Mukiele

Ryktesaker, uke 38

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 26. september

09.30: Ifølge det spanske nettstedet Fichajes, som riktignok ikke er blant kildene vi har altfor stor tiltro til, ønsker United å signere Leipzigs Nordi Mukiele. Franskmannen har de siste sesongene figurert som høyreback både i en fembackslinje og en firebackslinje, samt som midtstopper i enkeltkamper.

Fichajes’ kilder mener å vite at Mukiele er tiltenkt Aaron Wan-Bissakas plass til høyre i Uniteds forsvarsmur. Nettstedet Transfermarkt verdsetter Mukiele, som har to år igjen av Leipzig-kontrakten, til 25 millioner euro.

23-åringen har én landskamp for Frankrike.

Lørdag 25. september

08.21: Mark Ogden skriver for ESPN at Manchester Uniteds speidere har blitt instruert til å identifisere alternativer til Declan Rice til den defensive midtbanen neste sommer. Dette på grunn av bekymring over summen West Ham kommer til å kreve, i tillegg til at det er delte meninger på Old Trafford om hvor betydelig han kommer til å forbedre laget.

Ole Gunnar Solskjær skal være en Rice-beundrer, men ESPNs kilder sier at klubbens rekrutteringsteam ikke skal være overbevist om at 22-åringen har det som skal til for å løfte laget til et nytt nivå. Det skal blant annet være usikkerhet om Rice er rask nok med og uten ball.

West Ham er ventet å verdsette Rice til mellom £80/90 millioner, og United tror det kan være mulig å finne et billigere alternativ utenfor Premier League som kan være like (eller mer) effektiv.

Planen for neste år skal være å signere en defensiv midtbanespiller, i tillegg til at klubben skal prøve å vinne kampen om Erling Braut Haaland.

Fredag 24. september

08.00: Manchester United skal ha tatt kontakt med Ousmane Dembélé og gitt beskjed om at de er interessert i franskmannens signatur. Det skriver avisen El Nacional. 24-åringens kontrakt med Barcelona går ut neste sommer.

07.55: Ikke den avisen vi har størst tillit til i ryktespalten vår, men Daily Express har en artikkel der de skriver at Anthony Martial og Tanguy Ndombele kan bytte klubber i januarvinduet. Martial skal være en spiller Tottenham snuser på, mens Ndombele tidligere har blitt nevnt som en mulig Pogba-erstatter.

Torsdag 23. september

09.45: Italienske medier har de siste ukene koblet Diogo Dalot til Roma. Ifølge rapportene skal José Mourinho ha planer om å hente høyrebacken for andre gang. Portugiseren nektet imidlertid å si noe da han ble spurt om ryktene.

– Overgangsvinduet er stengt. Dere forsøker å få meg til å si noe, men det kommer jeg ikke til å gjøre, sa Mourinho.

Onsdag 22. september

10.45: Dean Henderson vil be Manchester United om å få gå på lån i januar, skriver The Sun. Henderson fikk muligheten av Solskjær sist sesong, og avsluttet 2020/21-sesongen som Uniteds førstevalg mellom stengene.

I sommer testet Henderson positivt for coronaviruset og slet lenge med ettervirkningene av pandemien. I mellomtiden har David de Gea storspilt og det har gjort jobben vanskelig for Henderson som ønsker å få regelmessig spilletid, skriver avisen.

08.10: Manchester United vil la Anthony Martial dra i januar om klubben får et akseptabelt bud på franskmannen, melder Eurosport. Martial har knappe tre år igjen av kontrakten med United som vil kreve minst 40 millioner pund for å selge den franske spissen.

Martials utsikter til en fast plass virker mer usikre enn på lenge. Franskmannen har skarp konkurranse om spissplassen fra både Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani og Mason Greenwood.

Tirsdag 21. september

08.00: I går ble Franck Kessie lansert som en mulig Pogba-erstatter i Spania. Italienske medier skriver at Tanguy Ndombele er en annen midtbanespiller som står på blokka til Manchester United. Calciomercato melder at United er interessert i Tottenham-spilleren dersom Paul Pogba skulle forsvinne.

Mandag 20. september

19.57: Vi nevnte tidligere i dag Mundo Deportivos sak om Paul Pogba-interesse fra Barcelona. I en annen artikkel skriver Mundo Deportivo at en annen kandidat til midtbanen er AC Milans Franck Kessie, som også er på utgående kontrakt. Men Barcelona kan få konkurranse om ivorianeren også, og United er en av klubbene som nevnes som kan være interesserte i å hente 24-åringen.

PSG, Real Madrid og Juventus, og kanskje også Tottenham og Liverpool, skal også være interesserte i Kessie.

Enn så lenge ville vi tatt Kessie-ryktet med en klype salt.

07.20: Det er nok da større grunn til å tro på Fabrizio Romano, som skriver at Jesse Lingard er på en liste over spillere som United faktisk jobber aktivt for å forlenge kontrakten med.

Vi vil gå så langt som å si at dette er det – og Mundo Deportivo-artikkelen om hva Barcelona nok håper på – er det eneste verdt å ta med seg mandag morgen.

07.15: The Suns Daniel Cutts hevder imidlertid i en såkalt eksklusiv sak at United er klare til å selge Jesse Lingard, Anthony Martial, Donny van de Beek, Phil Jones, Eric Bailly, Diogo Dalot og Alex Telles fra og med januar av – i en sak der der de gjentar 07.10-opplysningene om mulig 400 000 pund i ukelønn til Pogba.

Det må også sies at det er svært sjelden disse «United er villig til å selge halve laget»-sakene faktisk stemmer.

07.10: Så et eksempel på hvorfor man ikke alltid stoler på disse avisene. Daily Express siterer The Sun på at United er klare til å gjøre Paul Pogba til best betalt i klubben med en ukelønn på 400 000 pund. Problemet er bare at de lenker til en The Sun-sak som ikke handler om det, og hvis man søker etter en slik sak så må man én måned tilbake i tid for å finne den saken i avisa. Forvent likevel nå at dette sprer seg her og der på nettet.

07.00: Spanske Mundo Deportivo har en stor sak som handler om Barcelona neste sesong. Der står det at målene blant annet er Paul Pogba, Erling Braut Haaland og Dani Olmo. Pogbas kontrakt går som kjent ut neste sommer. Fra før av er flere andre klubber, deriblant Juventus og Real Madrid, interessert.

Powered by Labrador CMS