sitt storkjøp denne sommeren. Den franske klubben ønsker å selge litt unna for å skaffe 50 millioner pund – som de tror kan være nok til å få til en avtale med United. Pogbas kontrakt går altså ut neste sommer. Saken er skrevet av Daily Mirrors Darren Lewis, som ikke avisas United-journalist. Mirror-saken er altså veldig lik L’Equipe-saken fra tirsdag (se 13.05 tirsdag), men uten at L’Equipe er sitert på noen måte.

00.01: Milan forbereder et nytt bud på Diogo Dalot, som innebærer et nytt utlån til San Siro, denne gangen med en kjøpsopsjon. Det melder Fabrizio Romano.

United skal ønske seg en sum for å slippe portugiseren på et nytt utlån, i tillegg til den nevnte kjøpsopsjonen. Carlo Ancelotti skal også være en fan av Dalot, men Real Madrid er per nå ikke en alternativ destinasjon for den unge høyrebacken.

Tirsdag 20. juli:

22.10: I en lengre artikkel om status quo overgangsfronten i United, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News følgende:

  • United er åpne for å gjøre to nye storsigneringer i tillegg til Jadon Sancho. Klubben gjør fremsteg i forhandlinger om Raphael Varane og føler seg selvsikre på at de vil klare å hale franskmannen i land.
  • Ole Gunnar Solskjær ønsker seg Kieran Trippier og backen ønsker seg tilbake til Manchester.
  • Det stemmer ikke at United er, eller har vært, nære ved å forsøke seg på Eduardo Camavinga. Midtbanekollega Declan Rice kan bli for vanskelig å få tak i for United.
  • United ønsker å forsterke forsvaret, også med flere spillere enn bare Raphael Varane. Det ønsker klubben å finansiere gjennom et spillersalg. Fremtiden til Eric Bailly skal være noe usikker, mens Phil Jones ikke vil være mulig å selge, grunnet hans skadeproblematikk.
  • Det har ikke kommet noen seriøse henvendelser for Paul Pogba.
  • Klubben har ikke tatt noen endelig avgjørelse hva gjelder fremtiden til Jesse Lingard, selv om både West Ham og PSG er interesserte.
  • Andreas Pereira kan få forlate klubben om det kommer et akseptabelt tilbud, men det er mer sannsynlig at brasilianeren drar på et nytt utlån.

19.10: Danny Ings har fortsatt ikke signert noen ny kontrakt med Southampton. Ifølge Talksport ønsker spissen seg til en storklubb som United eller Manchester City og er dermed ikke ventet å ville gå til Tottenham, dit han har blitt ryktet.

Verken United eller City skal dog ha forhørt seg om den 28-årige spissen.

19.05: Spanske AS, her sitert av Manchester Evening News, skriver at agenten til Saúl Ñíguez har kontaktet United og Liverpool for å høre om de er interesserte i den spanske midtbanemannen.

Atletico Madrid vil i så fall be om 40 millioner euro for Ñíguez.

17.00: Tirsdag offentliggjør United at Vilde Bøe Risa blir kvinnelagets første signering denne sommeren. Den norske 26-åringen må dog vente på å bli kjent med sin nye sjef, ettersom United fortsatt ikke har ansatt Casey Stoneys arvtaker.

Nå slår The Telegraph fast at Marc Skinner er klubbens foretrukne alternativ. Den tidligere Birmingham-sjefen er for øyeblikket under kontrakt med amerikanske Orlando Pride og det skal fortsatt være igjen en del forhandlinger før en eventuell avtale er i boks.

Uniteds spillergruppe skal ifølge den engelske avisen være ivrige etter å potensielt få jobbe med Skinner.

16.25: Real Madrid-journalist Lucas Navarrete skriver at United forbereder sitt første bud på Raphael Varane, et bud som vil ligge på rundt 45 millioner euro, pluss fem millioner euro i bonuser. Spanjolene ønsker seg dog trolig nærmere 60 millioner euro.

Dermed forventer Navarrete at Uniteds første bud vil bli avslått, før klubbene til slutt kommer til enighet om en avtale på rundt 55 millioner euro.

13.40: Nicolas Holveck, president i Rennes, har stilt opp i et intervju med den franske radiokanalen RMC, der han blant annet gir en statusoppdatering rundt Eduardo Camavinga.

Han forteller at alt fortsatt er åpent når det gjelder det franske stjerneskuddet – 18-åringen kan komme til å dra i sommer, men også signere en ny avtale med den franske klubben.

– Han kommer i alle fall ikke til å bli billig (for en eventuell kjøperklubb). Vi har hatt noen samtaler, men ingenting har skjedd den ene veien eller den andre, sier Holveck.

13.15: Vi har ikke altfor mye kjennskap til spanske Madridista Real, så ta denne informasjonen med en stor klype salt:

United og Real Madrid er ifølge nettstedet bare timer unna enighet om en overgangssum for Raphael Varane.

13.10: Liverpools akademistjerne Ethan Ennis har avslått et nytt tilbud fra klubben og skal etter sigende være nære ved en overgang til United. Det skriver Liverpool Echo. Det 16-årige midtbanetalentet skal også være på radaren til Chelsea.

13.05: Franske L’Équipe (her sitert av Sport Witness) skriver at PSG ikke har gitt opp håpet om å signere Paul Pogba i sommer, men at klubben først må selge unna spillere for å få råd til en overgang.

Spilleren selv skal, ifølge avisen, være veldig fristet av å spille for den franske klubben. Prislappen vil i så fall ligge på rundt 50 millioner euro.

11.45: Ikke voldsomt mye nytt i denne oppdateringen fra Fabrizio Romano, men vi noterer oss at Raphael Varane angivelig vil til United, noe hans agenter skal ha gitt Real Madrid beskjed om. Nå venter han på at klubbene skal bli enige.

11.30: I formiddag ble det endelig klart – Vilde Bøe Risa er United-spiller! Les mer i egen sak her!

09.45: The Sun skriver at Atletico Madrid gjør det vanskelig for United, som har lyst til å hente deres Kieran Trippier. United er visstnok klare til å betale 18 millioner pund for høyrebacken, men det skal ikke være nok for spanjolene.

Nå venter Diego Simeone og kompani på å høre hva Trippier ønsker før kommende sesong og det kan hende at engelskmannen må prøve å tvinge gjennom en overgang om han ønsker seg bort fra Wanda Metropolitano.

00.00: Intet spesielt nytt, men slik ser forsiden av Marca ut tirsdag. Det eneste som gjenstår for at Raphael Varane blir United-spiller er at klubbene blir enige. Real Madrid ønsker å innkassere penger på franskmannen nå.

Mandag 19. juli:

17.15: Fabrizio Romano har hos United We Stands You Tube-kanal sagt at United avventer situasjonen til Donny van de Beek og Paul Pogba før de eventuelt bestemmer seg for et nytt midtbanekjøp. Van de Beek kan samtidig komme til å ønske seg vekk fra United hvis en ny midtbanespiller hentes inn og gjør det enda vanskeligere for ham.

17.10: ESPNs Mark Ogden skriver at kilder har fortalt ham at Paul Pogba sannsynligvis spiller i United ut kontraktstiden sin (neste sommer), og så forlater klubben gratis. Det er ingen indikasjoner denne sommeren på verken forhandlinger med United om en ny kontrakt eller et salg.

Ifølge Ogden føler United seg også sikre på at Raphael Varane er klar for klubben før sesongstart.

15.50: Atletico Madrids Saul (se også 07.00) skal ha fått et tilbud fra minst én Premier League-klubb. Det skriver Fabrizio Romano på Twitter.

15.40: Vi kjenner ikke påliteligheten til den spanske nettjournalisten Carlo Carpio, men han mener at Raphael Varane kan bli United-spiller denne uka. Varane har som kjent ikke svart på Real Madrids siste kontraktstilbud, United kan uansett gi ham bedre lønn, men Real vil ikke miste ham gratis. Det snakkes om 50-60 millioner euro, selv om United muligens starter litt lavere enn det. Andre rapporter peker på at United og Real har pratet sammen om pris, og at det i alle fall ikke har skremt bort United. Varane selv ønsker en rask avklaring, siden han er ventet tilbake på Real Madrid-trening denne uka, sannsynligvis onsdag.

13.00: The Athletic skriver at Diogo Dalot fortsatt er interessant for Everton når de leter etter en ny høyreback.

12.10: Det er ingenting konkret, men Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver at kilder sier til ham at Raphael Varanes overgang til United nærmer seg for hver dag som går…

10.00: Italienske Gazzetta dello Sport skriver at Kalidou Koulibalys agent, på vegne av United, la frem et bud på 30 millioner euro for den 30 år gamle midtstopperen, men at dette ble avvist av Napoli.

07.45: Mye omtalte Raphael Varane returnerer til Real Madrid-treningene denne uka. Franskmannen har altså fortsatt ikke villet skrive under på en ny Real-kontrakt, og United skal være sterkt i førersetet selv om det nylig også kom rapporter om at Chelsea skulle være interessert i å kuppe avtalen. En mulig overgangssum på cirka 50 millioner euro er nevnt, men det kan muligens også være for lite, ifølge spanske Marca.

Merk: Det var mange Varane-oppdateringer gjennom helga. Ta en titt på «forrige ukes rykter» (lenke øverst i saken) for å være fullt oppdatert.

07.30: Foreløpig er Kieran Trippier for dyr for United siden Atletico krever minst 30 millioner euro, mens United ønsker ham for maksimalt halvparten av den summen. Atletico skal også stå ganske hardt på den prisen, men siden Trippier selv skal være ekstremt klar for å reise tilbake til England så har Atletico ifølge spanske AS sett på alternativer hvis han drar. Internt kan det være Santiago Arias eller Sime Vrsaljjko, mens det eksternt kan være Nelson Semedo eller Giovanni Di Lorenzo. Marcos Llorente er også en mulighet.

Det at Atletico ser på alternativer betyr i alle fall at Trippier-døra ikke virker helt stengt. Det virker imidlertid som om Trippier må be om å bli solgt og deretter at United nok øker sitt bud med noe for å lykkes her.

07.10: Jorge Valdano, tidligere Real Madrid-direktør, snakket søndag om at det at Sergio Ramos (klar for PSG) OG Raphael Varane forlater Real Madrid samtidig er det samme som om Chiellini og Bonucci skulle ha gjort det samme i Italia. Så har Varane selvsagt ikke skrevet under for United foreløpig, men ryktene er sterke – og Valdano ser ut til å skrive under på at de er riktige (selv om det er vanskelig nå å vite hvor mye informasjon han faktisk har om det som foregår i Real).

07.00: Sauls eventuelle overgang fra Atletico Madrid til Barcelona skal likevel ikke være så klar så mange trodde i noen dager. Ifølge spanske AS er den ofte United-koblede midtbanespilleren tilgjengelig for salg, agenten skal også ha kontaktet klubber som United og Liverpool den siste tiden og Atletico Madrid må selge hvis de skal kunne hente en spiss (og de har vært koblet til Griezmann). Markedsverdien sies å være på cirka 40 millioner euro. Tidligere i sommer har det vært snakk om at United jakter på en kantspiller (Sancho), en stopper (Varane) og også en sentral midtbanespiller – som Saul altså er.

Powered by Labrador CMS