West Ham United v Manchester United - Premier League

Ryktesaker, uke 43

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 31. oktober

09.43: José Félix Díaz (vanligvis velinformert om Real Madrid) skriver i Marca at Real Madrid har langt større tro på at de vil kunne hente Paul Pogba enn de var for et par måneder siden, og Mino Raiola blir ikke lenger sett på som et stort hinder for å gjennomføre en slik overgang.

Klubben analyserer nå hvordan det å signere franskmannen vil påvirke klubbens økonomi.

Lørdag 30. oktober

08.30: Nyrike Newcastle United er interesserte i Jesse Lingard før overgangsvinduet åpner på vidt gap igjen i januar. Det melder The Sun.

28-åringen har ikke fått starte i flere enn én kamp denne sesongen, til tross for at han har scoret to mål i løpet av sine innhopp i Premier League. West Ham, klubben der Lingard imponerte på utlån forrige sesong, nevnes også som en mulig destinasjon, dersom midtbanemannen ender opp med å forlate Old Trafford.

Fredag 29. oktober

09.45: ESPNs Mark Ogden har navnet sitt på en ESPN-artikkel om at Brendan Rodgers nå er foran Antonio Conte i køen som en mulig ny United-manager. Conte er ikke ute av dansen, men United skal være veldig imponert over jobben Rodgers har gjort i Leicester.

ESPNs Rob Dawson skriver også at i en uke hvor flere seriøse journalister har påpekt at stadig flere spillere har mistet troen på Solskjær, så skal en rekke førstelagsspillere mandag også ha gitt sin støtte til Solskjær – og også fortalt om dette til Ed Woodward.

06.55: The Suns United-journalist, Neil Custis, har opprørt blant annet Paul Pogba denne uka, og fredag har han en sak om at sinte Eric Bailly og Donny van de Beek krever forsikringer om fremtiden sin etter at de ikke har fått særlig med sjanser denne sesongen.

06.50: Daily Star er ikke blant avisene vi leser mest eller stoler på, men vi tar det med slik at folk kan tenke og vurdere selv. De skriver fredag at United har mistet apetitten på Antonio Conte, siden han vil koste 18 millioner pund i året frem til 2025 – og også kreve å få med seg sitt eget trenerteam og få kjøpe minst en vingback i neste overgangsvindu. Alt dette kommer i tillegg til kostnaden ved å kvitte seg med Solskjær, McKenna, Carrick og Phelan.

Torsdag 28. oktober

19.20: The Telegraphs United-journalist Jason Burt skriver at United er villig til å slippe Paul Pogba gratis til sommeren, og at det skal være uaktuelt å forsøke å få inn bittelitt penger for ham i januar.

12.18: Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Antonio Conte allerede har sagt ja til at han ønsker å ta over United, slik at det nå handler om hva klubben ønsker å gjøre med Ole Gunnar Solskjær.

Conte skal ifølge avisa alltid ha vært fascinert av Premier League, og sjarmert av Old Trafford, og italieneren skal være lysten på en retur til engelsk fotball.

Spillere som Cristiano Ronaldo, Paul Pogba, Raphaël Varane, Alex Telles, Bruno Fernandes, Anthony Martial, Jadon Sancho, Mason Greenwood og Marcus Rashford nevnes som spillere Conte kan like å lede, og det hevdes at det denne stallen trenger er litt taktisk organisering og nærmest manisk motivasjon – altså Contes spesialekspertise.

08.39: Daily Stars Jeremy Cross har kjørt hardt på Manchester United-interesse for Kalvin Phillips, og skriver i en eksklusiv sak nå at en Phillips-overgang er en prioritet for United neste sommer – men at Liverpool nå har registrert sin interesse for den 25 år gamle midtbanespilleren.

Phillips skal frykte hva slags påvirkning en eventuell overgang til Manchester United vil få for hans nærmeste familie, hvor alle fortsatt bor i Leeds, siden Manchester United er den aller minst populære klubben i verden akkurat der. Derfor skal Phillips’ preferanse av de to klubbene være Liverpool.

Sånn utenom det kompliserte i en slik overgang basert på rivalisering, så må det jo også nevnes at Daily Star har vært ganske alene om slike Phillips-saker, og at treffsikkerheten i avisa ikke alltid er spesielt imponerende. Vi ville tatt det hele med en klype salt.

08.31: I flere nettaviser nevnes Stefan de Vrij i forbindelse med en mulig United-overgang hvis Antonio Conte får United-jobben, men det hele ser ut til å stamme fra en InterLive-rapport hvor De Vrij-delen ser ut til å være mer spekulativ enn basert på info de sitter med.

Onsdag 27. oktober

11.15: Paul Pogba anklager The Sun for falske nyheter. Les mer her!

08.45: Ikke så mye nytt å melde så langt i dag. For å oppsummere kort: Alt tyder på at Ole Gunnar Solskjær beholder jobben inntil videre og leder laget mot Tottenham. Nordmannen har ifølge Telegraph tre kamper å redde seg inn på. Samtidig verserer det rykter rundt alternativene. Antonio Conte, Brendan Rodgers, Zinedine Zidane, Erik ten Hag og Mauricio Pochettino blir nevnt.

Express back page

Tirsdag 26. oktober

22.55: Mauricio Pochettino er fortsatt Uniteds førsteprioritet dersom de ser seg nødt til å erstatte Ole Gunnar Solskjær som klubbens manager.

Det hevder Daily Star, som riktignok ikke er den avisen vi stoler mest på. Samtidig skal det også nevnes at Jeremy Cross, avisens sjefsskribent på sportssaker, har bidratt til saken.

Han mener å vite at den argentinske PSG-sjefen er den treneren Sir Alex Fergusons førstevalg, ettersom skotten skal være en stor Pochettino-beundrer. Så spørs det hvor vanskelig det eventuelt vil bli å lokke den tidligere Spurs-sjefen bort fra et PSG-lag der han får lov til å bruke både Lionel Messi, Kylian Mbappé og Neymar i samme lag.

20.30: United-fremtiden til Paul Pogba er usikker, ettersom franskmannen er på utgående kontrakt.

Skal vi tro midtbanemannens agent, Mino Raiola, har det heller ikke kommet noen utvikling i samtalene mellom United og Pogba:

– Det må du spørre United om. For øyeblikket er alt rolig. Det er ingen oppdatering å komme med, sier 53-åringen til The Times.

Raiola er en kontroversiell mann på Old Trafford, og skal vi tro nederlandske medier, skal spillerformidleren ha forsøkt å lokke enda en United-spiller inn på sin klientliste.

De Telegraaf (her sitert av Daily Mirror) skriver nemlig at Raiola har prøvd å friste Donny van de Beek til å la Raiola få representere ham, uten hell.

Nederlenderen ønsker seg visstnok bort fra Old Trafford etter bare å ha startet to av Uniteds 13 kamper denne sesongen. Derfor skal han ha vraket sin agent gjennom flere år, Guido Albers, til fordel for Ali Dursun, som også representerer landsmann og tidligere Ajax-kamerat Frenkie de Jong.

18.15: Ajax-trener Erik ten Hag har blitt nevnt som en mulig erstatter for Ole Gunnar Solskjær, dersom nordmannen skulle ende opp med å få fyken fra United-jobben.

Nå skriver Daily Mail at Newcastle skal ha snust på den nederlandske manageren til å ta opp hanske etter Steve Bruce. Den nyrike Geordie-klubben skal være villig til å gjøre 51-åringen til Premier Leagues tredje best betalte trener, men Ten Hag skal være skeptisk til å ta over et lag som for øyeblikket ligger helt nede i bunnstriden.

07.00: Her kan du lese det som står om Solskjær og de andre alternativene til managerjobben i tirsdagens engelske aviser. Det er Conte, Zidane, Rodgers og Ten Hag som nevnes som de fire på Uniteds liste.

Les saken: Krisemøte, Solskjær fryktes han sparkes, fire alternativer

Mandag 25. oktober

20.00: For siste nytt om Solskjær, Conte, Zidane etc gå til denne saken mandag.

18.50: Donny van de Beek skal ha byttet agent før januar-vinduet. Han var representert av Guido Albers, mens heretter er det Ali Dursun som skal representere ham. Det skriver Voetbal International.

18.00: Mundo Deportivo skriver at Zinedine Zidane ikke er interessert i United-jobben, men en Juventus-ekspert sier at Conte ville takket ja med en gang. Les mer her.

14.34: Ole Gunnar Solskjærs fremtid i United er usikker, ifølge troverdige journalister, og Richard Arnold skal visstnok i samtaler med Joel Glazer i dag. Mer i egen artikkel her, og der skriver vi også mer om Antonio Conte.

11.39: Samuel Luckhurst skriver i Manchester Evening News at Antonio Conte er åpen for å ta managerjobben i Manchester United om den blir ledig, men at han har noen reservasjoner knyttet til klubbens struktur.

Ifølge lokalavisas kilder ville Conte ønsket forsikringer fra United om klubbens retning, og at han ikke måtte opplevd å bli påprakket spillere som er lette å markedsføre.

08.13: Declan Rice er en av midtbanespillerne mange forventer at United skal prøve seg på neste sommer, og West Ham-manager David Moyes har snakket om 22-åringen i et intervju med Sky Sports.

I intervjuet sa Moyes at det var mulig å kjøpe Rice for 100 millioner pund, noe den tidligere United-manageren omtaler som «a bargain» (altså en god pris for eventuelt kjøpende klubb), men at den mulige avtalen nå er borte – med andre ord at prisen nå blir høyere.

Så vet vi selvsagt at vi ikke nødvendigvis kan stole på alt managere sier om sånt.

Powered by Labrador CMS