FC Barcelona v Arsenal - Pre-Season Friendly

Ryktesaker, uke 23

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 12. juni

13.59: Fabrizio Romano skriver at Brentford har kommet med et kontraktstilbud til Christian Eriksen, og det skal være et godt tilbud, men 30-åringen vurderer sine muligheter siden mange klubber er interesserte.

United er en av flere klubber som har blitt koblet til dansken, og ifølge Romano kommer Eriksen til å ta en avgjørelse om fremtiden i løpet av de neste dagene.

13.57: Troverdige Di Marzio melder at Nemanja Matic kommer til å gjennomgå medisinsk test i Roma i morgen. Overgangen har vært i boks en stund, men nå skal altså de siste formalitetene gjennomføres før den overgangen kan bekreftes.

12.23: Sunday Mirrors Simon Mullock skriver at Frenkie de Jong har blitt overbevist om at hans fremtid er i Manchester United etter det som beskrives som en uimotståelig sjarmoffensiv fra Erik ten Hag.

De Jong skal ha blitt rådet til å ikke snakke offentlig om den mulige overgangen frem til det har blitt enighet mellom United og Barcelona om en overgangssum, og da han ble spurt om en mulig United-overgang i et intervju etter lørdagens landskamp så svarte han med et smil at han ikke kunne si noe.

12.16: Phil Thomas i The Sun skriver at United kommer til å bli med i kampen om Robert Lewandowski om det ikke blir noe av overgangen til Barcelona.

33-åringen scoret 50 mål på 46 kamper for Bayern München forrige sesong.

Chelsea skal også være interesserte i veteranen.

Vi ville nok i utgangspunktet tatt rapporten med en klype salt.

10.16: Portugisiske O Jogo (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Wolves har fått et bud fra Manchester United på Rúben Neves.

Budet skal være høyere enn Barcelonas bud på den 25 år gamle midtbanespilleren, som visstnok ønsker seg bort fra Wolverhampton. Det beskrives ikke i saken hvordan Uniteds bud er bedre – om det er totalsummen eller struktureringen av avtalen det handler om.

Avisa skriver videre at Wolves ønsker å hente João Palhinha fra Sporting, og at de trenger salget av Neves for å fullføre den overgangen i løpet av de neste ukene.

09.43: Vi starter rolig med en The Sun-sak om at Middlesbrough ønsker å hente 36 år gamle Tom Heaton til Middlesbrough. Manager Chris Wilder drømmer om å hente Dean Henderson (som var Wilders keeper i Sheffield United i noen år), men siden han i utgangspunktet ønsker å dra til en Premier League-klubb så skal altså Heaton ha blitt et overgangsmål.

Hvor lystne United er på å la tredjekeeperen dra, samtidig som andrekeeper Henderson kan forlate klubben (og Lee Grant allerede har gjort det), er vel heller usikkert enn så lenge.

Videre nevnes det også at Nathan Bishop, som denne sesongen var med på å tape opprykksfinalen med Mansfield, ser ut til å gå på lån til Exeter City. Exeter rykket opp fra League Two til League One, så da blir det League One-fotball på Bishop til tross for tapet på Wembley.

Artikkelen er skrevet av Alan Nixon, som vanligvis har OK kontroll på hva som foregår i lavere divisjoner.

Lørdag 11. juni

23.20: Tom Hopkinson i Daily Mirror skriver at United forhørte seg uformelt om Marco Asensios situasjon i Real Madrid, men at klubben ikke har fulgt opp den henvendelsen med noe annet. Arsenal skal nå også ha kontaktet Asensios agent.

19.50: Få i Norge har mer innsikt i det som foregår i United enn Fredrik Filtvedt. Neste uke begynner han å jobbe for Supporterklubben og united.no, og lørdag kveld hadde han en liten oppdatering på Twitter om Amad Diallo.

15.45: Rapporter tyder på at Manchester United er nærme å komme til enighet om Antony. Den brasilianske 22-åringen er for øyeblikket spiss i den nederlandske klubben Ajax.

15.30: Facundo Pellistri starter før-sesongen med United etter å ha spilt for Uruguay mot Panama lørdag kveld. Men agentene hans leter etter en klubb som vil gi han mer spilletid. Dette melder journalist, Sebas Giovanelli.

12.45: Det kommer flere ulike meldinger fra spanske journalister angående Frenkie de Jong. Lluis Mascaro fra SPORT, melder at Frenkie de Jongs overgang til United er mer enn sannsynlig og at han hilser tilbudet fra United velkommen.

På den andre siden er Santi Ovalle fra SER, som hevder at De Jong verken har blitt fortalt noe om å forlate klubben eller har tenkt til å forlate Barcelona.

09.00: Fredag ble det altså rapportert at Barcelona hadde avvist Uniteds første bud på Frenkie de Jong, på cirka 60 millioner pund. Vi tar derfor med at i BBC-artikkelen fredag (se 21.25 fredag) understrekes det at United samtidig ser på andre alternativer, og at det er uaktuelt for klubben å betale mer enn det de selv mener er rett.

08.10: Juventus skal være interessert i Alejandro Garnacho, men United skal ha stor tro på at de klarer å bli enige med den målfarlige kantspilleren om ny kontrakt. Det skriver Manchester Evening News’ Richard Fay.

Garnacho avsluttet fredag sommerens landskamper for Argentina U20 i Toulon-turneringen, der han endte med seks målpoeng på fire kamper.

08.05: The Telegraph, med journalistene Mike McGrath og Sam Dean, melder at det er ventet at Raphinha forlater Leeds i løpet av de neste ukene. United har lenge blitt koblet til Raphinha, men i saken nå handler det om at Arsenal vurderer et bud på kompisen til Bruno Fernandes, selv om det understrekes at det trolig blir kamp om spilleren mellom flere europeiske klubber.

08.00: Paul Pogbas ventede overgang til Juventus drøyer siden spilleren venter for å se om/når Zinedine Zidane blir ny Paris Saint-Germain-manager. Det skriver franske RMC Sport. I så fall vil det nemlig også trolig åpne seg en mulighet dit for United-spilleren som dro gratis fra United i sommer. Zidane har nemlig alltid beundret ham, og ønsket Pogba til Real Madrid da han var manager der.

07.55: The Times og journalist Charlotte Duncker skriver også at United har innledet samtaler med Barcelona om Frenkie de Jong, og at spilleren nå er åpen for et klubbskifte.

07.50: United bekreftet fredag at totalt 12 spillere forlater klubben i sommer. Les saken her.

Fredag 10. juni

Overgangsvinduet åpnet i dag.

21.25: Howard Nurse sin kollega i BBC, Simon Stone følger opp Nurse sin noe kryptiske melding med en egen sak om Frenkie de Jong og utviklingen i saken. Den handler om at United nå skal være i kontakt med Barcelona.

20.30: Hvordan skal vi tolke denne da? BBC-journalist Howard Nurse kommer med denne kryptiske Twitter-meldingen nå i kveld. Betyr det at det er gjennombrudd i overgangssaken rundt Frenkie de Jong?

19.00: Nå melder også Fabrizio Romano seg på i informasjonsflyten rundt Frenkie de Jong. United skal ha startet prosessen rundt De Jong den 1. juni og Barcelona skal ha avslått Uniteds første bud på €60 + €10 mill. I følge italieneren skal De Jong heller ikke ha indikert noe som helst om sin egen fremtid. 

18.00: Telegraphs Jason Burt henger seg på rapportene fra tidligere i dag om at United har åpnet formelle samtaler om en overgang for Frenkie de Jong. 

Journalisten legger vekt på at United mangler en kreativ pasningsspiller og at det ikke holder med kun Scott McTominay, Fred og Donny van de Beek som alternativer på sentral midtbane.

Det er ventet at personlige betingelser ikke vil bli noe problem dersom klubbene blir enige om en overgangssum. De Jong skal nå være lysten på gjenforening med Ten Hag.

15.35: Journalist Pedro Sepulveda, som har vist innsikt tidligere, skriver at Darwin Nunez blir Liverpool-spiller. United er ute av kampen.

14.20: Det ser ut som om det blir Liverpool for Darwin Nunez, selv om Fabrizio Romano skriver at United fortsatt er i samtaler med spillerens agent.

14.00: Daily Mails Sami Mokbel skriver at Frenkie de Jong har gitt grønt lys for å gå til United. United skal visstnok ha gitt et innledende bud, men Barcelona ønsker rundt 65 millioner pund for å gi slipp på midtbanestjernen. Muligheten til å gjenforenes med Ten Hag skal være en av hovedårsakene til at De Jong nå ser for seg et klubbskifte.

07.10: Frenkie de Jong skal privat ha gitt signaler om at en United-overgang appellerer til ham. Det skal kilder ha fortalt The Athletics svært troverdige United-journalist, Laurie Whitwell.

Torsdag 9. juni

18.15: Mark Ogden, fra ESPN, hevder at arbeidet med å overtale Frenkie de Jong om en overgang til United fortsatt pågår. Han melder også at United er klar over at Barcelona vil la han dra mot rundt 70 millioner pund.

17.45: United vil vurdere et tilbud på rundt 8 millioner pund for Andreas Pereira. Benfica holder et øye ute for Pereira, nå som United sikter mot deres spiss, Darwin Nunez, hevder Rob Dawson fra ESPN. Fenerbahce skal være interessert.

16.30: Den uruguayanske journalisten Sebastian Giovanelli melder at selv om Liverpool har høynet budet sitt så er United og Newcastle fortsatt med i kampen om Darwin Nunez.

Nunez og agent Jorge Mendez vil diskutere fremtiden hans de neste timene, heter det i tweeten hans.

Portugisiske Record, som kan ha kilder innad i Benfica, melder imidlertid at Benfica og Liverpool er enige om overgangssummen (80 millioner + 20 millioner i bonuser).

16.25: Barcelona-trener Xavi skal ha begynt å avfinne seg med at Frenkie de Jong blir solgt. Det melder COPE-journalist Helena Condis.

16.15: Vi stoler ikke veldig mye på TalkSPORT og Alex Crook, men vi tar det med her siden denne sikkert vil gå rundt mange andre steder. Det hevdes i dag at United vurderer et bud på Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain. United vil være svært interessert hvis Liverpool vil selge for for eksempel 10 millioner pund.

15.53: Manchester Evening News skriver at Erik ten Hag ønsker å beholde Eric Ramsay i klubben.

Ramsay skal være på Barnsleys ønskeliste til managerjobben i klubben.

15.48: Ifølge den troverdige The Athletic-duoen James Pearce og David Ornstein er det enighet om personlige betingelser mellom Liverpool og Darwin Núñez. Samtaler mellom klubbene pågår, men ingenting er signert ennå, og avtalen er ikke i boks.

Benfica-spissen har blitt koblet til United også, men det er ingenting i artikkelen om andre aktuelle klubber. Det har tidligere blitt nevnt at Champions League-spill kan være en viktig faktor for uruguyaneren, og da hadde kanskje United lite å stille opp med her.

Vi får se om han blir Liverpool-spiller, eller om noe skjer som gjør at han heller havner et annet sted.

14.34: GOAL Brasil skriver at brasilianske Antony, som spilte under Erik ten Hag i Ajax, kan bli nederlenderens første signering i United.

Antonys representanter skal være i Europa, og formålet med turen skal være å akselerere – og kanskje fullføre – avtalen mellom spilleren og United.

Mye av Antonys fremtid kan avgjøres de neste dagene, og en overgang vil være på rundt 60 millioner euro (51,3 mill. pund i dagens kurs), hevdes det.

På 33 kamper forrige sesong hadde kantspilleren 22 målpoeng for Ajax. I løpet av sesongen debuterte han også (med scoring) for det brasilianske landslaget, og han står nå med ni kamper og to mål for Brasil.

Vi ville enn så lenge tatt Antony-rapporten med en klype salt på grunn av usikkerhet knyttet til kildens troverdighet.

11.49: Spanske La Razón skriver om at Villarreals interesse for Tottenhams Giovani Lo Celso (som var i Villarreal på lån i vår), som de skal være i forhandlinger med London-klubben om, og at Tottenham ønsker å utnytte Villarreals Lo Celso-interesse til å få tak i Pau Torres.

Samtidig skriver de at United er den store favoritten til å få tak i Torres, men Lo Celso beskrives som Tottenhams ess i ermet, siden Villarreal skal være desperate etter å få tak i ham.

10.13: Vi har skrevet litt mer om gårsdagens Frenkie de Jong-rapporter i denne artikkelen.

08.17: Alessandro Bastoni er en av midtstopperne United kobles til, men spillerens agent (Tullio Tinti) siteres nå på at Bastoni definitivt blir værende i Inter, etter å ha møtt Milano-klubben onsdag ettermiddag.

Onsdag 8. juni

21:41: Det skal være bevegelse i sagaen om Frenkie de Jong. Marca melder i kveld at Manchester United har lagt inn et bud på €60 mill. pluss bonuser. Budet skal være oppe til seriøs vurdering av Barcelona som trenger å kutte kostnader for å kunne registrere nye spillere denne sommeren. 

19:00: Manchester United har sammen med Chelsea vist interesse for Leicesters midtstopper Wesley Fofana. Det melder franske RMC Sport (her gjengitt av Sport Witness).

Det er ventet at det trengs en stor sum penger for at Leicester i det hele tatt skal vurdere å selge sin 21 år gamle midtstopper, som mistet store deler av sesongen grunnet en kneskade.

17.55: Mer Darwin Nunez, på det som har blitt den store Darwin Nunez-dagen. Fabrizio Romano melder nå at Liverpool vil forsøke seg på et muntlig bud på 80 millioner euro for å sette Benfica på sin første prøve. Verken Manchester United eller Liverpool er interessert i at overgangssagaen skal ende i noe budkrig.

17.00: Marcus Rashford har blitt linket bort fra klubben etter en svak sesong i United-drakta, senest til London og Tottenham, men har nå etter rapportene lukket døra for en overgang til de liljehvite. Uniteds nummer 10 ønsker å bli for å imponere Ten Hag, det skriver The Times.

15.35: United skal være forberedt på å gå i kamp med Liverpool for å sikre seg Darwin Nunez. Det skriver ESPNs United-journalist, Rob Dawson. Nunez skal som så mange andre ønske Champions League-spill, men United mener likevel at de skal kunne vinne kampen mot Liverpool. Begge klubbene reagerer imidlertid på Benficas priskrav, som først var på cirka 110 millioner pund. Nå skal det ligge på nærmere 80 millioner. United kikker også på RB Leipzigs Christopher Nkunku.

United skal ifølge Dawson prioritere å forsterke på midtbanen og i angrepet fremfor forsvaret denne sommeren.

15.20: The Telegraphs Mike McGrath, som ofte har informasjon, mener at Liverpool er forberedt på å sette ny overgangsrekord (for dem) for å få tak i også United-aktuelle Darwin Nunez. Den tidligere Pool-rekorden er på 75 millioner pund, mens Nunez skal være verdsatt til cirka 85 millioner pund.

11.15: Portugisiske Record skriver at Liverpool HAR budt 100 millioner euro (cirka 85 millioner pund) for Darwin Nunez. Spilleren skal ha fortalt Benfica at han ser for seg fremtiden sin i Liverpool. Da kan vi understreke at Liverpool-journalistene vi nente 10.30 mener at Liverpool fortsatt ser på andre alternativer, blant annet på grunn av prisen. Så får hver og en mene om det er verdt å tro mest på The Times, The Athletic eller Record.

10.30: The Times-reporter Paul Joyce skriver at Benfica krever 85 millioner pund for spiss Darwin Nunez. Det skal være summen Liverpool er blitt fortalt at det vil koste. The Athletic-journalist James Pearce skriver det samme. United skal også være interesserte, og det skal være uaktuelt for Liverpool å gå i budkrig om spilleren.

07.30: The Telegraph har en større transfersak der de hevder at United – samt Chelsea og Tottenham – alle er interessert i Leipzig-stopper Josko Gvardiol i sommer. Det står egentlig ikke mer i en sak som altså handler om 21 spillere som kan røre på seg i fotball-Europa.

07.20: Mange påstander fra mange forståsegpåere nå – eller folk som ønsker å ha innsikt – om du heller vil kalle det det. Gianluca Di Marzio mener at United har gjort fremstøt for å skaffe seg Inter-stopper Alessandro Bastoni, som også Tottenham er interessert i.

Spilleren selv sier at han ikke har hørt noe, og at han reiser på ferie etter landskampene før han reiser tilbake til Inter.

07.10: United og Newcastle skal ha budt på Darwin Nunez, ifølge den uruguayanske journalisten Sebastian Giovanelli, og er dermed de to klubbene som ligger best an i kampen om spydspissen fra Benfica.

07.00: Agent Roberto de Fanti, som blant annet er agent for Tottenhams Japeth Tanganga, skriver i en artikkel hos Caughtoffside (som vi generelt ikke stoler på i ryktesaker), at alle toppklubber i Italia og Spania – samt Tottenham – skal ha forhørt seg om Marcus Rashford denne sommeren. Tanken var en verdi på 40-50 millioner pund, men United verdsetter ham ifølge De Fanti til 70-80 millioner. Så gjentar vi at Caughtoffside ikke er en side vi normalt bruker, men det brukes her siden det tross alt er sitater fra agenten selv.

Tirsdag 7. juni

17.15: Manchester United og Bayern München skal begge være interessert i Inters nederlandske back Denzel Dumfries. Det melder italienske Calciomercato (her gjengitt i engelske Daily Mail). Bayern München har allerede sikret seg Noussair Mazraoui fra Ajax, som i likhet med Dumfries, spiller høyreback noe som kan gi United en fordel i kampen om underskriften til Dumfries. 

12.54: Det har lenge blitt snakket om at Dean Henderson kan ende opp i Newcastle denne sommeren, enten på lån eller permanent, og det ble nylig hevdet at det var enighet om de personlige betingelsene.

Luke Edwards i Daily Telegraph skriver at dette ikke stemmer i det hele tatt, og at Newcastle ikke planlegger å signere Henderson denne sommeren. Det har ifølge Edwards ikke blitt gjort noe forsøk fra Newcastle på å hente United-keeperen, og det kommer heller ikke til å endre seg i dette overgangsvinduet.

12.44: Danske Ekstra Bladet skriver at følgende klubber hadde speidere på plass på Østerrike-Danmark mandag kveld:

FC Augsburg, Torino, Bayer Leverkusen, West Ham, Manchester United, Borussia Dortmund, Sarpsborg, Trabzonspor, Istanbulspor og Tottenham.

De vinkler saken sin på at storklubber ser på Christian Eriksen, men det må jo sies at flere av de klubbene (inkludert Sarpsborg!) neppe var der på grunn av ham, og vi vet jo heller ikke om det var derfor United var der. Konrad Laimer, som også har blitt koblet til United, spilte jo også kampen.

Eriksen hadde den målgivende pasningen til danskenes sene vinnermål i Wien (men målscorer Jens Stryger Larsen må nok få mesteparten av æren for den).

08.03: I Italia har det dukket opp noen rykter om en annen gammel Erik ten Hag-favoritt, nemlig Matthijs de Ligt.

Gazzetta dello Sport skriver (her gjengitt av Sport Witness) at De Ligt kan bli solgt av Juventus om han ikke signerer en ny kontrakt med klubben. Den nåværende kontrakten går ut i 2024, så slik sett er det egentlig ingen bråhast, men Juventus ønsker jo å få mest mulig for De Ligt om de skal selge ham.

Utkjøpsklausulen er på 120 millioner euro (102,5 millioner pund i dagens kurs), noe ingen kommer til å betale, men håpet vil ifølge avisa være å få inn minst 70 millioner euro (59,8 millioner pund) for den 22 år gamle midtstopperen.

Siden Barcelona (som er interesserte) ikke har råd til å gjøre noe, så omtales Chelsea og Manchester United som de mest logiske destinasjonene. Torino-avisa Tuttosport skriver også at United er klubben som vil ta imot De Ligt med åpne armer.

De Ligt har spilt 36 kamper for det nederlandske landslaget.

07.56: Paul Pogba forlater som kjent United i sommer, og det meste tyder fortsatt på at han havner i Juventus. Ifølge Fabrizio Romano fokuserer nå PSG og Real Madrid på andre overgangsmål.

Pogba kan i Juventus ende opp med å spille på lag med ex-red Ángel Di María, som de venter på endelig svar fra.

Mandag 6. juni

20.26: Spanske SPORT skriver (her gjengitt av Sport Witness) at United og Barcelona er svært nære ved å oppnå enighet om en overgangssum for Frenkie de Jong, og at Erik ten Hag prøver å overbevise De Jong om å forlate Barcelona.

De fleste kan nok forstå at det ikke er et enkelt valg for 25-åringen å skulle ta, siden Barcelona skal være hans «drømmeklubb», men ifølge Mundo Deportivo (som også skriver at United og Barcelona nærmer seg enighet) er Ten Hag overbevist om at han vil klare å overvise landsmannen om å komme til Manchester for å bli nøkkelbrikken i det nye United-prosjektet.

PSG, Manchester City og Bayern München nevnes som andre mulige destinasjoner for De Jong, og de kan alle tilby Champions League-fotball. Det kan ikke United – men det hjelper trolig at United har De Jongs gamlesjef.

10.07: Portugisiske Correio da Manhã (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United har blitt med i kampen om Sporting-midtbanespiller Matheus Nunes, og at det kan bli en kamp med Manchester City om 23-åringen.

United skal ha stor tro på at Nunes kan utvikle seg mye, og et bud kan dukke opp når Nations League-kampene er over. Nunes har en utkjøpsklausul på 60 millioner euro (51,5 millioner pund i dagens kurs), men en avtale skal angivelig være mulig for 50 millioner euro (42,9 millioner pund) + en spiller på lån.

Sport Witness påpeker at det er uklart i artikkelen om disse påstandene (både det om budet etter Nations League og summen) gjelder bare United, eller om det referer til City også.

Nunes har blitt koblet til City siden Pep Guardiola roste ham etter en Champions League-kamp, så Sport Witness skriver at det ville vært en overraskelse om plutselig United hadde vunnet kampen om spillerens signatur.

Brasilianskfødte Nunes har sju landskamper for Portugal, og ett mål.

Powered by Labrador CMS