Manchester United Training Session

Ryktesaker, uke 45

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 14. november

21.49: The Sun skriver at United nå er villige til å la Dean Henderson dra på lån i januar – på et lån ut 2022/23-sesongen! United har ikke vært lystne på å låne ham ut, men skal være fornøyde om de finner et sted han kan være lenger enn bare ut sesongen.

Saken er skrevet av Alan Nixon, som vanligvis er mer treffsikker når han skriver om mindre klubber.

17.13: Ifølge Fabrizio Romano elsker Donny van de Beek klubben, og nederlenderen er fortsatt profesjonell på trening, men den tidligere Ajax-spilleren kommer til å forlate United i januar om situasjonen ikke forandrer seg.

12.07: Duncan Castles skriver i The Times at United jobber med å overbevise Zinedine Zidane om å ta over managerjobben etter Ole Gunnar Solskjær.

Zidane skal være usikker på om United-jobben er den riktige for ham å ta på dette tidspunktet, men United-ledelsen skal ifølge artikkelen være håpefulle om at legendens nære relasjon med Cristiano Ronaldo og Raphaël Varane kan overbevise ham til å takke ja.

Castles er vanligvis ikke blant de mest treffsikre journalistene.

10.13: The Suns Phil Thomas hevder at United er villige til å selge Jesse Lingard for 10 millioner pund i januar, selv om det skulle være til West Ham, som også kjemper om en topp fire-plassering.

Kontrakten til Lingard går ut kommende sommer, så et slikt salg vil i så fall være for å unngå å miste ham gratis.

Lørdag 13. november

19.29: Vi har laget en egen sak hvor vi går gjennom noen av de siste dagers italienske rykter om Diogo Dalot.

16.23: United-korrespondent Neil Custis skriver i The Sun at Brendan Rodgers er den ledende kandidaten til å ta over United om Ole Gunnar Solskjær får sparken.

United skal gjennom en agent ha forhørt seg om interessen potensielle kandidater har til jobben, og den opprinnelige ønskelista på fire skal ifølge Custis ha bestått av Rodgers, Ten Hag, Conte og Zidane. Ten Hag og Zidane skal ikke ha vært veldig interesserte, mens Conte valgte Tottenham-jobben (og andre kilder har jo skrevet om betydelig United-skepsis til Conte også fra deler av styret). Når det gjelder Rodgers skal United ha tro på at de vil kunne klare å hente nordiren fra Leicester, skriver Custis, som også legger til at det fortsatt er litt delte meninger om Rodgers blant de som skal ta en eventuell avgjørelse.

10.14: Onsdag omtalte vi at spansk presse (AS og ABC de Sevilla) skrev om muligheten for at United kunne prøve seg på Jules Koundé, men ifølge Marca er Sevilla ganske lite lystne på å selge Koundé nå.

De trenger i utgangspunktet av økonomiske grunner å selge stort senest neste sommer, men de vil helst ikke ødelegge for laget midt i sesongen, og de har derfor ingen planer om å gå inn i noen overgangforhandlinger i januar.

Den 23 år gamle stopperen har jo en utkjøpsklausul, visstnok på 80 millioner euro (68,25 mill. pund i dagens valutakurs), men ifølge Marca tror ikke Sevilla at noen klubber kommer til å utløse denne.

Fredag 12. november

07.20: Ifølge Daily Mirror har Newcastle sett seg ut tre United-spillere de vil forsøke å hente i januar. Donny van de Beek, Jesse Lingard og Dean Henderson.

Torsdag 11. november

16.40: United ønsker å rydde opp i situasjonene rundt Paul Pogba og Jesse Lingard, som begge er på utgående kontrakter. Det skriver Chris Wheeler i Daily Mail.

Det kan dog se ut til at begge kommer til å forlate Old Trafford på gratisovergang neste sommer, skal vi tro Wheeler.

13.30: Barcelona skal være interessert i å hente Edinson Cavani på lån i januar. Barcelona mistet både Lionel Messi og Antoine Griezmann i sommer og Sergio Aguero er ute av spill en stund med hjerteproblemer. Det gjør at Barcelona-ledelsen er interessert i å hente erfarne Premier League-spillere som sliter benken i sine respektive lag, skriver Marca. I tillegg til Cavani skal Raheem Sterling og Timo Werner stå på blokken til Barcelona, skriver avisen.

12.00: Manchester United har utpekt Leicester-manager Brendan Rodgers om Ole Gunnar Solskjær får sparken, og Rodgers vil ikke kunne si nei til United, skriver Daily Star.

Avisen skriver at Rodgers har en klausul i kontrakten om at han kan forlate Leicester dersom en Champions League-klubb ønsker ham.

08.15: Paul Pogba skal være villig til å skrive under på en ny kontrakt med Manchester United, men under forutsetning av at han da blir Premier League best betalte spiller, skriver L’Equipe.

Pogbas nåværende kontrakt med United går ut i sommer og allerede i januar står Pogba fritt til å snakke med andre klubber.

Onsdag 10. november

08.19: AS skriver om muligheten for at Manchester United kan komme til å betale utkjøpsklausulen til Sevilla-stopper Jules Koundé, en utkjøpsklausul som er på 80 millioner euro (68,35 mill. pund i dagens valutakurs). Ifølge den spanske avisa følger United fortsatt med på spilleren, som for øvrig fyller 23 år på fredag.

Mens Uniteds forsvar har lekket som en sil, så har Sevilla sluppet inn færrest mål av alle i La Liga, med bare sju baklengsmål.

AS er ikke alene om å skrive om dette heller. ABC de Sevilla (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United har Koundé i sikte frem mot januarvinduet, og at Sevilla kommer til å kreve at en eventuell kjøper betaler den tidligere nevnte utkjøpsklausulen.

Tirsdag 9. november

17.02: Fabrizio Romano skrev i dag at det ikke har vært noe kontakt mellom Manchester United-styret og andre managere ennå. Ifølge Romano har Solskjær fortsatt støtte i brorparten av styret, og Joel Glazer er visstnok den eneste som kan endre på dette.

07.45: I den grad noen måtte lure – det er intet nytt om managersituasjonen i engelske aviser tirsdag. Det eneste som eventuelt nevnes i saker som handler om andre ting er det som ble kjent mandag – at det nå forventes at Ole Gunnar Solskjær leder United også mot Watford etter landslagspausen.

Mandag 8. november

20.00: Dette er ikke et rykte, men fakta og vi tar det med siden han er en mann i nyhetene: Ole Gunnar Solskjær reiste mandag hjem til Norge for noen få dagers ferie nå som det er landslagspause.

08.09: AS skriver om det at Zinedine Zidane hos mange oddsselskaper fortsatt regnes som andrefavoritt som neste Manchester United-manager, bare slått av Brendan Rodgers.

Den spanske avisa skriver at Zidane til United er en nesten umulig tanke – fordi fotballegenden venter på jobben som fransk landslagssjef, eller eventuelt som manager i en klubb med et tydelig vinnerprosjekt.

Powered by Labrador CMS