Ryktesaker, uke 4

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 30. januar

23.02: Samme informasjon om at Phil Jones har avslått Bordeaux-tilbudet, men denne gangen fra en journalist vi kjenner bedre til (og stoler på):

21.54: Phil Jones skal ha avslått tilbudet fra Bordeaux, ifølge denne Bordeaux-relaterte Twitter-kontoen som visstnok skal være ganske treffsikker.

Jones skal ikke ha følt seg trygg på at han vil bli satset på der, og spilletid er nok det aller viktigste for 29-åringen nå om han skal lånes ut.

14.32: United nevnes i forbindelse med Barcelona-vingen Ousmane Dembélé i flere spanske aviser i dag, men Manchester Evening News skriver at klubben avviser dette, og sier at dette bare er det vanlige tullet.

Det påstås av avisa at Barcelona har en historikk rundt det å bruke Uniteds navn i håp om å finne en klubb som faktisk er interesserte i franskmannen.

14.09: Kontramelding fra Craig Hope, som har blitt fortalt at Henderson til Newcastle nå ser usannsynlig ut:

12.24: Craig Hope, vanligvis velinformert om hva som foregår i Newcastle, har blitt fortalt at det er store sjanser for at Dean Henderson drar til St. James’ Park på lån.

11.29: Newcastle har Dean Henderson på lista som et mulig lån som kan gjennomføres i morgen, på deadline day, ifølge Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

Jesse Lingard er også en spiller Newcastle potensielt kan ende opp med å låne, men i tidligere Lingard-forhandlinger har det vært ganske stor avstand mellom klubbene.

10.04: Fabrizio Romano skriver at United har en enighet på plass med Everton om Donny van de Beek, og at det i så fall vil være snakk om en vanlig låneavtale uten kjøpsopsjon, hvor Everton betaler hele lønna hans ut sesongen.

Van de Beek kan dermed velge mellom Crystal Palace og Everton.

Lørdag 29. januar

22.10: Ifølge Fabrizio Romano er det nå opp til Phil Jones å gi siste klarsignal før låneovergangen til Bordeaux går i orden. United skal være klare til å akseptere franskmennenes tilbud.

20.50: United er blant klubbene som har blitt lenket til Monacos midtbanemann, Aurelien Tchouameni. Nå melder Marca at monegaskerne kommer til å kreve mellom 80 og 100 millioner euro for sin 22-årige midtbanejuvel.

Chelsea, Real Madrid og Paris Saint-Germain nevnes som andre interessenter.

20.45: Også pålitelige Simon Stone i BBC melder om Phil Jones‘ potensielle overgang til Bordeaux.

United-journalisten mener å vite at United ikke kommer til å kreve en kompensasjonssum for å låne ut sin stopper, ettersom de anser et utlån som viktig for å få fart på forsvarsspillerens karriere igjen.

17.15: Den tilsynelatende nært forestående overgangen som vil ta Phil Jones til Bordeaux er et seks måneder langt utlån, ifølge Santi Aouna i Foot Mercato, som riktignok er langt ifra den kilden vi stoler mest på.

17.10: Det er tilsynelatende rivende utvikling i situasjonen til Phil Jones. Nå melder nemlig Fabrizio Romano at forhandlingene nærmer seg sluttstadiet også når det gjelder de personlige betingelsene.

Bordeaux skal føle seg sikre på at overgangen går i orden og stopperen ønsker selv å dra. Nå mangler det angivelig bare at Ralf Rangnick gir tommel opp.

15.15: Franske L’Équipe melder skriver at Bordeaux er interesserte i United-stopper Phil Jones. Også ryktespesialist Fabrizio Romano melder om den franske klubbens interesse. Italieneren mener å vite at samtalene mellom klubbene er i gang.

Det kommer ikke tydelig frem fra meldingene hvorvidt det eventuelt er snakk om et utlån eller en permanent overgang.

13.35: Også troverdige The Athletic skriver at Everton nå er med og kjemper om signaturen til Donny van de Beek. Å hente nederlenderen på en låneovergang er angivelig førsteprioriteten til «the Toffees» for øyeblikket.

13.30: The Sun skriver at Wolverhampton verdsetter midtbanespiller Ruben Neves til en sum på mellom 40 og 45 millioner pund. United har blitt lenket til portugiseren flere ganger.

12.20: Paul Pogba skal ha blitt så imponert av Ralf Rangnick at han er villig til å skrive under en ny kontrakt og bli i United dersom tyskeren får trenerjobben på permanent basis til sommeren.

Det skriver The Suns United-journalist, Neil Custis.

Rangnick skal selv mene at Pogba kan komme til å storspille i tyskerens United-lag. Så skal det også sies at franskmannen til dags dato fortsatt ikke har spilt en tellende kamp under 63-åringen, på grunn av skade.

11.55: Overgansjournalist Fabrizio Romano melder at Everton har kastet seg inn i kampen om å hente Donny van de Beek på lån.

Liverpool-klubben er angivelig i ferd med å signere Frank Lampard som sin nye manager og den tidligere Chelsea-spilleren skal være interessert i å jobbe med Uniteds nederlandske midtbanemann.

09.50: Donny van de Beek ser ut til å være stadig nærmere en låneovergang som tar ham bort fra Old Trafford ut sesongen.

Lokalavis Manchester Evening News skriver lørdag at tre klubber har gått med på å betale det United krever for å la nederlenderen dra – hele lønnen til midtbanespilleren og muligens en kompensasjonssum.

Ifølge avisens Samuel Luckhurst er den ene av klubbene Crystal Palace, som har blitt nevnt oftest den siste uken. Den andre klubben skal også spille i Premier League, mens den andre spiller utenlands.

Nå er det visstnok opp til Van de Beek selv å avgjøre hvilken klubb han ønsker å dra til.

Fredag 28. januar

16.40: Og ja, samtalene om et mulig utlån av Donny van de Beek til Crystal Palace, de fortsetter.

16.15: Det er vel ikke alle som har like stor tro som eventuelt før om at Erling Braut Haaland skal bli United-spiller, men så lenge det ikke er avklart og United faktisk er en av få klubber som har økonomisk tyngde til å være aktuelle så tar vi med oss at det har vært et møte (Haaland og agenten) om nordmannens fremtid i dag.

Avklaring visstnok ventet i løpet av februar.

15.16: Ifølge Sky Sports er det enighet mellom Crawley Town og Manchester United om et utlån av D’Mani Mellor, som fikk minimalt med spilletid hos League Two-kollega Salford City i høstsesongen.

Det siste papirarbeidet, og en medisinsk test, gjenstår før overgangen fullføres. Det er ventet at dette skjer i løpet av det neste døgnet.

14.37: Telegraph-journalist Luke Edwards melder at Newcastles jakt på Jesse Lingard er over fordi United ikke har senket kravene sine i løpet av de siste dagene.

Andy Mitten har i denne united.no-saken skrevet litt om hvorfor United er knallharde i samtalene med Newcastle.

12.42: Simon Stone fra BBC skriver at det ser ut til at Donny van de Beek endelig skal få oppfylt ønsket sitt om å få i gang igjen karrieren borte fra United. Crystal Palace og Valencia er interesserte, og United skal være villige til å la Van de Beek dra på lån så lenge nederlenderens lønn blir betalt, og United forventer flere henvendelser innen mandagens deadline.

Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News skriver at Van de Beek føler seg trygg på at han vil få lov av Ralf Rangnick til å dra.

08.31: Portugisiske Record (her gjengitt av Sport Witness) har skrevet at United er med i kampen om signaturen til den 25 år gamle kantspilleren Luis Díaz, og at United kan legge inn et bud før januarvinduet er slutt. United skal ha hatt en speider på plass for å se Porto i helga.

Avisa skriver at Tottenhams bud på colombianeren var på 45 millioner euro pluss 10 millioner i bonuser, et bud som var et stykke fra å overbevise Porto om å selge.

Fredag morgen melder troverdige David Ornstein fra The Athletic at Luis Díaz heller er i ferd med å havne i Liverpool. Kilder forventer ifølge Ornstein at det vil bli enighet om en overgangssum på rundt 60 millioner euro (ganske nøyaktig 50 millioner pund i dagens kurs) pluss tilleggsopsjoner.

00.33: Ikke revolusjonerende nytt, kanskje, men L’Equipe skriver at PSG planlegger å prøve å hente Paul Pogba i sommer.

Vi har ikke fått lest hele artikkelen, men andre gjengir at Pogba der omtales som PSGs viktigste overgangsmål til sommeren, og at avisa skriver at sportsdirektør Leonardo og Mino Raiola har snakket flere ganger sammen om en gratisovergang til sommeren.

Torsdag 27. januar

19.06: Det er deadline day i kvinnenes superliga, og vi har lagt alt deadline day-stoff over i egen sak her.

14.15: Det ser ikke lyst ut med tanke på et utlån til Newcastle for Jesse Lingard. United-spilleren skal være opprørt over behandlingen fra Manchester United, og dersom ikke det lykkes å få i stand en utlånsavtale i dette vinduet, vil Lingard vurdere klubber i utlandet, skriver Manchester Evening News.

08.40: Manchester United og Crystal Palace skal ha startet samtaler for å få i stand et utlån for Donny van de Beek. Palace-manager Patrick Vieira skal være svært interessert i å få den nederlandske midtbanespilleren til Selhurst Park, melder transferguru Fabrizio Romano.

Onsdag 26. januar

20.07: Det meldes fra The Times (med flere) at Jesse Lingard er irritert over at låneovergangen til Newcastle er i ferd med å kollapse på grunn av Manchester Uniteds høye krav (se tidligere meldinger).

Lingard har vært i United i over 21 år, og synes det er respektløst av klubben , mens United derimot mener at det vil være en god avtale for Newcastle også. Lingard ønsker regelmessig fotball for å kjempe seg inn i England-troppen igjen.

13.15: Fra flere hold meldes det at årsaken til at forhandlingene om Jesse Lingard strandet handler om en overlevelsesklausul United krever. Den innebærer at Newcastle må betale United 12 millioner pund, dersom de beholder plassen i Premier League. Den totale prislappen øker da til 16,5 millioner pund, ifølge James Ducker i Telegraph.

10.15: Oppdatering på Jesse Lingard fra BBCs Simon Stone. United har avslått forespørsler om lån fra Tottenham og West Ham. I går ble det meldt at overgangen til Newcastle sannsynligvis går i vasken.

08.45: Et av Brasils nye vidunderbarn heter Endrick. Han er bare 15 år gammel, men skal allerede være på radaren til flere europeiske klubber, deriblant Manchester United, Real Madrid og Barcelona. Tenåringen vant nylig en brasiliansk juniorturnering i Palmeiras, og i den forbindelse har det vært litt skriverier i engelske medier.

Tirsdag 25. januar

23.05: Sky Sports melder at nyrike Newcastle har så godt som gitt opp å hente Uniteds Jesse Lingard dette overgangsvinduet. Årsaken skal være at klubbene står for langt fra hverandre når det gjelder summen United krever for å låne ut sin midtbanespiller.

Ifølge Sky melder en kilde at «overgangen er død».

Lingard skal selv ønske seg en overgang til en klubb der han får mer regelmessig spilletid enn han har fått så langt for United denne sesongen.

The Athletic skriver at Ralf Rangnick skal ha gitt grønt lys for overgangen så sent som tirsdag, før klubbene til slutt altså ikke klarte å bli enige.

23.00: Begge klubber bekrefter at Anthony Martial lånes ut fra United til Sevilla ut sesongen. Les mer her.

21.25: Ikke mye nytt her, men både Sky Sports og BBC slår fast at Crystal Palace er interesserte i å hente Donny van de Beek på lån. Sistnevnte melder også om at samtalene er i gang mellom klubbene.

20.05: Jesse Lingard er blir stadig mer sint og irritert over behandlingen han får av United, som nekter å slippe midtbanemannen ut på lån til Newcastle. Det skriver United-journalist James Ducker i The Telegraph.

29-åringen føler visstnok at han blir behandlet respektløst og Lingard-leiren har angivelig en mistanke om at klubben nekter ham Newcastle-utlånet som straff fordi han ikke har skrevet under noen ny kontrakt med United.

Ifølge Ducker begrunner United avgjørelsen om å holde på Lingard med at klubben ønsker å opprettholde størrelsen på stallen for å beskytte seg mot coronavirusets herjinger.

18.15: United venter på at Amad Diallo skal avgjøre hvilken klubb han ønsker å lånes ut til for resten av inneværende sesong, ifølge Fabrizio Romano. Overgangsjournalisten melder at en avgjørelse kan komme i løpet av timer eller dager.

Den ivorianske kantspilleren har blitt ryktet til klubber i blant annet England, Tyskland og Nederland.

Romano melder for øvrig at det er stille fra United når det gjelder nye spillere inn portene på Old Trafford, men at dersom det skulle komme en forsterkning, vil det mest sannsynlig være en defensiv midtbanespiller.

14.05. Donny van de Beek til Crystal Palace? Kanskje.

Fabrizio Romano melder i alle fall at både londonklubben og spanske Valencia har forhørt seg om en mulig låneovergang for nederlenderen.

Det som virker klart er at United uansett ikke kommer til å selge midtbanespilleren eller akseptere en låneovergang der motparten får en kjøpsopsjon.

07.40: Det er ingen stor nyhet, men med mindre enn én uke igjen av overgangsvinduet så tar vi med at Paul Hirst i The Times skriver at foruten Lingard så ønsker også Donny van de Beek og Dean Henderson seg på utlån ut sesongen. Så får vi se hva som skjer den neste uka.

07.35. Footmercato skriver at franske Nice er interessert i Jesse Lingard. Nice ligger på 2. plass i Ligue 1, og det skrives at selv om Lingard har en høy lønn så er dette ikke nødvendigvis umulig for franskmannene akkurat nå.

07.30: United, Atletico Madrid og Borussia Dortmund var blant klubbene som var til stede da Porto slo Famalicao 3-1 i helga. Årsaken skal ifølge O Jogo være kantspiller Luis Diaz (25). Colombianeren står med 14 mål på 18 kamper for den portugisiske serielederen så langt i sesongen.

00.05: BBCs Simon Stone melder at rapportene som sier at Newcastle er villig til å betale 10 millioner pund for å låne Jesse Lingard er feil.

ESPNs Rob Dawson mener at det er snakk om cirka 5 millioner pund, hvis United slipper Lingard til Newcastle.

00.00: ESPNs United-journalist, Rob Dawson, skriver at United i januar har avslått henvendelser fra Tottenham og West Ham på Jesse Lingard. Dette fordi United ikke ønsker å styrke en rival i topp fire-kampen.

Mandag 24. januar

23.15: United skal nå være enig med Sevilla om et utlån av Anthony Martial, selv om det er ulike rapporter om hva United sitter igjen med av utlåntet. Les mer her.

18.40: Verdens dårligst bevarte hemmelighet for øyeblikket: Sevilla ønsker Anthony Martial, men kan/vil ikke betale det United ønsker og forsøker å få ham på rabatt.

Det har lenge blitt påstått at Martial har sagt ja til Sevilla, men alt avhenger selvsagt av at klubben faktisk blir enig med United.

12.34: Spanske Marca omtaler fortsatt Anthony Martial som Sevillas hovedmål, og La Liga-klubben håper at det at Martial ønsker seg dit vil gjøre utslaget. Problemet er fortsatt Uniteds krav, hvor en ønsker å få dekket lønna pluss få en lånesum, og dette skal også være det som hindrer Serie A-klubber å gå for Martial nå.

Barcelona skal ifølge Marca ikke være interesserte i Martial.

10.10: Ifølge David Ornstein i The Athletic starter Manchester United jakten på sin nye manager denne uka. Mauricio Pochettino, Erik ten Hag, Luis Enrique og Julen Lopetegui er navnene som nevnes.

Ornstein skriver også at det ventes en henvendelse på Anthony Martial fra blant andre Juventus i januar.

Richard Arnold skal for øvrig ha tatt kontakt med Gary Neville etter at han overtok jobben til Ed Woodward. Det skal imidlertid ikke være snakk om noen ansettelse, men mer om å hente inn TV-ekspertens perspektiver på saker og ting.

09.05: Fabrizio Romano med en oppdatering på Jesse Lingard. Transferguruen tvitrer at Newcastle vil gjøre et nytt fremstøt på United-spilleren i dag. Det er som nevnt nedenfor snakk om en låneovergang.

07.45: Lite å melde om så langt, og det eneste vi finner på morgenkvisten er rapporter om Jesse Lingard som i grunn ikke er noe nytt. Manchester Evening News skriver at det ikke er noen progresjon rundt spilleren som skal være sterkt ønsket av Newcastle. En låneovergang skal være mest aktuelt, da Lingard står uten kontrakt i sommer og ønsker å utforske mulighetene sine.