maguire061122d

Ryktesaker, uke 1

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 8. januar

21.40: – Ingenting er umulig, men det normale er at Joao Felix blir i Atletico Madrid, sier klubbpresidenten søndag. Dette ifølge Manchester Evening News.

20.45: Fabrizio Romano skriver at alle parter nå har benektet ryktet om at Aston Villa var i ferd med å kjøpe Harry Maguire. Overhodet ikke bra for TalkSPORT-journalisten, Anil Kandola, som meldte dette og så slettet det et par timer etter. Det forventes altså at Maguire blir i United, minst ut sesongen.

19.45: Merk: Journalisten har nå slettet sin såkalte eksklusive rykte-tweet om Harry Maguire.

Siden denne allerede er spredt så lar vi den likevel stå, så folk ser hva som har skjedd. TalkSPORT-journalist Anil Kandola meldte søndag kveld at Aston Villa var nær et kjøp av Harry Maguire. Kandola er United-supporter og har også vært innom Manchester Evening News før, men vi klarte aldri å finne noe om at hans troverdighet på informasjon om dette. Et par timer etter var tweeten imidlertid slettet.

Det var riktignok noen sosiale medier-poster søndag om at Maguire spiste i nærheten av Villas treningsanlegg med agenten sin i dag, men det behøver jo ikke bety at han er på vei til Villa. Kanskje tok Kandola en vill sjanse kun basert på det bildet, før han så angret seg. Alle vet at rykter er en egen business, hvor man skal være ekstremt forsiktig med å stole på «feil» folk.

09.30: Joe Bernstein i Sunday Mail skriver at United nå har innført lønnstak, noe David de Gea kommer til å merke i sine forhandlinger med klubben. Ingen skal nå tjene mer enn 200 000 pund i uka. En av årsakene til dette skal være at klubben ikke ønsker en «Ronaldo-situasjon», der enkelte spillere tjener enormt mye mer enn andre i den samme spillergruppa. Så gjenstår det å se om det er nok til å få Marcus Rashford til å skrive under på en ny langtidskontrakt, nå som Paris Saint-Germain også lurer i kulissene.

09.20: United er ikke blant klubbene som er mest koblet til Jude Bellingham for tiden, men nå skriver The Sun uansett at interesserte klubber må bla opp 100 millioner pund for å hente ham til sommeren. Akkurat den summeren er jo United egentlig en av få klubber som faktisk kan betale, hvis de virkelig vil (og avhengig av hva som skjer med salget av klubben til den tid).

08.55: The Times skriver at hvis Wout Weghorst (se masse lørdag kveld i ryktespalten) komme til United så vil United være villig til å slippe Anthony Elanga på lån til Everton, skriver Ian Whittell i The Times.

08.45: Atletico Madrid krever 9,5 million i lånesum for Joao Felix, men også at United binder seg til å kjøpe spilleren for 70 millioner pund i sommer. Det skriver Tom Hopkinson i Sunday Mirror. United skal tidligere i uka ha tilbudt tre milloner pund, pluss at de ville dekke spillerens lønn i seks måneder.

Lørdag 7. januar

21.10: Laurie Whitwell i The Athletic skriver at United har undersøkt muligheten for å hente Wout Weghorst på lån, men at det hele selvsagt avhenger av at Besiktas godtar at Burnley hentet ham hjem, for så å låne ham ut på ny.

ESPNs United-journalist, Rob Dawson, skriver at United har hatt samtaler med Burnley om overgangen. Weghorst kan passe ekstra godt siden United ikke ønsker noe annet enn en korttidsavtale, før de går for en mer permanent spiss-signering i sommer.

21.00: Vi snakker også litt om Wout Weghorst i den nye episoden av Monday, Bloody Hell, siden meldingen om Uniteds interesse kom samtidig som innspillingen startet. Se episoden på video rett under eller hør den via Soundcloud.

 

19.40: Det eksploderte på sosiale medier lørdag kveld, fordi United plutselig ble sterkt koblet til den nederlandske spydspissen Wout Weghorst, som skal ha vinket farvel til Besiktas-supporterne etter lørdagens kamp. Den 30 år gamle utlånte Burnley-spilleren scoret blant annet begge Nederlands mål i VM-kvartfinalen mot Argentina.

Fabrizio Romano skriver at Weghorst er klar for et klubbskifte, at United er tilbudt spilleren og så gjenstår det å se om det skjer noe mer med dette.

13.00: Florian Plettenberg i tyske Sky Sports beskriver Uniteds interesse i Bayern Münchens spissveteran, Eric Choupo-Moting, som konkret.

Her kan du se målformen til Choupo-Moting i høst:
(målene i hver kamp ytterst til høyre)

Skjermbilde 2023-01-07 kl. 13.03.05

08.45: Det har vært litt roligere rundt Marcus Thuram de siste dagene, og vi tar derfor med at Foot Mercato skriver at Chelsea nå intensiverer jakten etter å få ham. Borussia Mönchengladbach-spissen kan være et ganske så rimelig spissalternativ i januar, for den som eventuelt velger å gå for ham. Daily Mail skriver også om Chelseas Thuram-interesse.

De som følger godt med vil se at det under Chelseas nye eier har blitt en trend at en spiller først kobles til en engelsk toppklubb, og at Chelsea så i løpet av kort tid etter kaster seg på i kampen.

08.30: Spanske Sport har holdt hardt i situasjonen til Memphis Depay, og fra tidlig i uka å hevde at han mest sannsynlig kom til å bli Barcelona, skriver de nå at spilleren selv helst vil til United. Problemet er mest at Barcelona ønsker å få noen penger for ham, selv om nederlenderen er ledig på markedet fra sommeren av – og hvem vil da betale noe som helst nå? United skal uansett ikke ha lagt inn noe bud på spilleren.

Fredag 6. januar

19.10: Kvinnelagets Lucy Staniforth skal være på vei til Aston Villa, i det som blir en permanent overgang fra United. Det skriver Tom Garry i The Telegraph.

17.30: Fabrizio Romano sier på sin YouTube-kanal at United skal ha fortalt agent Jorge Mendes at de liker Joao Felix og at de ønsker seg Joao Felix. Det understrekes imidlertid igjen at Atletico ønsker mye penger, men Mendes skal ha hatt et møte med Atletico for å undersøke om de er villig til å forhandle om disse summene.

17.00: Det er enkelte ubekreftede rykter om at United nærmer seg noe i Joao Felix-jakten, men samtidig skriver Sam Dean fra Daily Telegraph at Arsenal også intensiverer sin jakt på portugiseren. Igjen så nevnes det imidlertid at den totale lånesummen for de neste seks månedene kan bli avgjørende.

08.39: Ifølge en såkalt eksklusiv Daily Mail-sak så kan United komme til å prøve Monaco-stopperen Axel Disasi.

24-åringen har blitt koblet til flere Premier League-klubber, inkludert Tottenham og West Ham, og det skal ha blitt gjennomført innledende forhandlinger med Manchester United, ifølge avisa.

De skriver videre at det er ventet at United vil være på jakt etter en midtstopper i sommer, og at fremtiden er usikker for Harry Maguire, men avisas kilder er helt klare på at United-kapteinen ikke forlater klubben i januarvinduet.

Disasi debuterte for det franske landslaget med tre kamper under VM-sluttspillet, og han kom også innpå like før straffekonkurransen i VM-finalen, men endte aldri opp med å ta straffespark.

Saken er ført i pennen av Daniel Matthews, som vanligvis ikke er avisas mann for United-stoff.

08.27: Vi starter kjapt dagens ryktespalte ved å nevne at Jack Butland trolig bekreftes i dag, etter å ha bestått den medisinske testen. Les mer om det her.

Torsdag 5. januar

13.00: Erik ten Hag og Manchester United vurderer et bud på Ajax-spissen Mohammed Kudus. Det melder 90min.com.

I likhet med Antony og Lisandro Martínez er Kudus en spiller Ten Hag kjenner godt fra Ajax der Kudus har spilt siden 2020. Kudus spilte nylig i VM for Ghana og står med 15 mål på 63 kamper for Ajax. 90min melder at United ikke har lagt inn bud ennå.

08.05: Manchester United er villige til å betale rundt 3,5 millioner pund til Atletico Madrid for å låne Joao Felix ut sesongen. Atletico Madrid ønsker derimot et sted mellom 10,5 og 11,5 millioner pund i lånesum for portugiseren. Uavhengig av selve lånesummen, må United i tillegg betale lønnen til den unge angriperen dersom han skal komme til Old Trafford de neste fem månedene, det skriver det spanske nettstedet Relevo.com

Onsdag 4. januar

22.53: Florian Plettenberg melder at det er muntlig enighet om en overgang til Bayern München for Yann Sommer. Sommer har blitt koblet til United også, men det ser ikke ut til at han vil havne i engelsk fotball nå.

16.13: Newcastle-kjenneren Craig Hope fra Daily Mail skriver at Scott McTominay fortsatt har beundrere innad hos Newcastle, men at beskjeden fra United er at de ønsker å beholde midtbanespilleren på Old Trafford.

10.50: Joao Felix er ikke i troppen til onsdagens Atletico Madrid-kamp mot Real Oviedo i Copa del Rey. Årsaken – om hvorvidt han for eksempel er skadet, vraket eller om det har med overgang å gjøre – er foreløpig ukjent. Men med overgangsvinduet åpent blir det uansett spekulasjoner av slikt.

Portugiseren er trolig på vei bort fra den spanske hovedstaden og har blitt linket til flere Premier League-klubber – Manchester United inkludert.

Atletico Madrid krever imidlertid store summer både for å selge og for å låne ham ut.

 

09.40: Manchester United skal være i samtaler med Crystal Palace om en overgang for keeper Jack Butland, skriver journalist Mike McGrath.

Den 29 år gamle engelskmannen har vært ute med en skade i hånden siden i sommer, men returnerte nylig til Palace-benken.

Les mer om det her.

 

09.30: Aaron Wan-Bissaka har imponert i Diogo Dalots skadefravær, men The Athletic skriver at 25-åringen likevel kan bli solgt fra Manchester United. Wan-Bissaka har startet de siste fire kampene for United.

Tirsdag 3. januar

16.35: Det at Jadon Sancho har vært borte fra resten av troppen, og fortsatt virker å være et stykke unna å være klar for spill gjør at mulighetene for en exit for Facundo Pellistri virker lite sannsynlig. Uruguayaneren har ikke spilt et eneste minutt med offisiell klubbfotball for United nå over to år siden overgangen fra Penarol.

14.49: Siden Atlético Madrid foreløpig krever mer enn United er villige til å gi for João Félix, så ser United seg om etter andre alternativer, og veteranspiss Olivier Giroud er en annen spiller som har vært på Uniteds radar, ifølge Charlotte Duncker i The Times.

36-åringens kontrakt med AC Milan går ut i sommer, men han forventer å få et nytt kontraktstilbud, og vil også vurdere det eventuelle tilbudet.

Giroud scoret fire mål i VM, og scoret blant annet seiersmålet mot England i kvartfinalen. Han har ni mål og fem målgivende pasninger på 19 kamper for AC Milan denne sesongen.

10.49: Reims-midtbanespiller Melchie Dumornay har tilbud fra United og Chelsea, melder troverdige Emma Sanders. City og Lyon er andre klubber med interesse for den 19 år gamle midtbanespilleren, skriver hun videre.

Det skal enn så lenge ikke være snakk om å hente henne nå i januar. Dumornays kontrakt går ut i sommer, så hun kan diskutere kontrakt med andre klubber nå fra og med januar.

08.04: Barcelona vil gjerne få solgt ex-red Memphis Depay i januar, og United har vært blant klubbene som har blitt linket til nederlenderen, men ifølge den Barcelona-baserte avisa Sport så er det mest sannsynlige at 28-åringen velger å bli værende til kontrakten går ut i sommer.

Mandag 2. januar

19.00: Atletico Madrid ønsker over 13 millioner pund for å låne Joao Felix til Manchester United, som er mer enn det dobbelt av hva United er villige til å betale for den portugisiske stjernen, skriver Chris Wheeler fra Daily Mail.

18.15: James Ducker fra The Telegraph skriver at United ser etter alternativer til Joao Felix siden Atletico krever minst det dobbelte av hva de er villige til å gi for å betale for å låne ham.

11.30: Spanske Marca skriver også om Joao Felix mandag. I saken hevder det at Atletico er litt lei av å vente på eventuelle bud fra England, men at de forventes utvikling de neste dagene. Arsenal og United nevnes som de to mest interesserte klubbene, skriver Sport Witness, som har gjengitt saken.

09.40: Troverdige David Ornstein i The Athletic (og flere journalister hos dem) understreker at United, Chelsea og Arsenal er interessert i Joao Felix, men at ingen av dem ønsker å godta Atleticos krav om totalt 21 millioner euro for seks måneder (15 millioner euro + 6 mill i lønn). Det nevnes at de interesserte klubbene kan være villig til å betale lønna, men under halvparten av de 15 millionene i ren lånesum.

09.05: Det skal være nye samtaler om Joao Felix denne uka, men uten at Fabrizio Romano skriver noe om det blir nye United-samtaler om spissen. Han skriver kun «Premier League-klubber». Angrepsspilleren scoret for Atletico Madrid i den ene ligakampen de har spilt etter VM, før han ble byttet ut etter en drøy time.

07.20: United skal visstnok nå ha kastet seg inn i kampen om Sunderland-talentet, Chris Rigg (15). Det skriver The Suns Alan Nixon. Unggutten er kaptein på det engelske U16-landslaget, allerede koblet til Newcastle og prislappen skal ligge på om lag 2,5 millioner pund. Unggutten har ikke spilt for Sunderland, men har vært med på benken.

07.15: Vi tar dette med bare for å understreke hvor upålitelig spanske Fichajes er. De skriver at Frenkie de Jong har endret mening og nå vil til United i sommer, men merk at vi egentlig har en greie på united.no hvor vi ikke skal gjengi Fichajes, fordi de aldri – uten unntak – har kommet med noe som noensinne har vært innsikt eller riktig informasjon, i alle fall om United. Denne ble imidlertid gjengitt hos BBC, så vi gjengir den – bare for å advare mot å tro på det.

07.05: Hvis noen ikke fikk det med seg – Martin Dubravka er kalt tilbake av Newcastle, noe som kan bety at United igjen må se etter en reservekeeper.

07.00: Den italienske journalisten Marco Barzaghi, med over 100k følgere på Twitter, har vel et ok rykte, og nå skriver han at det kan bli en budkrig mellom United og Chelsea for Inter-back Denzel Dumfries, som er tilgjengelig for mellom 50 og 60 millioner euro.

Powered by Labrador CMS