kane24353

Ryktesaker, uke 20

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 23. mai

08.15: Tyske BILD skriver at United skal være villig til å tilby kantspiller Kingsley Coman 200 000 pund i uka (etter skatt) hvis han er villig til å forlate Bayern til fordel for United. Coman er ofte nevnt som aktuell for United fra Tyskland, men veldig sjeldent fra engelske journalister.

08.10: Både Everton og Juventus skal ha kastet seg inn i kampen om Sergio Romero, som forlater United i sommer. Everton ønsker at Romero skal pushe Jordan Pickford, mens Juventus ser ham som reservekeeper, skriver Daily Mail.

08.05: Sunday Suns Richard Moriarty skriver at Rashford, Maguire og Shaw skal gå i gang med en sjarmoffensiv mot Harry Kane for å få ham til å velge United når de om kort tid møtes på landslaget i forkant av fotball-EM. Den engelske EM-troppen tas ut tirsdag.

08.00: United skal være villig til å kompensere pengetapet Harry Kane må tåle hvis han ber om en offisiell overgang vekk fra Tottenham og så drar til United. Det er nemlig slik at man mister en del lojalitets-utbetalinger hvis man ber om overgang vekk, og United vil altså sørge for at Kane likevel får de pengene hvis han kommer til Old Trafford. Det skriver Duncan Castles i Sunday Times. Castles var Mourinho-kjenner, men har bommet mye på sine overgangstips rundt United de siste par årene.  Ifølge Castles skal Ole Gunnar Solskjær være villig til å selge Anthony Martial for å få inn noen av pengene som trengs for å sikre seg Kane.

Lørdag 22. mai

20.00: I en såkalt eksklusiv sak melder The Mirror at Bruno Fernandes er nære ved å signere en ny United-kontrakt som vil gi ham 200 000 pund i uka, noe som skal være det dobbelte av det han tjener per i dag.

Fernandes har fortsatt fire år igjen av kontrakten, men United skal ha villet belønne portugiseren for gode prestasjoner gjennom hans første hele sesong på Old Trafford.

14.25: Daily Telegraph melder at Declan Rice kommer til å koste minst 90 millioner pund denne sommeren. United, Manchester City og Chelsea skal alle være interesserte i West Ham-spilleren, men det er Chelsea som visstnok er Rices foretrukne neste destinasjon.

Avisen skriver også at West Ham håper å beholde Rice i hvert fall i én sesong til.

12.35: Det nærmer seg et nytt overgangsvindu og dermed dukker også ryktene om en United-retur for Cristiano Ronaldo opp igjen. Spanske AS melder at portugiseren aldri har vært nærmere å returnere til Old Trafford enn det han er nå.

Avisen melder at det i alle fall er helt sikkert at Ronaldo ikke blir værende i Juventus dersom klubben ikke kvalifiserer seg til neste års Champions League. Før siste Serie A-runde er Torino-klubben avhengig av at andre resultater går deres vei for å oppnå mesterligaspill før neste sesong.

AS mener å vite at et Juventus uten Champions League-plass vil be om 25 millioner euro for sin verdensstjerne. Avisen melder også at United er det mest sannsynlige neste stoppestedet, at Solskjær allerede skal ha solgt inn sitt prosjekt overfor Ronaldo, og at portugiseren skal være villig til å gå ned i lønn for å gå til United.

10.10: Den Villarreal-baserte journalisten Javi Mata mener å vite at United har fortalte Pau Torres‘ representanter at de er interesserte i å utløse midtstopperens utkjøpsklausul til sommeren.

Fredag 21. mai

22.15: Douglas Costa er en spiller som har dukket opp i United.nos ryktespalter med ujevne mellomrom, men det kan se ut til at vi kan se bort ifra noen Costa-saga denne sommeren.

Fabrizio Romano skriver nemlig at kantspilleren er klar for et utlån til Gremio i hjemlandet Brasil, der han forblir til kontrakten hans med Juventus utløper.

En annen som har dukket opp i ryktespaltene i forbindelse med en United-overgang i løpet av årene er Sergio Agüero, selv om informasjonen som har dukket opp vel aldri har kommet fra veldig troverdig hold.

Det samme var tilfelle i månedsskiftet mars-april, da det ble klart at Agüero er inne i sin siste City-sesong. Den gang ble United-ryktene slått tilbake relativt umiddelbart fra mer troverdige journalister. Nå ser det ut til at siste rest av tvil kan forsvinne som dugg for solen.

Overgangsguru Romano skriver nemlig at Agüero er klar for Barcelona. Den katalanske klubben skal også være interesserte i ex-United-spiller Memphis Depay.

19.25: I onsdagens ryktespalte omtalte vi påstander fra Daily Telegraph om at United skal ha forhørt seg om Southamptons spisstjerne Danny Ings. Saints-sjef Ralph Hasenhüttl sier derimot i sin pressekonferanse før søndagens serieavslutning at han føler seg sikker på at storscoreren kommer til å forbli på St. Mary’s.

11.05: 19-årige Kamaldeen Sulemana har blitt nevnt her tidligere. Nå har Uniteds skandinaviske speider uttalt seg om spilleren. Les mer i egen sak!

08.20: Feature-nettstedet The Athletic har publisert en stor artikkel om Manchester Uniteds planer for sommervinduet. Av konkrete opplysninger skriver United-journalist Laurie Whitwell blant annet:

  • United har konkludert med at Erling Braut Haaland blir for dyr. Det er det også stor sannsynlighet for at Harry Kane blir. Det snakkes om minst 120 millioner pund, og United er i så fall avhengig av å hente inn midler fra spillersalg.
  • Raphaël Varane, Pau Torres og Jules Kounde vurderes som potensielle forsterkninger i midtforsvaret.
  • Declan Rice er den spilleren som står øverst på listen over midtbanespillere.
  • Kieran Trippier er ønsket som et alternativ til Aaron Wan-Bissaka.

08.15: Ikke hver dag vi kan starte dagen med en melding fra selve ryktekongen. Fabrizio Romano melder på Twitter at Borussia Dortmund er åpne for å selge Jadon Sancho i sommer, dersom en betydelig sum legges på bordet. Ifølge Romano betyr det i underkant av 100 millioner euro. Manchester United skal som det har blitt rapportert lenge være interessert, men rykteguruen omtaler kampen om 21-åringen som et åpent race.

Torsdag 20. mai

16.48: Mer Nemanja Matic fra italiensk presse: Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) tar det videre et steg, og skriver at serberen er José Mourinhos prioriterte overgangsmål på midtbanen.

United skal ha hindret Mourinho i å hente Matic til Tottenham, men nå skal det være en annen situasjon, og et salg vil ikke være et problem for United, ifølge artikkelen.

Avisa mener at en overgangssum kan bli på mindre enn 10 millioner euro.

Matic fyller 33 år i starten av august.

15.35: Gazzetta dello Sport skriver ifølge Sport Witness at Nemanja Matic gjerne drar til til Roma og José Mourinho i sommer. United verdsetter serberen til cirka 10 millioner euro.

15.30: Sevilla-avisa La Colina de Nervion skriver at klubben skal være forberedt på å øke prisen på Jules Kounde, siden spilleren nå er tatt ut i den franske EM-troppen. Midtstopperen, som kobles til United, har tidligere ifølge rapporter hatt en prislapp på drøyt 50-60 millioner pund, men dette kan nå øke. Utkjøpsklausulen hans skal være på 90 millioner euro.

09.55: Kvinnelaget: Barcelona-spiss Asisat Oshoala skal være svært interessant for United. Den 26 år gamle nigerianeren får ikke like mye spilletid som hun ønsker lenger i Barcelona, selv om hun har levert cirka ett mål per kamp for dem og kom innpå de siste 20 minuttene da de nylig knuste Chelsea med 4-0 i Champions League-finalen.

07.15: Avtalen som sender veterankeeper Tom Heaton tilbake til Old Trafford er så godt som klar, melder Alex Crook på radiokanalen TalkSPORT.

Onsdag 19. mai

16.31: Ole Gunnar Solskjær utelukket ikke at det kan bli spisskjøp selv om Edinson Cavani har forlenget kontrakten med United, og det har vært mange Harry Kane-rykter de siste dagene.

Mike McGrath skriver i Daily Telegraph at United er interessert i Danny Ings, og at klubben har forhørt seg om Ings’ situasjon i Southampton. 28-åringens kontrakt går ut neste sommer, noe som gjør at Southampton risikerer at Ings forlater klubben gratis, noe som igjen gjør at sørkystklubben kan vurdere å selge ham denne sommeren.

Ings skal også ha blitt vurdert i januar 2020, da klubben heller endte opp med å låne Odion Ighalo.

16.05: Fabrizio Romano melder i sin podkast, «Here we go», at United har to prioriteter før sommerens overgangsvindu. Italieneren mener å vite at klubben ønsker seg en ny midtstopper og et nytt tilskudd til angrepet.

Romano melder at Raphael Varane er øverst på Uniteds liste over potensielle stopperkjøp og Old Trafford-klubben følger situasjonen i Real Madrid tett. Hva som skjer på trenersiden i Madrid-klubben kan være med på å påvirke Uniteds tilnærming til den franske verdensmesteren.

Jules Kounde og Cristian Romero er andre navn på listen til United.

I podkasten nevnes det også at United har speidet på 19-åringen Kamaldeen Sulemana, men at United i motsetning til Ajax ikke har lagt inn noe bud på kantspilleren foreløpig. Ghaneseren spiller for Nordsjælland.

15.40: Mer Harry Kane: Begge Manchester-klubbene står klare til å tilby Harry Kane en ukelønn på 300 000 pund over fem år, ifølge The Sun. Det er 70 000 pund mer enn han tjener per uke i Tottenham. Avisen skriver også at det nå er United og City som kjemper om den 27 år gamle spissen.

Overgangsguru Fabrizio Romano skriver at Kane har lyst til å forlate Tottenham, men at selv om han håper å forlate klubben, skal han ikke ha lagt inn en overgangsforespørsel.

Videre melder Romano at Tottenham ikke har tenkt til å selge, at Kane ville avslått en et nytt kontraktstilbud med Spurs i dag, og at City for alvor er interesserte. Italieneren melder at de lyseblå planlegger å begynne samtaler for å dra overgangen i land.

14.45: The Times har skrevet en omfattende artikkel om situasjonen rundt Harry Kane. Avisen skriver blant annet at spissen selv mener han har en muntlig avtale med Tottenham om at han kan bli solgt til sommeren, at Manchester City skal være hans foretrukne destinasjon, men at han også er tiltrukket av ideen om å føre United tilbake til toppen av engelsk fotball.

Avisen skriver også at det er uklart om Uniteds styre vil stille seg bak et seriøst tilbud på Kane, når hovedprioriteten er å styrke høyrekanten, der Jadon Sancho er klubbens førstevalg.

Skulle United likevel gå på jakt etter Kane, kan klubben komme til å bruke Jesse Lingard som en del av forhandlingene.

12.55: The Sun skriver at Chelsea står klare til å tilby Borussia Dortmund 80 millioner pund for Jadon Sancho, som lenge skal ha vært i kikkerten til United. The Sun skriver at Chelsea-trener Thomas Tuchel skal være en stor beundrer av Sancho.

08.15: Manchester City er i førersetet i kampen om Harry Kane, skal vi tro Daily Mirror. Avisen mener å vite at superspissen har hatt en samtale med Tottenham, der han bedt klubben om å la ham gå, dersom et godt nok bud dukker opp.

Avisen skriver videre at City har forhørt seg om 27-åringen. United følger visstnok med på utviklingen, mens Spurs vil være svært lite tilbøyelig til å selge til London-rival Chelsea.

Tirsdag 18. mai

22.40: Sky Sports skriver at United enda ikke har bestemt sine keeperplaner før neste sesong. De skriver også at man innad i klubben har liten tro på at både Dean Henderson og David de Gea vil være i klubben neste sesong.

15.09: Ikke overraskende avviste Ryan Mason på tirsdagens pressekonferanse at Kane har bedt om å forlate klubben.

Det trenger selvsagt ikke å bety at det ikke har skjedd, for det er tross alt vanligvis treffsikre journalister som skriver om dette.

Les egen sak om Kane-ryktene her.

15.04: Mandag skrev David Ornstein hos The Athletic at Kieran Trippier fortsatt er lysten på en retur til England i sommer, til tross for en sesong som trolig ender med ligagull i den spanske serien.

United skal ha vurdert Trippier i januar til å utfordre Aaron Wan-Bissaka, og skal fortsatt være interesserte, ifølge Ornstein.

Everton og PSG er andre klubber som skal være interesserte i Trippier.

Samtidig påpeker spanske AS at Trippier for lengst har spilt så mange kamper for Atlético Madrid denne sesongen at kontrakten automatisk har blitt forlenget til 2023, noe som naturlig nok gir den spanske hovedstadsklubben færre grunner til å bekymre seg for eventuelle forhandlinger, siden de slipper å frykte at Trippier går gratis neste sommer. Den spanske avisa hevder at både United og PSG har stor interesse for Trippier, men at det virker trolig at han blir værende.

08.24: Vi samlet jo gårsdagens Harry Kane-rapporter i en egen sak.

Det dukket etter hvert opp artikler om Kane som involverte andre United-spillere også, for det å sende spillere i motsatt retning vil kunne være et alternativ i en tid hvor det vil bli vanskelig å ha råd til stjernespissen på andre måter.

Daily Mails David Kent skriver at det en stund har vært en viss aksept i Tottenham for at Kane kommer til å forlate Tottenham denne sommeren, og at det i speider- og rekrutteringsavdelingen har blitt planlagt for hans avgang i flere uker, og sistnevnte avdeling skal ha identifisert hvilke spillere de potensielt kan få i en eventuell byttehandel med Manchester-klubbene. Citys Gabriel Jesus og Uniteds Anthony Martial skal være blant de spillerne.

Ifølge Tom Roddy og Matt Lawton fra troverdige The Times mener Daniel Levy at Kane er verdt opp mot 150 millioner pund, men at United kan komme til å prøve å få ned den prisen ved å sende Jesse Lingard i motsatt retning.

Mandag 17. mai

Gratulerer med grunnlovsdagen alle nordmenn!

21.45: Vi har samlet alt om Harry Kane i en sak. Den kan du lese her.

21.10: Angående Harry Kane. Som flere andre har meldt: Med Edinson Cavanis kontraktsforlengelse så tyder alle rapporter fra Manchester United på at spiss ikke lenger vurderes som like viktig fra Uniteds side. I alle fall ikke for enhver pris (som det fort kan bli for Kane).

21.00: Matt Law i The Telegraph melder det samme som Sky Sports – at Harry Kane har fortalt Tottenham at han vil vekk. Kane håper at Daniel Levy godtar forespørselen – siden han sa ja til å bli videre i Tottenham også denne sesongen.

20.55: Tottenham-kjenner Alasdair Gold om Harry Kane-saken.

Kanes kontrakt med Tottenham løper til sommeren 2024.

20.20: Sky Sports melder at Harry Kane nå har fortalt Tottenham at han vil bort fra klubben, og klubben skal ha begynt jakten på erstattere. United har lenge blitt koblet til spissen, og Kanes representanter har ifølge Sky Sports vært i kontakt med United, City og Chelsea – som alle har signalisert en interesse for å signere 27-åringen. Kane selv ønsker å bli i Premier League.

Dette stemmer veldig godt overens med the The Athletic meldte som en sannsynlig utvikling på denne saken, og er akkurat det samme som united.no like etter ble fortalt ville skje.

Så gjenstår det å se om noen ønsker og også klarer å bli enig med Tottenham om en avtale for Kane. Prisen har jo vært rapportert å ligge på 150-170 millioner pund for spissen.

Kane ønsker også en avklaring før fotball-EM som starter om noen få uker.

09.00: The Suns Duncan Wright har en sak om at United skal ha meldt seg på i kampen om Sporting Lisboa-back Nuno Mendes – 18-åringen som har vært sentral i deres gullvinnende lag denne sesongen. En liten twist på det hele – backen har samme agent som Bruno Fernandes, men samtidig trives han vel best på venstrebacken, og det må sies at det er snodig om United nå bruker cirka 50 millioner pund på en spiller som skal være best i Luke Shaws rolle.

08.00: – Jeg er sikker på at Erling Braut Haaland blir hos oss. Det sa Dortmund-topp Jans-Joachim Watzke etter at klubben søndag sikret seg Champions League-spill neste sesong. Dortmund har vunnet de seks siste ligakampene for å klare det. Haaland står med 25 ligamål og åtte målgivende på 27 ligakamper, og hele 39 mål og 12 målgivende – 51 målpoeng – på 40 kamper totalt for tyskerne denne sesongen.

Powered by Labrador CMS