Ryktesaker, uke 5

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 6. februar

Glem aldri de som har ofret alt – også livet – for United. Ikke minst alle de som mistet livene sine 6. februar 1958.

10.30: Cristiano Ronaldo til Paris Saint-Germain i sommer og Mauricio Pochettino til United? Det skriver Sunday Mirror om søndag.

08.20: United og Chelsea følger nøye med på Blackburns-stjerneskudd, Ashley Phillips. 16-åringen spiller fortsatt bare for klubbens U21-lag, men regnes som den neste store i Blackburn-systemet. Det skriver The Sun. United er altså blant klubbene som dermed ser hver U21-kamp for Blackburn.

08.15: Bayern München-spiller Serge Gnabry har foreløpig ikke skrevet under på en ny kontrakt med den tyske storklubben. Den nåværende går ut sommeren 2023, og United og Liverpool er blant klubbene som følger med. Det gjengis i Daily Mirror, men er rapportert av Sky Germany.

08.10: Daily Mirror skriver at både Chelsea og United er interessert i Real Sociedads svenske spiss, Alexander Isak. United ser ham som Cristiano Ronaldo-erstatter. Arsenal var koblet til spissen i januar, og har en utkjøpsklausul på 75 millioner pund.

08.00: Daily Star (og nei, vi stoler ikke spesielt på dem, nei) har en såkalt eksklusiv sak søndag om at Real Madrid er ute av kampen om Erling Braut Haaland. Den eneste grunnen til at vi tar det med er at det sikkert gjengis andre steder, og så får dere selv velge å tro om Daily Stars Harry Pratt er den som kommer til å avsløre en slik sak.

Lørdag 5. februar

08.35: Juventus’ Paolo Dybala står uten kontakt til sommeren, og det er foreløpig ikke blitt enighet med den italienske klubben om ny kontrakt. Nå meldes det internasjonalt at spillerens agent har tilbudt 28-åringen til mange klubber, blant annet Liverpool, Manchester United, Chelsea og Arsenal i Premier League.

08.25: Ikke spesielt nytt i denne saken fra ESPNs United-jounalist Rob Dawson, men det gjentas igjen at West Hams Declan Rice, Leeds-spiller Kalvin Phillips og RB Leipzigs Amadou Haidara står på midtbanelisten til United, foran en sommer hvor det er forventet store endringer på navnene som er på Uniteds midtbane.

LES OGSÅ: – Hvorfor skal jeg gi opp dette for noe jeg kanskje ikke er sikker på?

08.20: Italienske Calciomercato skriver at United vil forsøke å få kloa i Juventus-midtstopper Matthijs de Ligt til sommeren. Barcelona og Bayern München ser ut til å bli Uniteds fremste konkurrenter i kampen om nederlenderen.

08.15: Spanske Marca skriver at United er villig til å gi mye for å sikre seg Barcelona-midtstopper Ronald Araujo, 22-åringen fra Uruguay som står uten kontrakt neste sommer.

Fredag 4. februar

08.19: Brasilianske O Globo skriver at Flamengo-representanter torsdag (vi går her ut fra at de snakker om gårsdagen) dro til London, og de har ett klart hovedmål med reisen, nemlig å løse situasjonen med Andreas Pereira.

Da Flamengo la inn et bud på 8 millioner euro, så svarte ikke engang United, og Flamengo-styret bestemte seg for å prøve en mer personlig tilnærming etter å ha fryktet at avtalen ellers ikke vil skje.

Trumfkortet til Flamengo er Andreas Pereiras lyst til å bli værende i Brasil også etter at låneavtalen er over i sommer, og Flamengo har tenkt å signalisere til United at de er villige til å ha et samarbeid i fremtiden.

United har ikke noe behov for å selge Pereira for enhver pris, for han har en kontrakt til sommeren 2023, pluss en forlengelsesopsjon på ytterligere én sesong, men Flamengo kan ikke strekke seg altfor langt heller. Pereira har uansett signalisert til Flamengo at han ikke ser for seg å returnere til Europa nå, og spesielt ikke etter tabben i Copa Libertadores-finalen.

Torsdag 3. februar

07.35: Hvis det er en ting som aldri ser ut til å stanse så er det Ousmane Dembélé-koblingen til United. Spilleren forsvant ikke i januar, men kan da dra gratis til sommeren. Spanske Sport skriver at katalanerne har identifisert United eller Juventus som klubben han da kommer til å skrive under for.

Den spanske klubben skal være kraftig irritert på ham. De mener han og agenten har latet som om de kanskje kunne bli, bare for å si nei til PSG, Tottenham og Chelsea i januar fordi han angivelig, ifølge Barcelona, for lengst skal ha bestemt seg for å gå gratis til Juventus eller United.

07.30: United blir stadig tryggere på at de får kloa i Mauricio Pochettino som sin neste manager, skriver Daily Mirror. Dette fordi han fortsatt skal mistrives i Paris som PSG-trener.

Pochettino er i ferd med å lede PSG til et ventet ligagull, men røk ut av cupen mot Nice denne uka.

Foot Mercato skriver også at Pochettino er lei av oppholdet i Frankrike. De skriver til og med at Pochettino var klar til å forlate PSG allerede i januar, fordi han er lei av det sportslige, lei av det utenomsportslige og ikke samarbeider godt med klubbens sportsdirektør. Så ble det ingen overgang bort i januar, men Pochettino skal altså ikke se for seg en fremtid i Paris utover denne sesongen.

Onsdag 2. februar

19.15: Rykteguru Fabrizio Romano har oppsummert Uniteds overgangsvindu i en video på sin Youtube-kanal og italieneren er klar på at Ralf Rangnicks mannskap aldri var nære ved å hente noen nysigneringer.

Verken Julián Álvarez, Denis Zakaria, Boubacar Kamara eller Ousmane Dembélé skal på noe tidspunkt ha vært nærme en overgang til Old Trafford.

Hovedgrunnen er at United ikke ønsker å risikere at januarkjøpene ikke vil passe manageren klubben til slutt kommer til å signere kommende sommer. Dette er også grunnen til at de eneste spillerne som forsvant fra førstelaget i januar forsvant på utlånsavtaler uten kjøpsopsjoner.

Det skal for øvrig ikke være noe sannhet i ryktene om at Edinson Cavani blir nevnte Álvarez’ erstatter i River Plate.

08.00: Mer om konkurrentene enn om United så langt i dag. Manchester City skal visstnok gjøre det de kan for å overbevise Erling Braut Haaland om å komme til Manchester, ifølge The Athletic. Selv skal nordmannen ønske seg til Real Madrid, men spanjolene vil prioritere Kylian Mbappé.

Samtidig kobles Declan Rice, Jules Koundé og Aurélien Tchouaméni til Chelsea. Alle spillerne har vært koblet til United flere ganger det siste året.

Tirsdag 1. februar

08.32: Sport Witness omtaler en pressekonferanse holdt i går av Flamengo-visepresident Marcos Braz, og der dukket det opp et spørsmål om Andreas Pereira.

Det ble nylig rapportert i Brasil om et Andreas Pereira-bud fra Flamengo på rundt 8 millioner euro (rundt 6,7 mill. pund i dagens kurs), noe som er langt unna kjøpsopsjonen på 20 millioner euro, og Marcos Braz ble spurt om Flamengo har fått noe svar fra Manchester United.

– Engelskmennene har fortsatt ikke respondert, kanskje på grunn av stengingen av overgangsvinduet, som er i dag, skal Braz ha sagt.

Overgangsvinduet i Brasil er åpent i flere måneder fremover, og Pereiras låneavtale går attpåtil til sommeren, så det er ikke noe hastverk slik sett, og United kan (som Flamengo-visepresidenten var inne på) ha ønsket å ta en vurdering på ståa etter stengingen av overgangsvinduet før en konkluderer med hva slags svar Flamengo skal få.

Powered by Labrador CMS