joao3

Ryktesaker, uke 37

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 18. september

08.30: United og Liverpool skal kikke på Flamengos Joao Gomes, en 21 år gammel sentral midtbanespiller som nå er inne i sin tredje sesong for klubben og som har bidratt til at Flamengo nå skal spille Copa Libertadores-finale. Det er italienske Calciomercato som skriver om dette, i en svært kort sak.

08.25: Det er noen rykter som kommer til å nevnes andre steder, men uten at de er spesielt gode. Daily Express spekulerer i at United kan være en av klubbene som kan gå etter Antoine Griezmann i januar, siden han nå ikke får spille så mye i Atletico, på grunn av utlånsavtalen deres med Barcelona. Mer spansk: Atletico-keeper Jan Oblak nevnes som en mulig permanent erstatter i en fransk avis vi aldri har hørt om. Så får man selv vurdere sannsynligheten for at en ukjent fransk avis har rett i et rykte om en slovensk keeper i en spansk klubb.

Lørdag 17. september

09.12: Ikke så veldig interessant, men vi tar det med på en ryktefattig lørdag: Spanske Sport skrev i går at det er fire lag som ligger an til å kjempe om signaturen til Jude Bellingham neste sommer, og at det er Real Madrid, Chelsea, Liverpool og Manchester United.

Dortmund kommer til å be om minst 100 millioner pund for spilleren som fyller 20 år neste sommer.

Avisa nevner også at United må kvalifisere seg for Champions League for å ha noen som helst mulighet til å vinne kampen om midtbanespilleren.

Fredag 16. september

07.25: Erik ten Hag får 70 millioner pund til å handle for i januar. – og mer hvis Cristiano Ronaldo skulle forlate klubben da. Det er The Suns Daniel Cutts som skriver dette.

07.20: Liverpool er favoritter til å få tak i United-aktuelle Jude Bellingham neste sommer. Det skriver Mike McGrath i The Telegraph. Tidligere i uka sa en tysk Sky-reporter at han garantert forlater Dortmund i 2023, og at United og Liverpool var mulig destinasjon.

Torsdag 15. september

22.05: En annen som ikke virker å være veldig nære fast plass i Uniteds startoppstilling er Donny van de Beek. Nederlenderen skal nå være av interesse fra Inter Milan.

Sport Witness gjengir her en sak fra spanske Fichajes som skriver Inter-manager Simone Inzaghi er fan av den nederlandske midtbanespilleren og ønsker å hente ham til Milano dersom situasjonen hans ikke forandrer seg.

22.00: Raphael Varane og Lisandro Martinez virker å ha gjort stopperplassene i Manchester United til sine egne. Harry Maguire ser for Ten Hag ut til å være valg nummer tre, mens Victor Lindelöf nå virker å være fjerdevalg. Det er nok ikke en rolle svensken på sikt vil være fornøyd med å ha.

Rudy Galetti i SportItalia skriver at Roma ser på svensken som et alternativ til ny midtstopper når overgangsvinduet åpner igjen i januar.

08.18: Ikke akkurat noe vi legger så mye i, men United ble da i det minste nevnt, som omtalt av Sport Witness:

L’Equipe hadde en artikkel om at Kylian Mbappé kan dra gratis fra PSG allerede i 2024 siden det tredje PSG-kontraktsåret skal være valgfritt, og dette måtte selvsagt Real Madrid-vennlige Marca skrive om siden den spanske hovedstadsklubben ofte har blitt nevnt som en fremtidig destinasjon for franskmannen.

Samtidig skriver også den spanske avisa at det vil være interesse fra England også – og det er i den forbindelse Manchester United ble nevnt.

Det høres kanskje urealistisk ut nå to år før, men hvem vet, ting kan forandre seg fort i fotballen! Likevel: dette er mer spekulasjon enn et genuint rykte.

Onsdag 14. september

21.32: Ikke egentlig noe nytt, men troverdige Emma Sanders fra BBC skriver mye av det samme som Le Parisien hevdet i går om en sannsynlig PSG-overgang for Jackie Groenen.

Sanders skriver at Groenen skal ha møtt PSG-representanter i Frankrike denne uka, og at United ikke har vært spesielt lystne på å selge henne selv om kontrakten hennes går ut sommeren 2023.

13:58: United valgte i sommer å signere Casemiro, men på den samme listen skal blant annet Brightons Moises Caicedo også stått. Ifølge transferguru Fabrizio Romano var interessen fra Manchester United i sommer reell og United følger fortsatt med på situasjonen, skriver TeamTalk og refererer til et intervju gjort av CaughtOffside.

Brighton på sin side håper å signere ny kontrakt med 20-åringen og dermed beholde han på sørkysten. Romano presiserer at Casemiro hele tiden var hovedprioriteten for United.

09:43 Erik ten Hag er kanskje ikke helt ferdig med sommershoppingen enda. Nå kobles nemlig Manchester United igjen til høyrebacken Santiago Arias. Ryktene om colombianeren har svirret en stund, men nå skal de ferskeste rapportene ha det til at Ten Hag står klar til å tilby kontrakt, til det som kan bli Diogo Dalots nye utfordrer.

Ifølge TeamTalk, skal det dreie seg om en korttidskontrakt ut sesongen til den tidligere Atletico Madrid-spilleren som nå står uten kontrakt.

08.54: Cristiano Ronaldo spiller ikke i United etter neste sesong, skal vi tro The Sun. Portugiserens kontrakt går ut i 2023 og United skal etter rapportene ikke være interessert i å benytte seg av klausulen, som vil binde 37-åringen til klubben ut Juni 2024.

Tirsdag 13. september

18.37: Le Parisien skriver (her gjengitt av Sport Witness) at Sir Jim Ratcliffe ønsker at Luís Campos skal lede Uniteds sportslige avdeling hvis han lykkes i å kjøpe klubben. Dette nevnes i en artikkel som egentlig handler om Chelseas interesse for portugiseren, som nå jobber som rådgiver for PSG.

Campos er kanskje mest anerkjent for jobben han gjorde som sportsdirektør for Monaco og Lille, og i begge klubbene var han med på å bygge opp lag som kort tid etter hans avgang vant den franske ligaen foran 58-åringens nåværende klubb.

12.00: Florian Plettenberg hos Sky Sports melder at han er helt sikker på at Jude Bellingham forlater Borussia Dortmund neste sommer, og at United eller Liverpool meget vel kan være hans neste destinasjon. – Jeg ser det som en veldig god sjanse for at en av de to klubbene får kloa i ham, sier journalisten.

07.40: Cristiano Ronaldos ene tilbud fra Saudi-Arabia tidligere i år skal visstnok ha vært på 211 millioner pund i årslønn. Det skriver Daily Mirror, som viser til en The Athletic-sak hvor united.no ikke kan se at denne summen er nevnt. Tilbudet skal visstnok stå ved lag hvis han ombestemmer seg, og det er ikke umulig at Ronaldo-koblingen til Saudi-Arabia fortsetter både i januar og så til sommeren igjen.

07.35: Nederlandske AD hevder at Uniteds egen vurdering er at det var deres egen skyld at Frenkie de Jong ikke kom i sommer, selv om mange nå har fastslått at han vel aldri ønsket å flytte på seg. Uniteds oppsummering skal imidlertid være at dette gikk i vasken fordi de tidlig i prosessen ikke ville møte Barcelonas priskrav. United kjente til kravet allerede tidligere i juni, men brukte lang tid før de ga etter – og da var det for sent. Saken er gjengitt i Daily Mirror.

Mandag 12. september

11.45: Dette er selvsagt akkurat som forventet, men Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News skriver at United har planer om å bruke opsjonen i kontraktene til Rashford, De Gea, Dalot, Shaw og Fred innen utgangen av januar, slik at de har kontroll på disse frem til sommeren 2024.

07.20: Fabrizio Romano meldte tidlig i forrige uke at United ikke hadde gitt opp Frenkie de Jong, og Forbes skriver nå at Barcelona heller ikke har gitt opp å få solgt Frenkie de Jong og at de vil forsøke å få til det i januar igjen – selv om De Jong nok spilte sin beste kamp for sesongen da han scoret i Barcelonas 4-0-seier i helga.

07.10: United sa nei til muligheten til å hente Memphis Depay fra Barcelona,  Christian Pulisic fra Chelsea, Leandro Paredes (PSG), Weston McKennie (Juventus) og Hirving Lozano (Napoli) i sommer. Det sier Fabrizio Romano på YouTube, etter en vill sommeruke der United visstnok ble tilbudt hele 15 spillere.

Powered by Labrador CMS