cody3

Ryktesaker, uke 33

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 21. august

21.50: ESPNs Rob Dawson skriver at United vurderer et nytt bud på Antony, fordi de vet at spilleren så gjerne også vil til United. Det skal være flere andre alternativer, som Cody Gakpo, Christian Pulisic og også Marcus Thuram. Ifølge Dawson vil PSV trolig kreve 50 millioner euro pluss ulike klausuler for å slippe Gakpo.

18.20: PSV Eindhoven håper å få 38,2 millioner pund for Cody Gakpo, men United tror de kan få til en overgang for 34 millioner pund. Dette ifølge Jason Burt i The Telegraph. Gakpo er Uniteds reserveløsning hvis det viser seg å ikke være mulig å få til en Antony-overgang. PSV ønsker uansett ikke å selge Gakpo – eller offentliggjøre en avtale – før returkampen mot Rangers – i Champions League-kvalifiseringen.

10.30: Duncan Castles i The Times skriver også at United fikk nei på et bud på 135 millioner euro for Joao Felix i Atletico Madrid.

10.00: Sky Sports skriver at United ikke har mottatt noe formelt bud på Harry Maguire, og at klubbens utgangspunkt uansett er at kapteinen ikke er til salgs.

09.10: Chelsea, Everton OG United er blant klubbene som nå vurderer et bud på Brentford-spiss Ivan Toney. Det skriver Alan Hopkinson i Daily Mirror. Hva som skjer med Cristiano Ronaldo i de to siste ukene av vinduet vil kunne være avgjørende her. Toney var målløs i Brentfords 4-0-seier mot United, men har scoret i lagets to andre Premier League-kamper til nå denne sesongen.

09.00: Ajax skal ha fått beskjed om at det ikke er noen sjanse for at Donny van de Beek får lov til å reise tilbake til dem, også på lån. Det skriver The Sun, som fastslår at Erik ten Hag tror det er en vei tilbake for ham i United, og at det er spillerens dårlige selvtillit som har ødelagt for ham i en god periode nå.

08.55: Straffeekspert Tim Krul til United? United er jo på jakt etter en bedre andrekeeper enn Tom Heaton. Det er blitt rapportert interesse i sveitsiske Yann Sommer, men der får de fort nei og da kan Norwich-keeper Tim Krul være et alternativ, skriver The Suns Alan Nixon. Krul har forresten stått i mål for Norwich i lagets fem første kamper denne sesongen i Championship.

08.40: The Suns Alan Nixon skriver at Tottenham, Southampton og Leeds alle er lystne på James Garner, men de er derimot ikke lystne på å å betale 14 millioner pund for ham (rapportert å være Uniteds prislapp).

08.35: Cristian Pulisic kommer ikke til å dra til United, skriver Daily Mail. De skriver at han har gjort en vurdering av egen situasjon, og at han heller vil til en Champions League-klubb hvis han skal forlate Chelsea.

08.30: Antony-sagaen ruller videre, og det store neste steget virker å være om han spiller for Ajax borte mot Sparta søndag 14.30. Foreløpig rapport fra Fabrizio Romano er nei på det. Les saken her, hvor det også står at Ajax forventer et nytt og forbedret bud fra United.

Lørdag 20. august

22.15: Eric Bailly lånes ut til Marseille ut sesongen, ifølge Rob Dawson. Den franske klubben betaler hele ivorianerens lønn. Avtalen kan gjøres permanent bestemt ut i fra hvor mange kamper Bailly spiller.

10.03: Fabrizio Romano skriver at United nå har Antony som prioritet, og at det også jobbes med Cody Gakpo som et eventuelt billigere alternativ (hvis en ikke får tak i Antony).

Ellers melder han også medisinsk test er bestilt for Casemiro. 30-åringen flyr til Manchester i dag, har Romano tidligere meldt.

00.19: Det er en kjent sak at Chelsea jakter på Leicester Wesley Fofana, og han skal fortsatt være Chelseas førstevalg, men Daily Mails Sami Mokbel skriver at at Harry Maguire også interesserer Chelsea. Chelsea skal ha tatt opp muligheten for en overgang som en del av Uniteds forsøk på å hente Christian Pulisic.

I Chelsea er det dog nå større optimisme for at de kan få til en Fofana-overgang etter at midtstopperen ba om å få stå over Leicesters oppgjør mot Southampton.

Fredag 19. august

20.47: Vi nevnte Eric Bailly/Marseille i ryktespalten i går, og i kveld skriver Fabrizio Romano at en låneavtale (med kjøpsopsjon) nærmer seg. Forhandlinger foregår nå mellom Marseille og Baillys agenter for å få enighet i de personlige betingelsene hvis det skulle bli en permanent overgang i fremtiden.

20.02: Det er mye snakk om Antony i dag (egen artikkel her), men nå melder Jason Burt at han hører at United er klare til å gå for Cody Gakpo, og at et bud er nært forestående!

18.39: Dharmesh Sheth fra Sky Sports skriver at Casemiro er ventet innen de neste 28-48 timene i England for å gjennomgå medisinsk test, og at Frenkie de Jong er veldig usannsynlig for United nå.

09.20: Manchester United vil trolig gjøre et nytt fremstøt mot PSV for å hente angrepsspilleren Cody Gakpo. PSV kan være villige til å selge Gakpo, men ikke før returkampen i Champions League mot Rangers er unnagjort, skriver Daily Mail.

Gakpo spilte hele den første kvalifiseringskampen til Champions League på Ibrox som endte 2-2, og for sammenlagt vinneren venter en lukrativ inngangsbillett til den prestisjetunge turneringen.

Torsdag 18. august

20.55: Manchester United har vært linket til spillere i hytt og pine gjennom hele sommeren. United.no skrev i en sak tidligere denne uka at 34 spillere har blitt linket til klubben siden 1. juni.

Nå kan vi legge til et navn til så lista er oppe i 35 navn. Jason Burt som tidligere torsdag meldte om nær enighet om Casemiro skriver nå at United ser på mulighetene for å hente Yannick Carrasco fra Atlético Madrid. Prisen for den 28 år gamle belgieren skal være på £25,5 millioner. 

19.40: Marseille jakter Eric Bailly. Santi Aouna skriver for Footmercato og melder at klubben fra den franske riviera jobber for å hente Bailly på lån med en opsjon på kjøp.

18.50: Uniteds jakt på Jurrïen Timber var over før sommeren var ordentlig i gang. Nå vil det mye trolig bli enda vanskeligere å få i stand en overgang til United i fremtiden. Timber signerte torsdag en ny kontrakt med Ajax som strekker seg ut juni 2025.

17.50: Casemiro skal ha bestemt seg for å forlate Real Madrid og bli United-spiller. Jason Burt i Telegraph skrev torsdag i en sak som united.no omtalte at overgangssummen skal ligge på rundt £60 millioner.

Ifølge Marca skal det også være en bred forståelse i Real Madrid at Casemiro skal ha bestemt seg for å godta Uniteds lukrative tilbud og ønsker seg en ny ufordring.

16.45: – Vi ser ingen grunn til å selge Thomas Meunier. Det er ikke en del av vår plan, det sier Dortmund-direktør Sebastian Kehl. Fabrizio Romano har plukket opp dette som Kehl har sagt til Ruhr Nachrichten.

16.25: Samuel Luckhurst i MEN sier kilder har fortalt at Casemiro føler at han vil få en mindre sentral rolle i Real Madrid etter at Aurelien Tchouameni ble hentet fra Monaco tidligere i sommer. United fortsetter å jobbe med å få i stand en overgang for brasilianeren.

14.30: De spanske journalistene Sergio Fernandez og Sergio Santos fra Relevo skriver at Casemiro til United er veldig, veldig «hot» og at Real Madrid-trenerne tror han kommer til å forlate sin nåværende klubb.

14.00: Cristiano Ronaldos fremtid er fortsatt usikker, og nå jobber angivelig agent Jorge Mendes med å ordne en overgang til Borussia Dortmund. Det skriver Ben Jacobs i CBS.

Journalisten skriver at Mendes jobber aktivt med å få til en overgang og at dette trolig er siste mulighet til å forlate United. Ronaldo trigges angivelig av tanken på å kunne spille Champions League – og ikke minst å kunne bli den første spilleren til å vinne ligaen i England, Spania, Italia og Tyskland.

 

13.50: Nok en Casemiro-oppdatering – denne gang fra The Athletics David Ornstein. Han skriver at Uniteds største prioritet før vinduet stenger er å signere brasilianeren og at samtaler mellom klubbene gjør fremskritt.

– Det er også ting som tyder på at Casemiro har gitt positive signaler til United om at han ønsker å komme, skriver Ornstein.

Ifølge journalisten reiste United-representanter til Madrid tidligere denne uken for å forhandle. Men et offisielt bud lar fortsatt vente på seg.

 

13.00: BBCs Simon Stone og journalist Guillem Balague er også på Casemiro-ball. Mye av det de sier er allerede rapportert, men ordlyden i deres oppdatering er at Casemiro har fått et tilbud fra United som kan gjøre ham til en av klubbens best betalte spillere og at en eventuell overgangssum kan bli 60 millioner pund.

12.30: De spanske journalistene Sergio Fernandez og Sergio Santos fra Relevo med oppdatering på Uniteds jakt på Casemiro: Spilleren selv skal være villig til å komme til United. Journalistene skriver at spilleren var i møte med Florentino Perez i går. Der skal det ha blitt sagt at Real Madrid ikke trenger å selge, men at spilleren har gjort seg fortjent til å selv bestemme sin egen fremtid.

 

12.00: Southampton skal ligge i førersetet i jakten på James Garner. Det skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. Midtbanemannen har fått beskjed om at han er til overs på Old Trafford og kan forlate klubben for en prislapp på mellom 15-20 millioner pund.

10.45: United og Crystal Palace skal ifølge Evening Standard være i samtaler om en overgang for Aaron Wan-Bissaka. United er angivelig åpne for å både selge og leie ut høyrebacken, som kom fra nettopp Palace for nærmere 50 millioner pund i 2019.

10.00: Journalisten Mario Cortegana skriver at Casemiro seriøst vurderer tilbudet han skal ha fått fra Manchester United, men at hverken han eller Real Madrid har tatt noen avgjørelse ennå.

09.00: Andy Mitten gir Casemiro-ryktene litt mer kjøtt på beinet torsdag morgen: Han skriver at United er villige til å by 70 millioner euro til Real Madrid og en fireårskontrakt til Casemiro, men at United fortsatt ikke har vært i kontakt med det spanske hovedstadslaget. Casemiro selv og agenten hans skal imidlertid være informert om interessen, skriver Mitten.

08.50: Uniteds jakt på en andrekeeper fortsetter, og ifølge Mike McGrath i The Telegraph er Asmir Begovic en potensiell kandidat. Den 35 år gamle bosnieren er for tiden i Everton.

08.15: Chelsea kommer ikke til å la Christian Pulisic gå på utlån til Manchester United, ifølge BBC-journalist Alistair Magowan.

07.55: Det har vært ganske stille rundt Ajax-spilleren Antony en stund, men nå er han tilbake. Fabrizio Romano melder torsdag morgen at United planlegger et fremstøt på brasilianeren før vinduet stenger. United skal se på det som vanskelig å få til et potensielt kjøp ettersom han både blir dyr og Ajax vil beholde, men Romano skriver at United kommer til å prøve.

Romano skriver også at Cody Gakpo fremstår som det enkleste overgansgmålet og at en eventuell låneavtale med Christian Pulisic avhenger av Chelsea-eier Todd Boehlys samtykke.

 

Onsdag 17. august

17.44: Daily Telegraph skriver at United vurderer å hente høyrebacken Thomas Meunier fra Borussia Dortmund. En prislapp på £12,6 millioner har blitt nevnt for 30-åringen som har blitt koblet til Barcelona også.

Ellers skriver avisa at United håper å selge eller låne Aaron Wan-Bissaka tilbake til Crystal Palace. Palace skal bare være villige til å betale 10 millioner pund for Wan-Bissaka, men 24-åringen er ikke i Erik ten Hags planer, og nederlenderen har gitt beskjed til klubben om at han ønsker enda en høyreback som kan konkurrere med Dalot.

17.29: Matt Law fra Daily Telegraph skriver at det stemmer at United har sjekket situasjonen til Pierre-Emerick Aubameyang, men Laws forståelse av det hele er at Aubameyang kommer til å dra til Chelsea hvis han forlater Barcelona.

16.01: Sveitsiske Blick skriver (og det nevnes i tyske medier også) at United er interesserte i å hente Borussia Mönchengladbach-keeper Yann Sommer som ny andrekeeper.

33-åringens kontrakt går ut neste sommer. Avisa stiller spørsmål ved om en United-overgang gir mening før VM senere i år, siden han vil få mer spilletid om han blir i Gladbach.

Sommer selv har verken avvist muligheten for å forlate klubben eller for å bli værende.

15.36: Barcelona-kjenner Gerard Romero skriver at Chelsea fortsatt jobber hardt med å få inn Pierre-Emerick Aubameyang, men at United også har blitt med i kampen.

Xavi vil angivelig gjerne beholde ham i Barcelona.

12.50: United vurderer å låne Christian Pulisic, ifølge Andy Mitten. Les mer i egen sak!

09.55: Fabrizio Romano melder at overgangen til Adrien Rabiot har kollapset. Les mer i egen sak!

09.00: Nye spillere kobles stadig til Manchester United. Nå skal klubben være i dialog med Atlético Madrid om Joao Felix, ifølge Marca. Artikkelen inneholder ikke flere detaljer enn at United skal ha tatt kontakt angående Felix. Atlético Madrid skal ikke være villig til å selge.

08.15: Spanske Mundo Deportivo melder at Barcelona kan være interessert i å inkludere Diogo Dalot i en avtale for Frenkie de Jong.

08.00: Casemiro og Alvaro Morata har begge blitt koblet til Manchester United de siste dagene. Ifølge Daily Mirror har både Morata og Diego Simeone gitt uttrykk for at spanjolen blir værende i Atlético Madrid. Journalisten Lucas Navarrete er heller ikke Casemiro lysten på å melde overgang til Manchester United.

Tirsdag 16. august

19.31: Adrien Rabiot-forhandlingene går ikke knirkefritt. Les mer i egen sak her.

19.14: Ifølge både Sky Sports News og Fabrizio Romano er Moisés Caicedo på Uniteds liste over mulige midtbaneforsterkninger, men Brighton ønsker å beholde 20-åringen, så det vil neppe bli billig, i så fall.

Det ville det derimot trolig blitt om United hadde hentet ham da det var interesse for ecuadorianeren under Ole Gunnar Solskjærs tid i klubben, men det endte da altså opp med at han ble Brighton-spiller etter at han ikke skal ha vært spesielt nær en United-overgang.

18.58: Ikke alltid like treffsikre talkSPORT melder at United vurderer å prøve å hente Barcelona-høyrebacken Sergino Dest, som er verdsatt til rundt 17 millioner pund.

21-åringen spilte under Ten Hag i Ajax før han ble solgt til Barcelona for snart to år siden.

16.53: Angående Matheus Cunha fra Atletico Madrid, som det har vært rykter om i dag og i går kveld, så skriver Mundo Deportivos Atlético Madrid-journalist at Cunha ikke er lysten på å bli solgt, siden han er fornøyd i Atlético Madrid, og Atlético Madrid har heller ikke tenkt å forhandle om 23-åringen.

Uniteds tilbud skal ifølge avisa ha vært på 50 millioner euro (rundt 42 mill. pund i nåværende kurs).

15.30: The Guardians United-journalist, Jamie Jackson, skriver at det han hører fra United er at Cristiano Ronaldo trener godt, har gode holdninger og at han ikke er til salgs. Dette er da motsatte av det som er rapportert av andre United-journalister, selv om de andre understreker at det skal være Joel Glazer – ikke Ten Hag – som stanser et eventuelt salg.

14.20: Jason Burt i The Telegraph skriver at Erik ten Hag presser på for å få inn tre nye spillere før overgangsvinduet stenger om 16 dager. Det ønskes to midtbanespillere og en spiss. Ifølge Burt virker det usannsynlig at Matheus Cunha blir Uniteds spiss. Derfor går de mer etter andre alternativer.

13.50: Ingen Frenkie de Jong, men kanskje Casemiro fra Real Madrid til United i stedet? Det er ikke lett å tro, men nå skriver Marca at United kikker på den 30 år gamle Real Madrid-spilleren. Brasilianeren har vært fast for Real i en årrekke, men også vunnet alt som vinnes kan (og litt til) med det spanske hovedstadslaget. Marca skriver at United-representanter allerede er i Madrid, selv om det også kan være i forbindelse med en del nevnte Atletico Madrid-spillere.

Real-journalist Lucas Navarrete mener at United må komme med et bud som er umulig å avslå hvis de skal ha noen som helst sjanse til å få tak i spilleren. Spilleren har kontrakt til 2025, skal være fornøyd og skal heller ikke ha tenkt på dra.

12.25: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at Erik ten Hag i flere uker skal ha vært åpen for å selge Cristiano Ronaldo, men at det er eier Joel Glazer som er imot dette. Hvis dette stemmer er det altså enda et eksempel på at personer som ikke kan eller har erfaring med fotball eller det sportslige blander seg direkte inn i det.

Goals James Robson, som tidligere har jobbet for Manchester Evening News skriver likevel nå at Ronaldo kan forsvinne før vinduet stenger hvis United får kloa i en erstatter.

11.35: United ser også på Lyon-spiss Moussa Dembele før vinduet stenger. Det skriver Manchester Evening News-journalist Rich Fay. Dembele skal være en av flere spisser United er i kontakt med.

11.30: Ajax-journalist Mike Verweij skriver i en kommentar at han ikke lenger tror at Antony er et overgangsmål for United.

11.20: Det rapporteres fra Spania at United må betale utløpsklausulen hvis de skal få kloa i Matheus Cunha fra Atletico Madrid, men uten at størrelsen på den er nevnt. Tidligere har det blitt rapportert et mulig bud på 50 millioner euro, men det skal altså ikke være nok.

07.00: Mandag kveld skrev The Athletic om at United nå, på grunn av Erik ten Hag, kunne være villig til å la Cristiano Ronaldo dra. Leicesters Jamie Vardy og tidligere nevnte Alvaro Morata er to spissalternativer som vurderes ifølge nettstedet, sammen med Atletico Madrids Matheus Cunha, som ble nevnt i ryktespaltene mandag. The Suns Justin Lawrence (ikke avisas United-journalist) mener at United vil gå til kamp med Chelsea om Barcelonas Pierre-Emerick Aubameyang.

Mandag 15. august:

22.00: TalkSPORT skriver at kildene deres forstår det som at United er nærme en signering av Atletico Madrids Matheus Cunha for rundt 50 millioner Euro.

Fabrizio Romano mener at United kun er i snakk med spillerens representanter, og at det er samme situasjon med flere andre spillere.

21.40: Eric Bailly har alltid hevdet at han vil kjempe om plassen sin i United, men klubben har fortalt Baillys agent at de ønsker å selge han. En låneavtale med mulighet til å kjøpe er det som for øyeblikket ser mest sannsynlig ut, dette melder Jonathan Shrager.

Agenten til Bailly er i kontakt med flere interesserte klubber, blant annet Marseilles, Monaco, Valencia, West Ham, Besiktas, Fenerbahce, Galatasaray, AC Milan og Roma.

21.30: Jonathan Shrager skriver at slik det ser ut i dag, vil United sende Amad Diallo på lån denne sesongen. Representanten hans snakker for tiden med forskjellige interesserte klubber, blant annet Blackpool, Sunderland, Anderlecht, Besiktas og Sampdoria.

18.15: Fabrizio Romano skriver at James Garner har gode sjanser til å forlate United i løpet av de neste dagene, grunnet at tre til fire Premier League klubber skal være interessert i ham. Les mer om situasjonen rundt Garner her.

17.45: Samuel Draper skriver i Daily Mail at Uniteds bud på Frenkie de Jong er utløpt ettersom at nederlenderen avslo et bytte på 70 millioner pund. Dette gir Chelsea en fordel i kampen om De Jong.

15.07: Enda mer om Cristiano Ronaldo: Guillem Balague skriver at Diego Simeone ønsker å hente portugiseren til Atlético Madrid, og at Ronaldo liker idéen. Atlético ønsker å blidgjøre Simeone, men også Ronaldo-agent Jorge Mendes, som har en meget god relasjon med de som tar avgjørelsene i Atlético Madrid.

Balague skriver også at Ralf Rangnick mente at det å bli kvitt Ronaldo var helt essensielt for lagets beste.

13.36: Utlånet av Ethan Laird er allerede bekreftet i dag, og nå skriver Richard Fay i Manchester Evening News at det ser ut til at det er Birmingham City som vinner kampen om å låne Hannibal Mejbri denne sesongen, om det ikke kommer noen andre tilbud i siste liten.

Millwall og Middlesbrough skal også ha kommet med lånetilbud, mens WBA også vurderte Mejbri tidligere i overgangsvinduet.

Forrige sesong lånte United ut både Teden Mengi og Tahith Chong til Birmingham. Begge lånene ble sterkt preget av skader, men begge spilte i det minste bra når de var skadefrie.

10.48: Blir det salg av James Garner? Det ser ikke utenkelig ut, og vi har skrevet mer i en egen sak her.

09.27: Litt mer om Cristiano Ronaldo: Troverdige Adam Crafton i The Athletic skriver at Erik ten Hag opprinnelig ønsket at klubben skulle beholde Ronaldo siden han ønsket å bruke pengene United har til rådighet i andre posisjoner, men nederlenderen skal nå være mer åpen for å kvitte seg med 37-åringen.

Ronaldos retur til spillergruppa mot slutten av sesongoppkjøringen skal ikke ha vært problemfri, og han skal blant annet på trening ha prøvd å argumentere mot en tilnærming med det høye presset Ten Hag foretrekker.

Foreløpig har det ikke dukket opp noe seriøs interesse for Ronaldo.

09.08: Ikke noe vi vil legge altfor mye vekt på siden Tancredi Palmeri er en noe løs kanon, men vi gikk glipp av denne i går: Ifølge den italienske journalisten så har Cristiano Ronaldo blitt tilbudt til både Inter og Milan – men ingen av Milano-klubbene skal ha ønsket å ha portugiseren på laget. Trolig er vel lønnskravene en del av grunnen til det.

08.32: Franske GFFN melder at United har kommet med en uformell henvendelse (via mellommenn) til PSG-spiss Mauro Icardi, som den franske klubben ønsker å selge.

29-åringen skal ha lyst til å dra til United, men det har ikke vært direkte kontakt mellom United og PSG ennå.

I PSG er oppfattelsen at Icardi ikke er Uniteds hovedprioritet akkurat nå.

08.26: Espanyol-spiss Raúl de Tomás skal ifølge spanske COPE være i Uniteds søkelys.

Samtaler skal være i gang, og om interessen går videre så meldes det om en mulig overgangssum på 25-30 millioner euro (21,1-25,4 mill. pund i nåværende kurs).

De Tomás har det siste året fått fire landskamper for Spania, og forrige sesong scoret han 17 mål på 34 La Liga-kamper for Espanyol.

Madrid-fødte De Tomás er 27 år gammel, og skal være lysten på å forlate Espanyol denne sommeren.

Det påpekes spesifikt i artikkelen at De Tomás ikke er Uniteds eneste alternativ, men at det er interesse.

Powered by Labrador CMS