thuram040922

Ryktesaker, uke 52

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 1. januar

09.18: Både Newcastle og Aston Villa har blitt koblet til Borussia Mönchengladbach-spissen Marcus Thuram, som United også har blitt koblet til, men det er bare noen ytterst få klubber Thuram er interessert i å dra til – og Manchester United er blant de klubbene.

Det skriver tyske Bild (her gjengitt av Sport Witness).

Inter, Bayern München og PSG er ifølge avisa de andre klubbene Thuram ønsker å spille for.

Det har blitt snakket om at Thuram kan være tilgjengelig for bare 12 millioner euro (10,6 millioner pund i nåværende kurs) siden kontrakten hans går ut i sommer, men Gladbach revurderer nå visstnok situasjonen siden de potensielt kan tjene mer på å kvalifisere seg til Europa League.

Thuram har scoret 13 mål på 17 kamper for Gladbach denne sesongen.

08.52: Velinformerte Emma Sanders fra BBC har skrevet litt om ulike WSL-overganger som kan være på gang. Den United-relaterte informasjonen hennes:

  • Leicester ønsker å hente United-angriperen Rachel Williams på lån.
  • Emily Ramsey har vært på lån til Everton siden i sommer, og Everton ønsker å gjøre den overgangen permanent.
  • United kan være villige til å lytte til bud på midtbanespiller Lucy Staniforth, og Aston Villa skal være blant klubbene som er interesserte i 30-åringen.
  • Jade Moore kan komme til å forlate klubben.
  • Det er ventet at minst én spiller forlater United, og det er også ventet at det kommer spillere inn.

08.44: Alan Nixon fra The Sun skriver at Hannibal Mejbri er på Marseilles ønskeliste.

De skal ha sendt en speider for å se på midtbanespillerens progresjon sist uke, og er lystne på å hente ham tilbake til Frankrike.

For øyeblikket er Hannibal på lån til Birmingham City.

Lørdag 31. desember

09.00: Keeper Yann Sommer er blitt koblet til United av tyske BILD, men nå skriver avisa at spilleren selv sier at han kun er i samtaler med sin klubb, Borussia Mönchengladbach, om en ny kontrakt. Tidligere har BILD skrevet at United og Bayern har forhørt seg om den 34 år gamle sveitsiske keeperen.

08.30: Anthony Elanga ble koblet til Everton av Daily Mail tidligere i uka (se tirsdag), og nå skriver også Fabrizio Romano at svensken diskuteres på høyt nivå i Everton.

Tyrone Marshall hos Manchester Evening News skriver at Everton ser på et lån ut sesongen, selv om de også fastslår at et utlån er lite trolig så lenge United ikke først får på plass en ny offensiv spiller.

Fredag 30. desember

17.35: Dusan Vlahovic ønsker seg en overgang til United eller Chelsea over å reise til Newcastle. Likevel virker det lite sannsynlig at noe skjer allerede i januar all den tid Juventus ønsker seg minst £70 millioner for den serbiske spissen, det melder det italienske nettstedet Calcio Mercato. Vlahovic ble hentet til Juventus så sent som januarvinduet for snart ett år siden.

08.33: 21 år gamle Enzo Fernández imponerte i VM, og har blitt koblet til bl.a. United, men Manchester Evening News skriver at det er helt utenkelig at United vil utløse argentinerens betydelige utkjøpsklausul (som rapporteres å være på 106 millioner pund) med tanke på at United åpenbart har andre prioriteringer enn en midtbanespiller i januar.

Torsdag 29. desember

14.50: Manchester United vil vurdere å hente Alvaro Morata på lån resten av sesongen om Atletico Madrid er villige til å gå med på en avtale, skriver Rob Dawson i ESPN. United skal derimot ha skrinlagt alle planer om å hente Bolognas Marko Arnautovic.

09.10: Manchester United vil fokusere på sommerens overgangsvindu og vil kun benytte seg av lån og klubben henter spillere i januar, melder Sky Sports.

09.05: Manchester United, Arsenal og Chelsea skal alle ha fått tilbud om å hente Joao Felix på lån, men prislappen på åtte millioner pund for et utlån ut sesongen er for dyrt for alle de tre klubbene, melder talkSPORT.

08.45: Manchester United og Tottenham har innledet samtaler med den franske klubben Rennes med tanke på en mulig overgang for spissen Martin Terrier. Den franske 25-åringen som har scoret 41 mål på 104 kamper for Rennes skal ha en prislapp på rundt 34 millioner pund. Det melder det franske nettstedet Media Foot. 

Onsdag 28. desember

20.47: The Athletics ledende overgangsjournalist David Ornstein var invitert til å prate om overganger hos NBC i forkant av onsdagens kamp mellom Leeds og Manchester City. Der gjentok han det at United etter alle solemerker må konsentrere seg om lån av spillere dersom det skal bli noe inngående aktivitet i det kommende januarvinduet.

I seansen er det også kun Joao Felix som blir nevnt med navn av spillere United forsøker å få tak i. Ornstein sier at United ser på muligheten for å låne portugiseren dersom de klarer å få til en god avtale.

13.15: Paul Hirst melder at Manchester United er i forhandlinger med David de Gea om en ny kontrakt.

10.35: Laurie Whitwell skriver at Manchester United ikke hadde råd til Cody Gakpo og at det kun er aktuelt med låneavtaler i januar.

The Athletic-journalisten nevner både Aleksandar Mitrovic og Ivan Toney, men understreker samtidig at den ene har lang kontrakt og den andre er i FAs søkelys for brudd på bettingreglene.

Memphis Depay og Eric Maxim Chopou-Moting nevnes derimot som potensielt aktuelle kandidater.

10.15: BBC-journalist Simon Stone sier at Memphis Depay er en spiller United potensielt vil prøve seg på i januar. Nederlenderen er på utgående kontrakt i Barcelona.

 

08.35: Journalist Ben Jacobs med oppdatering om Joao Felix: Han skriver at det er en utfordring for interesserte klubber at Atletico Madrid kun ønsker et rent utlån – uten opsjon på kjøp – for portugiseren. Det vil i så fall bety at klubben både krever rundt 8 millioner pund i lånesum og at en eventuell leietaker også må dekke lønnsutgifter.

Felix skal være tilbudt til Arsenal, Chelsea, United, Newcastle og Aston Villa, men journalisten skriver at Atletico Madrid trolig må vike på noen av kravene sine eller gå med på kjøpsklausul for at en overgang skal skje.

 

08.20: Lille-angriper Jonathan David har vært linket til Manchester United tidligere, og nå frir hovedpersonen selv til Premier League-klubber.

– Premier League er den beste ligaen i verden og jeg tror alle spillere har lyst til å spille der en dag, sier han, ifølgr La Voic du Nord.

Tirsdag 27. desember

19.55: Portugisiske Pedro Almeida melder nå at United har utløst utkjøpsklausulen til Enzo Fernandez, men united.no understreker at han tidligere igjen og igjen har vist hvor feil han kan ta når han prøver å være raskt ute med overgangsrykter.

19.00: United, Tottenham og Chelsea følger alle visstnok nå litt ekstra med siden Everton har til gode å tilby keeper Jordan Pickford den femårskontrakten han var enig med dem om for en måned siden. Det spekuleres i at Everton-styret har fått kalde føtter, selv om det ikke er gitt noen offisiell grunn, skriver Daily Mails Craig Hope.

18.25: Tyrone Marshall i Manchester Evening News skriver at United vurderte å gå for Memphis Depay i sommer, og at en låneavtale for Barcelona-spilleren i januar kan være et alternativ, når klubben må tenke økonomi, samtidig som de vet at mange av de mest interessante spillerne uansett er uaktuelle for overgang i januar. Den tidligere United-spilleren har kun to kamper a en snau time for Barcelona i La Liga i høst.

18.10: Jamie Jackson i The Guardian skriver også på Twitter at det er null sjanse for at United henter Enzo Fernandez i januar.

16.50: Mike McGrath i The Telegraph, som beviselig har kontakter inn mot flere i toppfotballen, skriver at betingelsene for et eventuelt lån av Joao Felix kan få United til å trekke sin interesse.

Spanske COPE skriver at United forhørte seg om Joao Felix for en uke siden, og at spillerens fremtid virker å ligge i Premier League. United skal være eneste klubb som har vært i kontakt om Felix, men det har ikke kommet bud. Spilleren selv skal heller ikke ha hastverk med å få på plass en avgjørelse.

Evening Standard rapporterer at Atletico Madrid skal ha tilbud Felix til Chelsea for 86 millioner pund.

The Guardians United-journalist, Jamie Jackson, skriver at United ser etter et lån i januar, men skriver langt på vei det samme som The Telegraph, at betingelsene for å låne Joao Felix kan være for vanskelig å innfri for klubben.

16.30: En spiller ved navn Betinho dukket plutselig opp i Uniteds tropp på Premier Leagues offisielle sider tirsdag. Les saken her.

15.15: Manchester United er nå favoritter til å signere Enzo Fernández, det skriver den argentinske journalisten Gaston Edul.

Spillerens representanter har reist til Portugal for å være til stede om noen velger å betale utkjøpsklausulen på €120 millioner (£106 millioner) og United er først i køen, foran Liverpool og Real Madrid i den rekkefølgen.

13.30: Portugisiske O Jogo melder at Liverpool og Manchester United kommer til å kjempe en tett kamp om å sikre seg underskriften til Enzo Fernández fra Benfica. Avisen skriver også at begge klubbene har vært i kontakt med både spillerens agent og klubben og at spilleren nå må vurdere om han skal forlate Benfica bare et halvt år etter han signerte for klubben.

08.25: Ten Hag ønsker seg en spiss, det bekreftet han også selv på pressekonferansen før kampen mot Nottingham Forest. Ifølge Daily Express er spissen Ten Hag ønsker å gå for portugisiske Goncalo Ramos, som blant annet scoret hat-trick for Portugal mot Sveits i VM.

08.20: Det har blitt mindre spilletid på Anthony Elanga denne sesongen enn det gjorde under Ralf Rangnick i vår. Den lynhurtige svensken har vært på banen i 14 kamper i alle turneringer, men har til gode å sette ballen i nota.

Kanskje vil det være gunstig med et utlån for å få enda mer spilletid. Ifølge Daily Mail er Everton interessert i akkurat dette og Frank Lampard ønsker å få til en avtale når januarvinduet åpner.

Mandag 26. desember

22.15: Til tross for alle ryktene rundt at Cody Gakpo ønsker seg til United, skriver David Ornstein fra The Athletic at Liverpool er nærme enighet med PSV om Gakpo. Liverpool håper på å få unnagjort avtalen så fort som mulig.

19.00: Fabrizio Romano snakket om de mest aktuelle ryktene rundt United i en YouTube-video på kanalen The United Stand.

Romano sa at han personlig ikke ser for seg at United skaffer seg både Cody Cakpo og Joao Felix.

Han gjentok det han skrev på twitter tidligere i dag om Gakpo, (gjengitt her kl: 11:57), men at han og PSV venter med å se hva United vil gjøre for en slik avtale og om de vil komme med et offisielt tilbud snart.

Både United og Arsenal har samtaler med agenten til Joao Felix, men begge klubbene venter på å få se de endelige betingelsene i avtalen. Atletico Madrid har bedt om mer enn 100 millioner euro for spilleren og er ikke villige til å sende Felix på lån. Romano la også til at Joao Felix selv ønsker å spille i Premier League.

11.57: Fabrizio Romano skriver at Cody Gakpo ikke har forandret mening om Manchester United: 23-åringen var lysten på å signere for United i sommer, og er det fortsatt.

Samtalene med agentene skal ha vært positive, og nå handler det om at United må bestemme seg internt for om de skal investere i Gakpo.

08.13: Franske Media Foot (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United er ute etter en ny konkurrent til Diogo Dalot, og at Lyons Malo Gusto har blitt identifisert som Uniteds overgangsmål i den posisjonen.

United-styret skal ha sanksjonert det å tilby 30 millioner euro (26,4 millioner pund i nåværende kurs) for den 19 år gamle backen, som skal være mulig å få tak i siden kontrakten hans går ut sommeren 2024.

Powered by Labrador CMS