– Jeg må se hvordan han presterer på trening

Fredag kom bekreftelsen om at Jack Butland har signert for United.

Selv om det ikke var 100% bekreftet ennå, så ble Butland også et tema på torsdagens pressekonferanse, både i den åpne og den lukkede delen.

Først ble United-manageren spurt på den åpne delen om han kunne komme med en oppdatering om Butland og den kommende overgangen fra Crystal Palace.

– Ja. Martin ble hentet tilbake [til Newcastle], og i vårt oppsett trenger vi en tropp med tre erfarne målvakter.

Ten Hag snakket om at United har noen gode og unge målvakter også, men la til at en ved eventuelle problemer vil ha erfaring i mål.

Nederlenderen ble så spurt om hvor mange kamper Butland eventuelt kommer til å spille, og hva han kan bringe til United.

– Vel, når det gjelder hva han bringer… Jeg er veldig fornøyd med David [de Gea], og det er ganske åpenbart at han er vår nummer én, og han presterer veldig godt – men noe kan skje med David også, og en må være forberedt på det, og ikke ende opp med å ha bare én erfaren målvakt når en har uflaks. I fjor hadde jeg en situasjon med Ajax hvor vi hadde tre keepere skadet. Og en ønsker ikke å komme i en situasjon hvor en på slutten av sesongen, når en forhåpentligvis kjemper om troféer, må sette inn en ung keeper. En kan ikke forvente det fra en ung keeper, men en kan også ødelegge sesongen, så det er det en må være forberedt på.

Stoke City v Newcastle United - Premier League
HENTES INN FORDI TEN HAG VIL HA TRE ERFARNE KEEPERE: Jack Butland.

På del to av pressekonferansen ble Ten Hag spurt om han ser på Butland som andrekeeper, eller om det er Tom Heaton som blir andrekeeper.

– Jeg jobber aldri slik. Vi har nå tre keepere som alle er erfarne. Det er ganske åpenbart at David for øyeblikket, og etter å ha vært lenge i Manchester United, er den klare førstekeeperen. Men Tom har vært mange ganger på benken, og han hadde uflaks med at han var skadet da vi spilte mot Aston Villa i ligacupen.

– Nå med situasjonen hvor Butland kommer inn, så må jeg se hvordan han presterer på trening, men ligacupen kommer raskt [United møter Charlton førstkommende tirsdag, red.anm.], og da kommer vi til å gjøre et valg. Tom er selvsagt mer tilpasset måten vår å spille på, og har tettere forbindelse til garderoben og til laget, men jeg har fortsatt en avgjørelse som må bli tatt på tirsdag, og også først i morgen. Men dette er ikke noe problem, mener jeg.

LES OGSÅ: Det glemte keepertalentet: – Skulle være den nye Gordon Banks
LES OGSÅ:
Ten Hag om Sancho-situasjonen: – Fotballspillere er ikke roboter

heaton101222
TOM HEATON: Får han sin aller første start for klubben i løpet av de neste dagene?