eriktenhag150519

Ryktesaker, uke 12

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 27. mars:

09.27: Sunday Mirror hevder i en såkalt eksklusiv sak at Erik ten Hag skal ha imponert United-ledelsen da han ga uttrykk for at tid til å gjenoppbygge laget er viktigere for ham enn en kontrakt med høy lønn – han er mer interessert i å skape historie enn i å tjene penger.

Nederlenderen skal ha blitt overrasket over at United ikke startet kontraktssamtaler etter intervjuet, men United ønsker å snakke med andre potensielle kandidater først før de gjør noe.

Artikkelen er ført i pennen av Simon Mullock, som ikke er en av journalistene vi pleier å stole mest på.

09.01: I Sunday Mirror hevdes det at Arsenal har Marcus Rashford på ønskelista før sommerens overgangsvindu.

Saken er skrevet av Neil Moxley, som vanligvis er mer treffsikker på Midlands-fotball enn på United og Arsenal.

Lørdag 26. mars:

10.31: Flere av Uniteds spisser har en usikker fremtid i klubben, og dermed er det også naturlig med spekulasjoner om potensielle signeringer i den posisjonen.

Italienske Tuttosport skriver (her gjengitt av Sport Witness) at Victor Osimhen følges med stor interesse fra Premier League, og da spesielt fra Manchester United. Tidligere har Osimhen blitt vel så mye koblet til nyrike Newcastle.

Fredag 25. mars:

23.20: En av de siste oppdateringene fra Uniteds managerjakt er at klubben ikke kan vente altfor lenge dersom de skal sikre seg Ajax-trener Erik ten Hag, ettersom 52-åringen har friere også i andre klubber.

Nå skriver Jonathan Shrager, som tidligere har vist seg å ha gode kilder på United-stoff, at de to andre klubbene som er interesserte i Ten Hag kommer fra England og Tyskland.

18.30: Italia-trener Roberto Mancini har blitt nevnt som en mulig ny United-trener i timene etter at de regjerende europamesterne tapte i playoff-semifinalen mot Nord-Makedonia og følgelig må se årets verdensmesterskap fra sofaen.

Nå skriver Manchester Evening News at det ikke er sannhet i skriveriene som forbinder den tidligere City-treneren med United-jobben.

Lokalavisen siterer også den italienske fotballpresidenten på at de ønsker å beholde Mancini som landslagstrener.

– Jeg håper Mancini fortsetter med oss, skal Gabriele Gravina ha sagt til RAI Sport. 

08.30: Manchester United skal være blant klubbene som er interesserte i Bayer Leverkusens Moussa Diaby. Arsenal og Newcastle skal også være på jakt etter den 22 år gamle franske vingen som fikk sin debut på det franske seniorlandslaget i høst, melder journalisten Patrick Berger på sin Twitter-konto.

Diaby har ingen utkjøpsklausul i sin kontrakt med Leverkusen, men den tyske klubben skal være villige til å lytte til bud på rundt 50 millioner pund. Diaby har scoret 12 mål og hatt 7 målgivende pasninger på 25 Bundesliga-kamper for Leverkusen denne sesongen.

Torsdag 24. mars:

19.30: Bild-journalist Christian Falk melder at det kan bli vanskelig for United å hente den snart kontraktsløse Chelsea-stopperen Antonio Rüdiger, ettersom tyskeren ønsker å snakke med treneren til sitt eventuelle nye lag før han signerer.

18.15: Portugisiske O Jogo skriver at Bruno Fernandes nærmer seg en kontraktsforlengelse med United. Midtbanespilleren har allerede kontrakt til 2025, men han skal nå være nære ved å skrive under på en ny avtale som varer til 2027.

Kontrakten vil angivelig også gi 27-åringen et solid lønnshopp. Fernandes vil angivelig tjene omtrent det samme som midtbanekollega Paul Pogba tjener.

17.25: Apropos Paul Pogba: The Suns United-journalist, Neil Custis, skriver at Newcastle og Aston Villa er blant klubbene som følger med på franskmannens situasjon.

17.00: Også Sky Sports melder at to Premier League-klubber har vært i kontakt med representantene til Paul Pogba for å forhøre seg om franskmannens fremtid.

Midtbanespillerens kontrakt med United løper ut til sommeren og det er fra før av meldt at Real Madrid, Juventus og PSG er interesserte i den regjerende verdensmesteren.

15.27: Declan Rice vil fortsatt foretrekke en overgang til Chelsea heller enn United, ifølge London Evening Standard, til tross for den usikre situasjonen i Chelsea. Rice har en bakgrunn fra Chelsea-akademiet, og er bestevenn med Mason Mount.

West Ham insisterer uansett på at Rice ikke er til salgs, og lite tyder på at 23-åringen er desperat etter å forlate klubben så fort som mulig heller, men han er samtidig ganske lysten på Champions League-spill.

08.06: Spanske ABC skriver at Barcelona-forsvarsspilleren Ronald Araujo gir Barcelona-president Joan Laporta søvnløse netter. Det ene alternativet for Laporta er å fornye kontrakten til Araujo – og den 23 år gamle uruguyaneren skal på ingen måte være fornøyd med kontraktstilbudet han har fått, selv om han er fornøyd med mye annet i Barcelona.

Det andre alternativet er å forbedre klubbens økonomiske situasjon ved å selge Araujo, og da slipper en også at han forlater klubben gratis neste sommer.

Atlético Madrid kan være lystne på Araujo, og i tillegg nevnes det i artikkelen at både Arsenal og Manchester United er villige til å doble Barcelonas kontraktstilbud.

Uansett ønsker Araujo i utgangspunktet å bli værende i Barcelona. I helga scoret han for øvrig Barcelonas andre mål i 4-0-smadringen av Real Madrid.

Onsdag 23. mars:

20.20: James Ducker og Jason Burt i The Telegraph skriver at Paris Saint-Germain unngår å måtte betale Mauricio Pochettino 15-20 millioner pund i kompensasjon – hvis United henter ham slik at de slipper å sparken ham og betale den kompensasjonen.

14.24: Sky Sports News melder at PSG, Juventus og Real Madrid alle fortsatt er i kontakt med Paul Pogbas representanter angående mulig gratisovergang den kommende sommeren. I tillegg skal også to Premier League-klubber ha vært i kontakt om 29-åringen.

Det skal ikke ha kommet noen offisielle tilbud ennå.

Pogba skal ikke være helt avvisende til å bli værende i United heller, og hvem som blir den neste manageren kan potensielt være en faktor, men ifølge Sky Sports skal ikke Pogba ha fått noe nytt kontraktstilbud siden forrige sommer.

08.21: Franske Foot Mercato skriver om situasjonen til Ousmane Dembélé, og det kan oppsummeres slik:

  • Dembélé har en muntlig enighet med PSG, som venter på å hente ham gratis etter sesongen.
  • 24-åringen har imponert for Barcelona i det siste, og Joan Laporta ønsker at Barcelona skal beholde spilleren. Det forberedes derfor et nytt kontraktstilbud.
  • Det er interesse fra England også: Klubber som Newcastle, Manchester United og Tottenham følger alle med på situasjonen.

08.17: Toppsaken vår akkurat nå handler om Erik ten Hag, og at United skal ha gjennomført et jobbintervju med 52-åringen på mandag.

Tirsdag 22. mars:

19.19: Akkurat nå i dag fremstår jo Erik ten Hag som favoritten til å ende opp med United-jobben, men vi tar uansett med at Simon Mullock fra Daily Mirror skriver at PSG selvsagt er kjent med Uniteds Mauricio Pochettino-interesse, og de vet også at Pochettino gjerne reiser tilbake igjen til Premier League etter sesongen, og de håper derfor at argentineren selv velger å forlate PSG heller enn at klubben må sparke ham.

På denne måten, eller ved at United kjøper Pochettino ut av PSG-jobben ved å betale kompensasjon, kan PSG spare store summer.

Det skal nemlig visstnok koste PSG 17 millioner pund totalt å kjøpe Pochettino og 50-åringens team ut av PSG-kontraktene.

Det vil ifølge samme artikkel kanskje koste United mindre enn fem millioner pund å kjøpe Ten Hag ut av Ajax-kontrakten, og Edwin van der Sar vil ikke stille seg i veien hvis Ten Hag ønsker å forlate klubben.

09.45: Har The Sun vært først ute med hvem Manchester United ønsker seg som ny manager? Les nyheten i egen sak!

08.15: Blir det enda en overgang fra Manchester United til Inter? Den italienske klubben skal ha et ønske om å erstatte Alexis Sánchez med Edinson Cavani i sommer, ifølge italienske medier.

08.10: Ifølge Goal.com skal Manchester United være interessert i Richarlison. Real Madrid skal også snuse på Everton-angriperen.

08.00: Fabrizio Romano følger opp meldingene fra Daily Mail om at Dean Henderson fortsatt er et mål for Newcastle.

Mandag 21. mars:

17.50: Paulo Dybala har tidligere blitt linket til både Manchester United og Tottenham, og snart vil trolig argentineren bli linket til Premier League igjen.

Dybalas kontrakt med Juventus går ut etter denne sesongen og han står fritt til å snake med andre klubber. Etter at klubben og Dybala så ut til å være på vei mot enighet om en ny avtale i høst, skal Juventus senere ha endret det opprinnelige tilbudet til Dybala.

Det skal ikke ha falt i smak hos den argentinske stjernen som trolig vil forlate Juventus i sommer, skriver Daily Mail basert på ulike artikler i italiensk presse.

15.22: Newcastle har laget en liste over overgangsmål på keeperplass for den kommende sommeren, og den lista inneholder både Chelseas Kepa Arrizabalaga og Uniteds Dean Henderson, skriver Simon Jones i Daily Mail.

Arsenals Bernd Leno og West Bromwichs Sam Johnstone (som det også har vært rykter om at potensielt kan bli ny andrekeeper i United) skal også bli vurdert.

08.14: Manchester United har blitt koblet til Kalvin Phillips, og Jonathan Northcroft i The Times anerkjenner at Phillips er beundret på Old Trafford, men skriver samtidig at Aston Villa for øyeblikket er i førersetet i jakten på Leeds-midtbanespilleren.

En overgang til United blir ifølge artikkelen sett på som omtrent umulig på grunn av den dype antipatien mellom Manchester United og Leeds.

Powered by Labrador CMS