wanbissaka271222

Ryktesaker, uke 2

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

OBS. Vi nevner det her siden ryktesaken leses av mange: Vi publiserte tidligere en artikkel om tilskuertallet mot City hvor vi baserte oss på de offisielle tilskuertallene (oppgitt av Premier League, BBC og Sky Sports), men vi har fått flere tilbakemeldinger fra folk som var til stede på Old Trafford om at det var et annet tall som ble oppgitt der. Vi har dermed fjernet artikkelen, siden hele premisset for artikkelen var feil.

Søndag 15. januar

09.11: Aaron Wan-Bissaka har spilt en del i det siste, siden Diogo Dalot har slitt med skader etter VM, men det har blitt sagt at United kunne være villige til å selge høyrebacken likevel, til tross for de gode prestasjonene han har levert.

Nå skriver The Suns Alan Nixon at Crystal Palace frykter at det kan bli vanskelig å hente ham tilbake til klubben. Palace håpet å få ham inn på lån, men United vil nå i så fall kreve en lånesum, og for Palaces del vil det være vanskelig å skulle kjøpe ham.

Lørdag 14. januar

08.39: – Jeg hadde aldri tenkt at jeg noen gang i karrieren skulle få et tilbud fra en så stor og god klubb, så det er jo kjempekjekt, sa Brann-spiller Lisa Naalsund til NRK her om dagen om overgangstilbudet fra United.

Hun har tidligere gitt uttrykk for litt usikkerhet angående en United-overgang på grunn av spilletid frem mot sommerens VM-sluttspill, noe vi omtalte i denne artikkelen.

Fredag 13. januar

22.55: Fredag kveld kom også bekreftelsen. Wout Weghorst er offisielt klar for Manchester United og kommer på utlån ut inneværende sesong.

21.30: Det nærmer seg annonsering av overgangen til Wout Weghorst. Trolig er det bare snakk om timer.

Fredag kveld slapp Besiktas en pressemelding om at klubben har terminert lånet til Wout Weghorst og at de har mottatt €2.825 millioner i kompensasjon for at lånet avsluttes tidligere enn først avtalt.

17.00: Flere rykter om spillere som kan være på vei ut. Facundo Pellistri fikk sin etterlengtede debut mot Charlton i ligacupen. Likevel ryktes det at United ser etter en mulighet til å leie ut uruguayaneren.

Nå kan Championship og Watford bli neste stopp.

Watford-manager Slaven Bilic har ifølge Watford Observer uttalt følgende om Pellistri:

– Han er en spiller som jeg liker, men det er utfordrende å prate om spillere som ikke tilhører oss. 

–Vi er ute etter å forsterke oss og han passer inn i de områdene vi ønsker å forsterke. Forhåpentligvis klarer vi å gå til noe der.

08.30: Sky Sports kommer med en liten oppdatering på Aaron Wan-Bissaka, hvor de skriver at Wolverhampton fortsatt er interessert i å hente høyrebacken.

Ulvene skal imidlertid også se mot andre alternativer, da United må bestemme seg for om de skal la Wan-Bissaka dra i januarvinduet.

Torsdag 12. januar

Merk: Vi følger utviklingen i Weghorst-overgangen til United i denne saken her.

18.16: Det meldes fra flere franske medier om at Estelle Cascarino kan være på vei til Manchester Uniteds kvinnelag fra PSG.

Cascarino er en allsidig forsvarsspiller som nok fort kan gjøre nytte for seg som venstreback, men ifølge Le Parisien ønsker United å bruke henne på midtbanen. Det skal ha vært interesse fra flere klubber, men United skal ha vist mest interesse. Forhandlinger om en overgang skal være i gang.

Ifølge L’Equipe har United fulgt Cascarino i flere måneder. For ordens skyld: det skal ikke være noe slektskap med Tony Cascarino.

Vi har også skrevet en oppdatering om Lisa Naalsund i en egen sak her.

17.16: En oppdatering om Celtics Josip Juranovic, som vi også omtalte i denne spalta klokka ti over åtte i dag tidlig. Italienske TMW skriver at United har bedt Juranovic om å vente noen dag, noe som da skal handle om et forsøk på å få en avklaring om fremtiden til Aaron Wan-Bissaka, som er spilleren som vil forsvinne om United skal frigjøre plass til den kroatiske høyrebacken.

14.45: Flamengo og Valencia skal være blant klubbene som vil låne Facundo Pellistri, men så gjenstår det å se hva spilleren, agenten og United kommer frem til.

13.25: United må kvalifisere seg til Champions League og selge spillere for at Erik ten Hag skal kunne signere den midtbanespilleren og spissen han eventuelt vil ha i sommer. Det skriver Daily Telegraphs United-journalist, James Ducker. Selv et salg av hele United underveis vil visstnok ikke endre på dette. Hvis ikke dette andre innfris må han trolig velge mellom å hente en ny topp midtbanespiller eller en topp spiss. Dette på grunn av at United må innfri økonomisk fair play og fra før av skylder over 300 millioner pund til andre klubber for tidligere kjøpte spillere.

10.30: For de som eventuelt ikke har sett det – det er Here We Go på Wout Weghorst til United. Les hele saken her.

08.10: Ifølge skotske Daily Record så venter Celtic for å finne ut om United tar kontakt med dem angående Josip Juranovic, høyrebacken som blant annet spilte bortimot fast for Kroatia da de til slutt tok VM-bronse. Et bud på 27 år gamle Juranovic skal være avhengig av at Aaron Wan-Bissaka eventuelt selges i januar.

07.05: Zidane Iqbal ønsker også å dra ut på lån i januar. Det skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. Iqbal har spilt veldig lite i høst, etter at Erik ten Hag har prioritert å ha ham som en del av førstelagstroppen.

07.00: Daily Telegraph-journalistene Jason Burt og Mike McGrath skriver at Watford er en av mange klubber som vurderer å låne Facundo Pellistri i januar. De spekulerer i at Watford-manager Slaven Bilic kan ha en fordel ved at han liker å spiller angrepsfotball og utvikle unge spillere.

Samtidig skriver The Athletic at Pellistri ikke skal være giret på et Watford-utlån. Spillerens agent og United skal møtes denne uka for å diskutere veien videre. Spanske Valencia skal være interessert, men United skal ikke ha bestemt seg for hvilken vei de vil gå, siden de ser muligheten for at Pellistri også kan bidra i United ut sesongen.

Onsdag 11. januar

17.12: Ifølge talkSPORT-journalisten Alex Crook så er Southampton-backen Kyle Walker-Peters et mulig overgangsmål for United, dersom Aaron Wan-Bissaka skulle dra i løpet av januarvinduet.

Walker-Peters skal angivelig være interessert i å forlate The Saints, og kobles også med andre engelske storklubber.

Crook hevder at også Chelsea og gamleklubben Tottenham holder et øye til situasjonen rundt backen.

13.07: Som ventet kan vi glemme João Félix i denne spalten for en stund, i alle fall, for nå har Chelsea bekreftet låneovergangen:

11.42: Woug Weghorst trente ikke med Besiktas-laget onsdag, og trente heller på egenhånd med en trener, og den offisielle grunnen er en skade. Dette ifølge tyrkiske Fanatik (her gjengitt av Sport Witness).

Det spekuleres i at denne «skaden» egentlig handler om den sannsynlige overgangen til United.

08.03: Erik ten Hag ble på pressekonferansen etter Charlton-kampen spurt om det er noe progresjon rundt Wout Weghorst-lånet, men da humret United-manageren det bort, og ga uttrykk for at han ikke kan si noe.

Paul Hirst hos The Times og en rekke andre medier skriver at United nærmer seg en avtale etter at Besiktas gikk med på akseptere 2,5 millioner pund i kompensasjon for den høyreiste spissen, men at avtalen ikke går i boks før Besiktas har fått på plass en erstatter.

Dermed må egentlig bare Besiktas oppnå enighet med Vincent Aboubakar om en kontrakt, og så vil Weghorst kunne bli United-spiller.

Vi skrev om dette også i en egen sak i går, ikke lenge før kampen.

Tirsdag 10. januar

16.56: Som nevnt tidligere de siste dagene virker det som om United går for Wout Weghorst, men vi tar med en oppdatering om en annen nederlender vi har blitt koblet til også, nemlig ex-red Memphis Depay. Ifølge Fabrizio Romano har Atlético Madrid forhørt seg med Barcelona om den snart 29 år gamle angriperen, og forhandlinger vil finne sted denne uka.

Memphis skal være en av flere mulige erstattere for João Félix, som ser ut til å være på vei til Chelsea.

09.23: Wout Weghorst virker å nærme seg en låneavtale med United som en kortidsløsning. I førsteomgang er det imidlertid kun en kortidsløsning, for til sommeren skal Erik ten Hag ha ønske om å hente inn et større navn til å bli klubbens nye 9er på topp.

Mark Ogden skriver for ESPN at spillere som Victor Osimhen, Benjamin Sesko og Harry Kane alle vil være høyt oppe på ønskelista. For Kanes del vil interessen avhenge av om han forlenger med Tottenham i løpet av det neste halvåret, da hans nåværende går ut sommeren 2024.

Ogden skriver videre at United er innforstått med at de trenger å signere en skikkelig målscorer og at det vil være hovedmålet for det kommende sommervinduet.

08.15: Vi starter denne tirsdagen med litt mer rundt Wout Weghorst. Den høyreiste spissen er ifølge den tyrkiske journalisten Gokhan Dinc, som siteres av blant andre Daily Express og Goal, villig til å betale en kompensasjon ut av egen lomme dersom Besiktas ikke lar ham dra i løpet av de kommende dagene.

Hvorvidt akkurat disse rapportene stemmer eller ikke er uvisst, men både Weghorst og United virker uansett å være svært lystne på å lande en låneavtale i løpet av de kommende dagene.

Mandag 9. januar

21.45: Chris Wheeler fra Daily Mail skriver at United fortsatt har håp på å få signert Wout Weghorst, til tross for at Besiktas nekter å rive opp låneavtalen hans.

21.00: Besiktas skal ha avslått Uniteds første bud på Wout Weghorst og insisterer på at de ikke vil bli presset på å si opp spissens låneavtale slik at han kan gå til United, skriver Times Sport.

19.30: Nå skriver også Fabrizio Romano om at Chelsea og Atletico Madrid er nærme en avtale om Joao Felix, fordi Chelsea ønsker å være raske og får avtalen i boks denne uka. Det er full enighet om personlige vilkår ettersom at Felix har akseptert Chelsea-overgangen. London-klubben vil dekke hele lønnen hans frem til 30. juni.

18.20: Chelsea har inngått en muntlig avtale om å signere Joao Felix på lån fra Atletico Madrid. Dette skiver David Ornstein fra The Ahtletic. Avtalen er ikke signert, men det forventes at Chelsea betaler 11 milloner euro, som er under det Atletico i utgangspunktet ønsket for spilleren.

15.08: Manchester Evening News skrev søndag at United er åpne for å låne ut Charlie McNeill for å gi ham førstelagserfaring i andre halvdel av denne sesongen. De nevnte at 19-åringen forrige sesong trente med Sheffield Wednesday som en del av Uniteds ordning med å la unggutter bli utplassert i ulike Football League-klubber for å trene med dem i noen uker, men skrev ingenting om noe konkret interesse fra verken dem eller andre klubber.

Football League World melder i dag at Preston North End og Ipswich Town er interesserte i McNeill. Preston spiller i Championship, mens Kieran McKennas Ipswich spiller i League One, hvor de kjemper om opprykk.

12.54: Dere kan finne en oppdatering fra Fabrizio Romano og en tyrkisk journalist om Wout Weghorst i denne saken.

Ellers har United bekreftet at en midtbanespiller har forlatt kvinnelaget. Les mer her.

09.08: Nederlandske Wout Weghorst er per nå det mest sannsynlige spisskjøpet, virker det som, men United kobles fortsatt til andre (høyreiste) spisser også.

Daily Mail med flere videreformidler en sak fra italienske Calciomercato om at Edin Dzeko nå også kan være et alternativ. Den tidligere City-spissen har blitt 36 år, men har scoret ti mål på 23 kamper for Inter denne sesongen. Real Madrid sies også å være interesserte.

Vi prøvde å finne originalkilden for Dzeko-ryktene hos Calciomercato, og denne artikkelen fra noen dager siden ser ut til å være hvor det hele stemmer fra. I så fall virker det som om Calciomercato bare skriver om mulig interesse uten noe konkret, og de skrev uansett at United nå hadde vendt seg i retning Marcus Thuram. Dette ble skrevet før Weghorst-spekulasjonene for alvor dukket opp.

Vi kan slenge inn en fjerde høy spiss også: Franske Jeunes Footeux skriver at United vurderer nigerianske Paul Onuachu, en over to meter høy spiss som spiller for Genk. Ifølge artikkelen skal det ikke være total enighet på Old Trafford om at Onuachu er den riktige spilleren, men Ten Hag sies å være en fan. 28-åringen var også i Danmark i mange år, hvor han spilte for Midtjylland (og Vejle på lån). Han har 16 landskamper for Nigeria, og har scoret tre mål på de landskampene. I Belgia har han scoret 15 mål på 18 kamper denne sesongen.

Jeune Footeux fremstår ikke som den mest treffsikre kilden, og enn så lenge virker nok Weghorst som et langt mer trolig alternativ enn både Edin Dzeko, Marcus Thuram og Paul Onuachu.

08.26: Som en fortsettelse på gårsdagens Harry Maguire-rykte (hvor en talkSPORT-journalist hevdet at United-kapteinen var på vei til Aston Villa, og så slettet tweeten noen timer senere etter at det hele skal ha blitt avvist fra alle hold), så skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News at kilder tett på Maguire skal ha funnet spekulasjonene latterlige.

En del av ryktene virker å ha vært basert på at Maguire var i Birmingham i helga, men det skal ha vært for å spille golf.

Maguire selv forventer ikke å bli solgt i løpet av januarvinduet, og Erik ten Hag ønsker ifølge avisa å beholde 29-åringen i alle fall til sesongslutt.

Powered by Labrador CMS