EBH (1)

Ryktesaker, uke 47

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 28. november

13.00: United er én av flere toppklubber i Europa som følger med på Sportings 36 år gamle trener Ruben Amorim, ifølge The Sun. Saken er ikke skrevet av avisens United-journalist.

Amorim ledet Sporting til seriemesterskapet i Portugal foregående sesong og har startet denne sesongen med ni seire og to uavgjorte på elleve ligakamper.

Mauricio Pochettino, Erik ten Hag og Brendan Rodgers skal dog fortsatt være de ledende kandidatene til å ta over på Old Trafford neste sommer, dersom ikke Ralf Rangnick fortsetter på permanent basis.

12.10: United håper signeringen av Ralf Rangnick som trener og deretter konsulent vil gi klubben en fordel i kampen om Erling Braut Haaland. Det skriver The Mirror.

Rangnick har tidligere vært sportsdirektør i Red Bull Salzburg, der Haaland spilte i 2019. Nordmannen er rapportert å ha en utkjøpsklausul på 63 millioner pund i Borussia Dortmund fra og med neste sommer.

12.05: Den engelske U19-landslagsspilleren Carney Chukwuemeka kommer ikke til å signere ny kontrakt med Aston Villa, skriver The Guardian. Den 18-årige midtbanemannen har sett seg lei av mangelen på spilletid.

United skal være én av klubbene som er interesserte i unggutten, sammen med blant andre Manchester City, Liverpool, Bayern München og Borussia Dortmund.

Chukwuemeka har kontrakt med Villa ut 2022/23-sesongen. Han kan dermed signere for en ny klubb i januarvinduet om litt over ett år og neste sommer kan være Villas siste mulighet til å få en anselig sum for sitt stortalent.

10.00: Tidligere i uken meldte Sky at Ed Woodward muligens vil utsette sin avgang som direktør i United for å være med på å finne Ole Gunnar Solskjærs permanente erstatter.

Nå skriver Daily Mail at Woodward som planlagt kommer til å gå av i april og at han ikke kommer til å forlenge Old Trafford-oppholdet for å være med på avgjørelsen.

09.30: United-journalist i Daily Telegraph, Mike McGrath, skriver at United i januarvinduet kommer til å kvitte seg med spillere før det eventuelt hentes inn nye til mannskapet Ralf Rangnick ser ut til å ta over.

Det er usannsynlig at Rangnick kommer til å gjøre store endringer midtveis i sesongen, men Donny van de Beek og Dean Henderson er visstnok blant United kan vurdere å selge.

Jesse Lingard ser derimot ut til å bli ut sesongen, før han forlater klubben på gratisovergang.

01.00: Mundo Deportivo mener å vite at Edinson Cavani og Jesse Lingard står på Barcelonas ti navn lange ønskeliste før januarvinduet. Katalanerne har hatt en dårlig start på sesongen og vil nå etter sigende forsterke laget til nyansatte Xavi.

Lørdag 27. november

20.00: Mauricio Pochettino har igjen blitt spurt om ryktene som knytter ham til managerstillingen i United, men argentineren ønsker å si så mye annet enn at han fokuserer på eget lag og at det bare er naturlig med spekulasjoner.

– Det er verken oss eller klubben som lager disse ryktene. Det påvirker oss ikke. Jeg fokuserer på PSG og vi er vant med at det kommer rykter. Når de oppstår, er det et godt tegn at det er mange av dem – det betyr at vi gjør en god jobb. Vi er rolige og ydmyke, sier Pochettino ifølge Manchester Evening News.

Lokalavisen siterer også parisernes sportsdirektør Leonardo på at PSG verken hadde vært i kontakt med andre klubber eller henvendt seg til Zinedine Zidane som potensiell erstatter.

– Vi ønsker ikke at Mauricio Pochettino skal dra. Han har aldri bedt om å dra og vi har heller ikke fått noen forespørsler om ham, skal han ha fortalt AFP.

– Vi har stor respekt for Zinedine Zidane, både som spiller og trener, men kan fortelle deg klart og tydelig at det ikke har vært noen kontakt. Ingen møter.

15.35: Daily Star skriver at Kalvin Phillips ikke har tenkt å forlate Leeds til fordel for United.

Avisen mener å vite at United hadde tenkt å tilby Yorkshire-klubben 60 millioner pund for midtbanespilleren, men at spilleren selv ikke ønsker å gå til United. Årsaken skal være at han er redd for hvilke konsekvenser det vil få for familien hans, dersom han velger å forlate Leeds for rival United.

12.55: Real Madrid har ikke en gang vurdert å signere Paul Pogba etter at kontrakten hans går ut neste sommer. Det skriver Marca.

Den spanske sportsavisen hevder at den spanske hovedstadsklubben mener at den regjerende verdensmesteren ikke passer inn i den nåværende stallen og at laget har god nok dekning på midtbanen.

Marca skriver at Pogba lytter til andre forslag og at avgjørelsesprosessen begynner når han returnerer fra sitt skadeavbrekk.

10.10: Det virker som om Ralf Rangnick bare er et tidsspørsmål unna å bli ny midlertidig United-trener, mens vi nok må vente lenger på å finne ut hvem som tar over som permanent løsning til sommeren.

Engelske medier ser ut til å mene at PSGs Mauricio Pochettino er førstevalget. Skulle det dog vise seg umulig å hente argentineren, skriver Daily Mail at United vil gå for Ajax-trener Erik ten Hag.

Saken er ført i pennen av Sami Mokbel og Chris Wheeler, sistnevnte avisens United-journalist.

51-åringen skal selv være interessert i jobben og Daily Mail skriver at den nederlandske hovedstadsklubben heller ikke vil hindre sin trener i å dra til sommeren, selv om han da fortsatt vil ha ett år igjen av kontrakten.

Fredag 26. november

13.00: – Vi ønsker ikke at Pochettino skal dra. Han har heller aldri bedt om å dra, og ingen klubber har heller kontaktet oss angående ham, sier PSG-sportsdirektør Leonardo om Uniteds mulige interesse i Mauricio Pochettino.

Torsdag 25. november

13.45: Manchester United skal være en av flere klubber som er interessert i den serbiske spissen Dusan Vlahovic, melder Daily Mail.

Den serbiske landslagsspilleren har scoret 12 mål på 14 kamper denne sesongen, og skal også være jaktet av Newcastle, Tottenham og Juventus.

09.40: Med unntak av mer Mauricio Pochettino (les egen sak her) er det lite nytt å melde fra ryktefronten. Vi tar derfor med oss at Antonio Conte visstnok ønsker seg Eric Bailly som ny midtstopper i Tottenham.

Det melder Duncan Castles i The Transfer Window Podcast (her gjengitt av The Express). Castles er riktignok ikke blant dem vi stoler mest på.

Onsdag 24. november

20.40: – Jeg er ikke vant til å kommentere rykter i karrieren min. Jeg vil ikke si noe om dette emnet (United-jobben). Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte, sier Rudi Garcia til franske Canal +. Garcia er ifølge flere rapporter er en av flere som United har intervjuet til den midlertidige jobben som United-manager.

LES OGSÅ: Disse er aktuelle som midlertidig manager

00.46: Diogo Dalot har blitt koblet til Roma, men ifølge The Sun skal Dalot fortsatt være fast bestemt på at han vil bli i United for å kjempe om plassen. Saken er ikke skrevet av avisas faste United-korrespondent.

Tirsdag 23. november

16.07: Kieran Trippier har blitt koblet mye til United, og nå kobles han til et annet United: John Cross fra Daily Mirror skriver nemlig at Eddie Howe ønsker å hente Trippier til Newcastle i januar.

Mandag 22. november

16.56: I april, i etterkant av superligafadesen, ble det annonsert at Ed Woodward skulle gå av ved slutten av dette kalenderåret.

Sky Sports News melder at Woodward kan ende opp med å utsette sin avgang for å være en del av ansettelsen av først en midlertidig manager, og så en en langtidserstatter for Solskjær.

Powered by Labrador CMS