Chelsea v Leeds United - Premier League

Ryktesaker, uke 10

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 13. mars

19.35: The Sun skriver at United kan komme til å tilby Juan Mata en trenerrolle innad i klubben dersom spanjolen velger å legge opp til sommeren.

Midtbaneeleganten har ikke fått all verden med spilletid hittil denne sesongen og kontrakten hans løper ut etter sesongen. Det skal ikke ha vært noen diskusjoner om noen kontraktsforlengelse.

Både spanske og italienske klubber skal ha meldt sin interesse for den 33-årige spanjolen.

19.20: Chelsea-rådgiver Petr Cech innrømmer overfor Sky Sports at klubben ikke vet om de får muligheten til å forlenge avtalene til spillerne som er på utgående kontrakt i London-klubben.

Dette som følge av sanksjonene som er innført mot eier Roman Abramovich.

United har blitt lenket til stopperkjempe Antonio Rüdiger en stund og tyskeren er blant dem som ikke har noen klubb til sommeren med mindre han får skrevet under en ny avtale med Chelsea.

17.50: Spanske Sport melder at Barcelona har planlagt nye kontraktsforhandlinger med midtstopper Ronald Araújo i slutten av mars. Katalanerne er angivelig var på at United også ønsker seg uruguayaneren.

23-åringens kontrakt løper ut kommende sesong, men United skal være villige til å betale en overgangssum for å hente ham allerede til sommeren.

13.25: United håper å slå kloa i Sam Johnstone dersom Dean Henderson forlater klubben til sommeren. Det skriver The Suns Alan Nixon, som vanligvis er blant de noe mer pålitelige journalistene i avisen.

Johnstone dro til West Bromwich Albion fra nettopp United i 2018, men er kontraktsløs til sommeren. Tottenham, Southampton og West Ham skal dog også være interesserte i keeperen, med sistnevnte som de store favorittene til å sikre seg 28-åringens tjenester.

09.30: Ifølge Daily Star har United kastet seg inn i kappløpet om Real Sociedads Alexander Isak, ettersom kampen om signaturen til Erling Braut Haaland virker å være tapt.

United skal mene at den svenske spissen er det nest beste alternativet på markedet. Real Sociedad vil visstnok kreve 60 millioner pund for sin spiss, og Arsenal er angivelig også interessert.

Lørdag 12. mars

08.23: Vi må nesten starte ryktehelga hos Daily Mail, som har flere United-relaterte saker.

Først: United-journalist Chris Wheeler skriver, som andre også har vært inne på, at United følger med på situasjonen til Thomas Tuchel i Chelsea. Ralf Rangnick var på pressekonferansen i går lite interessert i å spekulere i muligheten for at Tuchel kan være mannen som tar over for ham, men privat skal Rangnick mene at Tuchel kan være et alternativ. Chelsea-manageren jobbet med Rangnick i Ulm og Stuttgart.

Videre innenfor samme tematikk skriver Adrian Kajumba at United håper å kunne annonsere den neste manageren innen slutten av april.

Ellers melder Craig Hope og Jack Gaughan at Manchester City har en avtale på plass om å signere Erling Braut Haaland den kommende sommeren, og det skal nå være ventet at nordmannen velger City. United har ikke fremstått som et alternativ uansett på lenge, og det har vært ventet at dette stod mellom City og Real Madrid.

Fredag 11. mars

11.50: The Athletics Adam Crafton skriver at United ikke fokuserer spesielt på én enkeltkamp, som PSG-tapet mot Real Madrid var det for Mauricio Pochettino onsdag kveld, når de jobber mot å ansette en permanent manager. Poenget med den informasjonen er nok mest at det tapet ikke vil være spesielt skadelig for hvordan United vurderer argentineren.

11.30: Sentrale United-ledere skal være bekymret for at den kaotiske situasjonen rundt United – på flere fronter – skader jakten på en ny og permanent manager. ESPNs Rob Dawson skriver fortsatt at United har et mål om å ansette en ny manager før sesongslutt, men legger til at han har blitt fortalt at én manager skal ha brukt sine kontakter for å undersøke nærmere rundt hvordan situasjonen i United-garderoben egentlig er. Han påpeker at Pochettino og Ten Hag fortsatt er favoritter, men at United skal ha gått ut bredt i sin managerjakt.

09.00: Robert Lewandowski nevnes oftere og oftere i denne ryktespalten, og nå har tyske Christian Falk – som i alle fall kan sies å være på i ryktesaker som omhandler Bundesliga-spillere – sagt at det medfører riktighet.

LES OGSÅ: 12 spisser, hvor aktuelle er de? Vil de til United?

07.40: Samtidig skriver Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, at Mauricio Pochettino ønsker å bli overbevist av United om at han er førstevalget – om han skal dra til Old Trafford etter sesongen. Argentineren vet nemlig at han vil få flere tilbud den dagen han er ferdig i PSG.

07.30: United har forhørt seg med Erik Ten Hag om den ledige managerjobben i United via mellommenn, men det er ikke tatt noen offisiell kontakt med Ajax. Det melder Sky Sports.

Torsdag 10. mars

22.50: The Telegraph skriver at United er én av seks klubber som har bedt om å få oppdateringer på utviklingen rundt Chelsea-sjef Thomas Tuchel.

London-klubben blir hardt rammet som følge av sanksjonene britiske myndigheter har innført mot klubbeier Roman Abramovich og United skal være interesserte i de blåkleddes tyske trener dersom han bestemmer seg for å dra.

Avisen skriver dog at Tuchel enn så lenge liker seg godt på Stamford Bridge.

21.50: Daily Mail skriver at United hadde en speider til stede da Lyon slo Porto på bortebane i Europa League onsdag kveld. Klubben følger nemlig angivelig med på Lyons Moussa Dembele, som serverte en målgivende pasning på Estádio do Dragão.

Kontrakten til den 25-årige angriperen løper ut etter kommende sesong, og ifølge den engelske avisen kan han være tilgjengelig for 25 millioner pund til sommeren.

12.27: Jason Burt i Daily Telegraph skriver at Mauricio Pochettinos fremtid som PSG-hovedtrener henger i en tynn tråd etter tapet mot Real Madrid i åttendedelsfinalen av Champions League, og at dette øker sjansen ytterligere for at argentineren vil prøve å bli Uniteds neste manager.

Champions League-nederlaget kan få fortgang i avgangen hans fra PSG, men det vil i alle fall gjøre det mindre sannsynlig at PSG vil kjempe for å beholde ham. PSG skal ha vurdert et trenerskifte en stund, meldes det videre.

08.22: Det er vel ikke så mange (om noen) som forventer at han blir United-spiller, men tyske Bild skriver at Robert Lewandowski vil ha klarhet om fremtiden innen sommeren. Polakkens kontrakt går ut i 2023, og han skal ifølge Bild være overrasket over at klubben ikke har vært i kontakt med Lewandowski personlig om fremtiden.

Avisa skriver videre at United har gitt beskjed om at de gjerne vil komme med et tilbud om Lewandowski og Bayern ender opp med å skille lag.

Onsdag 9. mars

15.20: Luke Shaw skal være villig til å forlenge United-kontakten sin som går ut sommeren 2023. Det skriver The Guardians United-journalist, Jamie Jackson.

10.50: Newcastle-avisen Northern Echo skriver at klubben posisjonerer seg for å sikre seg Marseille-midtbanespiller Boubacar Kamara (22) til sommeren. United skal også ha vært i kontakt med hans representanter, som visstnok krever en ukelønn på cirka 150 000 pund av interesserte klubber.

10.45: Den italienske journalisten Rudy Galetti, som blant annet skriver for Calciomercato, skriver at Juventus har tilbudt Paul Pogba en årslønn på 9 millioner euro pluss bonuser, og at det er fremskritt i samtalene. Pogba er ledig på markedet i sommer, og kan derfor fritt nå diskutere med interesserte klubber.

07.35: Sergei Milinkovic-Savic. Dere husker ham? Han som United kobles så mye til, men hvor sannheten er at United gjerne ikke er interessert, men at personer rundt spilleren bruker United bevisst for å skape interesse. Vel, nå kobles han til United igjen i Italia, og Gazetta dello Sport skriver i en sak gjengitt av Sport Witness at Lazio håper å få 70-80 millioner euro for midtbanespilleren som nå har blitt 27 år gammel.

07.30: Flere engelske aviser, deriblant The Telegraphs dyktige journalist, Mike McGrath, mener nå at Newcastle har kastet seg på i kampen om Chelseas Antonio Rüdiger, som United allerede skal være interessert i. 29-åringens kontrakt med Chelsea går ut til sommeren.

Tirsdag 8. mars

16.10: Cristiano Ronaldo skal ha bestemt seg for å forlate Manchester United i sommer om ikke klubben kvalifiserer seg til Champions League. Portugiserens foretrukne destinasjon skal være PSG, skriver footballtransfers.com.

08.36: Laurie Whitwell fra The Athletic med litt mer managerinfo om de som regnes som hovedkandidatene til United-jobben:

PSG sies å være fast bestemte på at Mauricio Pochettino kun vil forlate PSG på den franske klubbens premisser. Med andre ord: United må betale dyrt for å hente ham om ikke PSG velger å sparke argentineren.

Å få tak Erik ten Hag skal være mindre komplisert, for han har en avtale med Ajax, og den nederlandske klubben vil ha forståelse for det om suksessmanageren velger å flytte på seg etter den jobben han har gjort der de siste årene. The Athletic nevner videre at kandidatlisten er større enn de to, og at United har møtt kandidater i håp om å kunne ta en avgjørelse i løpet av de neste ukene.

08.31: Marcus Rashford er på PSGs liste over mulige erstattere for Kylian Mbappé (som i utgangspunktet er ventet å havne i Real Madrid), skriver Sami Mokbel og Chris Wheeler for Daily Mail.

PSG skal også ha utforsket mulighetene for å hente ham i fjor sommer, men Rashford hadde ingen intensjon om å forlate klubben. Kilder insisterer på at Rashford ikke har tatt noen avgjørelser om fremtiden sin, og at han er fokusert på å komme seg tilbake i toppform slik at han vinner tilbake plassen på United-laget.

Mauricio Pochettino skal være en stor fan av Rashford – men så er jo også fremtiden til Pochettino noe uavklart akkurat nå.

00.01: Spanske Sport skriver at Barcelonas kontraktsforhandlinger med midtstopper Ronald Araujo foreløpig ikke har båret frukter. Uruguayaneren ønsker angivelig å bli i Barcelona, men krever visstnok en solid lønnsforhøyelse for å skrive under på en ny avtale med den katalanske klubben.

23-åringen har ifølge den spanske avisen både utsatt jakten på et nytt hus i Barcelona og jobbet med engelsken sin, ettersom klubber i Premier League skal være interesserte i ham. United har blitt nevnt som en mulig beiler tidligere.

Mandag 7. mars

19.05: I løpet av dagen har det kommet flere meldinger om at Marcus Rashford vurderer om fremtiden ligger i United. Vanligvis troverdige The Times skriver at Paris Saint-Germain er interesserte i angriperen.

Mindre pålitelige 90min nevner West Ham, Arsenal, Newcastle og Atlético Madrid som mulige interessenter, men vi understreker at dette er en kilde vi har lite tiltro til.

11.46: I David Ornsteins mandagsspalte hos The Athletic så videreformidler han fra kollega Dermot Corrigan at en rekke La Liga-klubber er interesserte i å hente Juan Mata gratis kommende sommer, men at han fort også kan komme til å prøve å reise til et annet land. Det er forventet at 33-åringen forlater United, i alle fall, og Mata føler selv at han fortsatt kan komme med viktige bidrag for en klubb i de store ligaene.

Videre kommer Ornstein med siste nytt om Erling Braut Haaland, og nevner ikke engang United som en mulig destinasjon.

Ornstein skriver at flere kilder melder at det er i ferd med å bli en ren drakamp mellom Real Madrid og Manchester City. Det skal også ha vært samtaler med Barcelona og Bayern München, uten at det skal være spesielt aktuelt.

11.18: Marcus Rashford har fremstått helt uten selvtillit i det siste, og det er vanskelig å kjenne igjen spilleren som tidvis har terrorisert lag som Manchester City og Liverpool, og 24-åringen har derfor også mistet plassen på laget. Fabrizio Romano og Jamie Jackson skriver for The Guardian at Rashford nå for første gang vurderer fremtiden sin i Manchester United.

Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News skriver at Rashford trener godt, men selv også innser at han ikke klarer å overføre det fra trening til kampdag. Luckhurst skriver også at det vil sitte langt inne for Rashford å forlate United. Daily Telegraphs James Ducker er også inne på noe av det samme, og skriver at han håper at situasjonen forbedrer seg i løpet av våren. Ducker skriver også at United ikke har noen som helst slags planer om å selge Rashford, og at de fortsatt tror at han kan bli en virkelig toppspiller.

I den nevnte Guardian-artikkel skrives det at Mauricio Pochettino har gått fra å være hovedkandidaten til United-jobben til at han nå er sidestilt med Ajax-sjef Erik ten Hag på Uniteds ønskeliste. Både Pochettino og Ten Hag skal ha blitt kontaktet av United, og begge skal være regnet som sterke kandidater. Samtidig begrenser ikke United seg bare til disse to i jakten på den neste manageren, påpekes det.

08.08: Vi starter ukens ryktesak med en sak fra lørdagen som vi gikk glipp av: Alan Nixon fra The Sun meldte at Leeds ønsker å hente James Garner til klubben, og at Southampton også skal følge 20-åringen tett.

Nottingham Forest vil gjerne beholde ham neste sesong også, men det er null sjanse for det om de ikke rykker opp denne sesongen (Forest har for øyeblikket tre poeng opp til playoff), for United vil ifølge artikkelen helst låne Garner ut til en Premier League-klubb neste sesong.

Powered by Labrador CMS