tenhag080820c

Ryktesaker, uke 14

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 10. april:

20.21: RB Leipzig-ryktet avvises fullstendig fra Sport1-journalist Patrick Berger.

19.33: Nederlandske Algemeen Dagblad skriver at RB Leipzig også er interesserte i å hente Erik ten Hag fra Ajax. Samtidig skriver avisa at det fortsatt ser ut til at Ten Hag er på vei til United, selv om det ikke er helt klart, siden partene blant annet forhandler om kontraktsbetingelser og innflytelse på spillerlogistikk.

09.29: Steve Bates fra Sunday People skriver om Jesse Lingards alternativer i sommer. Det skal være interesse fra Newcastle og West Ham i Premier League, men italiensk fotball skal også interesse Lingard siden han har sett at det har gått bra for Chris Smalling og Tammy Abraham. AC Milan og Juventus nevnes som interesserte klubber, og i tillegg skal gamlesjefen José Mourinho fortsatt være en beundrer av Lingard.

Lørdag 9. april:

07.50: Bruno Andrade i uol.com er en brasiliansk journalist med innsikt. Han skriver nå langt på vei det samme som ble nevnt her 14.00 fredag – at Evertons Richarlison forbereder seg på et klubbskifte. United, Newcastle og Tottenham skal være i kontakt med ham, men han vil altså ta det neste steget i karrieren nærmest uansett i sommer. Det skriver journalisten. Everton har et håp om å få 80 millioner euro, men det beløpet vil nok synke hvis klubben rykker ned.

Fredag 8. april:

17.04: Juan Mata har tilbud (i flertall) fra MLS, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. Kontrakten til 33-åringen (han blir 34 den 28. april) går ut i sommer, og alt tyder på at han er inne i sine siste måneder i klubben.

14.00: United og Real Madrid skal være blant klubbene som har forhørt seg om Everton-spiller Richarlisons situasjon før sommerens overgangsvindu. Det skriver Lucas Sposito hos Sport Witness.

Everton skal ikke ha mottatt noen offisielle bud, men det er vel heller ikke ventet. Det naturlig nå er at interesserte klubber ser an om Everton beholder plassen i Premier League eller rykker ned før de gjør noen offisielle fremstøt på Richarlison, Dominic Calvert-Lewin eller andre.

09.50: At Robert Lewandowski forlater Bayern München til sommeren skal nå være en reell mulighet. United har tidligere blitt nevnt som en mulig ny klubb for ham. Det er Bilds Christian Falk som snakker om det i en ny podcast.

09.00: Det bør ikke overraske noen, men United er klare på at de ønsker at Marcus Rashford blir og finner tilbake til sitt beste i United under en ny manager. Kilder har også fortalt The Sun at de nye manager-kandidatene ser Rashford som en sentral del av spillertroppen.

08.30: Mye naturlig snakk om ny midtbanespiller for United nå, det må jo inn i sommer, ikke minst fordi Paul Pogba sannsynligvis også forsvinner. Torsdag var det flere spekulasjoner rundt dette, og The Suns toppsak fredag handler om at Leeds-spiller Kalvin Phillips nå topper ønskelista for sentral midtbane – en ønskeliste som også inneholder Declan Rice og Jude Bellingham. Dette er altså bare en forsterkning av en del av det som ble skrevet andre steder torsdag.

Phillips topper visstnok fordi han skal være den av de tre som skal være «mest tilgjengelig». Phillips har kontrakt med Leeds frem til 2024, men tjener bare 25.000 pund i uka – noe han selvsagt kan mangedoble i United eller en annen ny klubb.

08.00: Det er mange saker nå av typen «United speider på den eller den spilleren», noe som er naturlig siden United ser de fleste kamper av en viss størrelse. Nå er det Daily Mails Chris Wheeler som skriver at United var til stede da Villarreals Arnaut Danjuma ble matchvinner mot Bayern München i Champions League. United kikker også på Darwin Nunez, som scoret for Benfica mot Liverpool i Champions League, og fredag understrekes det i avisene at prisen hans vil ligge på cirka 67 millioner pund.

07.50: United-journalist David McDonnell i Daily Mirror skriver at United skal ha fortalt de seks spillerne som står uten kontrakt i sommer – Paul Pogba, Jesse Lingard, Edinson Cavani, Juan Mata, Tahith Chong og Lee Grant – at de kan forlate klubben. Samtidig skal beskjeden til andre spillere være at de i utgangspunktet ikke får forlate klubben. Det betyr i alle fall at resten må bli inntil United eventuelt har signert andre spillere til deres roller.

I den andre gruppa med spillere som dermed må bli videre er blant annet Anthony Martial, Donny van de Beek, Dean Henderson, Phil Jones, Axel Tuanzebe og Eric Bailly.

07.45: Ikke veldig nytt eller spennende, men United kommer til å gå i kontraktsforhandlinger med Luke Shaw i løpet av kort tid. Det skriver transferguru Fabrizio Romano.

Torsdag 7. april

16.44: I artikkelen vi linker til i 10.15-oppdateringen vår, så omtalte vi lokalavisas rapport om at United jobber med å få i stand en overgang for Leeds-midtbanespiller Kalvin Phillips.

Jonathan Shrager, som har vist at han har brukbare kilder i United, skriver at det ikke har vært noen samtaler mellom United og verken Leeds eller Kalvin Phillips selv.

10.15: Vi har skrevet en sak om Harry Kane, Declan Rice og de andre som nå kobles til Erik ten Hag og Manchester United.

08.40: Dersom det er opp til Paul Pogba, ønsker franskmannen seg heller til Juventus enn til Paris Saint-Germain i sommer. Det skriver italienske Tuttosport. Det er imidlertid usikkert om Juventus kan gi Pogba den lønnen han krever. Pogbas kontrakt går ut i sommer, og enn så lenge er det lite som tyder på at han blir værende på Old Trafford.

Onsdag 6. april

13.09: Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Newcastle i januar prøvde seg på Victor Osimhen, visstnok med et bud på 100 millioner euro, og at Arsenal og United også er lystne på å hente Napoli-spissen.

Sport Witness påpeker at en har sett lignende rapporter rundt Osimhens lagkamerat, Kalidou Koulibaly, ved tidligere anledninger. Da var det Manchester United som visstnok skulle ha fått avvist et bud på 100 millioner euro.

Corriere dello Sport-journalist Antonio Giordano har også snakket på TV om United-interessen for Osimhen.

Han mener at Osimhen neppe vil gå til Newcastle selv om de skulle prøve seg igjen, men han mener at United derimot kan være noe som vil friste 23-åringen.

Osimhen har scoret 15 mål på 25 kamper for Napoli denne sesongen, og er en viktig del av grunnen til at klubben er med i kampen om den italienske ligatittelen.

13.08: Østerrikes fotballforbund avviser at de har vært i møte med Ralf Rangnick. Les mer i egen sak her.

10.22: Den østerrikske avisa Kurier skriver at Peter Schöttel, Rapid Wien-legenden som har en sportsdirektørrolle for det østerrikske landslaget, fløy til Manchester på mandag for å møte Ralf Rangnick.

Avisa skriver at det ikke var for å få råd fra Rangnick, som har god kjennskap til østerriksk fotball på grunn av sin tid i RB Salzburg, men for å snakke med ham om rollen som landslagssjef for Østerrike.

Alexander Huber, en av journalistene som har skrevet artikkelen, skriver på Twitter at det er en mulighet for at Rangnick tar jobben.

08.19: Jack Pitt-Brooke, Tottenham-korrespondent hos The Athletic, skriver at United definitivt ønsker seg Harry Kane denne sommeren (ikke ny informasjon fra The Athletics side), og at Kane vil være nysgjerrig på å høre hva United har å si før han eventuelt velger å forlenge kontrakten med Tottenham.

Samtidig skriver at Pitt-Brooke at det virker helt usannsynlig at Daniel Levy ville solgt Kane til en engelsk rival, og Kanes fremtid knyttes ellers til Antonio Contes fremtid, og Pitt-Brookes konklusjon er at Contes beste alternativ akkurat nå potensielt kan være å bli værende i Spurs. Det kan også påvirke Kane til å bli værende, for Kane har imponert under Conte, som ser ut til å være i ferd med å få mer orden på Tottenham nå.

Tirsdag 5. april

19.30: Mike McGrath i The Telegraph har tidligere bevist at han har noen ganske så ok kilder innen fotballen. Nå skriver han at James Garner sannsynligvis kommer til å bli testet og vurdert av den nye United-manageren i sommer, etter at utlånet hans er ferdig i Nottingham Forest nå i mai. Garner skal lenge ha blitt sat t i kategorien «førstelagspotensial» av United. Garner håper før den tid å bidra til at Forest rykker opp til Premier League.

15.00: Tidligere United-assistent og England-trener Steve McClaren er aktuell som Erik ten Hags assistent i United hvis nederlenderen får jobben. Les mer om det her.

13.05: Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver at Paris Saint-Germain har tilbudt Paul Pogba et kontraktsforslag, som er lavere enn det United sist tilbød ham. Pogba er ledig på markedet fra sommeren av, og det forventes at han nå forlater United. Spørsmålet er mest til hvem. Pogba har også kunnet prate med andre klubber siden januar, og at han har fått eller får tilbud fra andre klubber er ingen overraskelse.

12.15: Tyske Bild skriver at United og engelske klubber skal ha fått øynene opp for RB Leipzig-spiller Konrad Laimer etter at han storspilte da Leipzig feide Dortmund av banen i helga. Laimer har lenge vært en av nøkkelspillerne i Reipzigs gegenpress-fotball, og er ett av mange Leipzig-navn som er blitt koblet til United etter at Ralf Rangnick overtok som midlertidig manager.

Bild skriver også at Rangnick er svært glad i Laimer som type, og at han vil snakke ham opp hvis han blir involvert. Det var Sport Witness som omtalte saken da vi først la merke til den. Laimer er en 24 år gammel midtbanespiller fra Østerrike, som har fem sesonger bak seg i Leipzig-trøya. Han var altså sentral også da Rangnick selv var hovedtrener i klubben.

12.00: For ordens skyld. The Athletic Laurie Whitwell har en ny sak om managerjakten tirsdag, hvor budskapet egentlig fortsatt er det samme som før: Pochttino eller Ten Hag er begge høyaktuelle. Ingen ligger i front.

08.14: Matt Barlow skriver i Daily Mail at både United og (gamleklubben) Tottenham følger nøye med på Christian Eriksen. Eriksen har imponert for både Brentford og Danmark i comebacket sitt etter hjertestansen under EM i fjor sommer, og 30-åringen kan være tilgjengelig gratis i sommer.

Mandag 4. april

23.15: Det er ikke tidenes mest spennende oppdatering, men samtalene mellom United og Erik ten Hag skal gå relativt bra. Det betyr dog ikke at noe som helst er signert eller i nærheten av å bli offentliggjort.

Informasjonen stammer fra Jonathan Shrager, som flere ganger har vist seg å ha gode kilder innad i United.

13.10: Noen United-spillere har sluttet å lytte til Ralf Rangnicks instruksjoner, mens andre skal ha sine reservasjoner mot å ansette Erik ten Hag. Spillergruppen skal være delt i synet sitt på nederlenderen. Det skriver Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst i en kommentar mandag.

United.no har tidligere også blitt fortalt – og skrevet om – at spillerne ikke har ønsket eller evnet å ta til seg tyskerens instruksjoner.

12.30: Barcelonas Ronald Araujo sier at det skal være møter om hans Barcelona-kontrakt denne uka, og at han håper det blir en løsning slik at han kan fortsette i klubben. United har lenge blitt koblet til den uruguayanske stopperen.

07.45: Leeds-spiller Kalvin Phillips har lenge vært koblet til United, som en av løsningene for ny midtbanemann. Nå skriver John Percy i The Telegraph at Aston Villa vil presse på for en 60 millioners-overgang til sommeren.

07.35: Spanske Sport er litt ned på lista over troverdige kilder derfra, men de skriver litt om Barcelona og Uniteds forsøk på å sikre seg Ronald Araujo. Barca kjemper for å få forlenget med ham, United skal ha tilbudt ham en kontrakt og spilleren selv skal ikke være imponert over at katalanerne samtidig forsøker å sikre seg Chelseas Andreas Christensen.

07.30: Tyske Patrick Berger i SPORT1 skriver at Dortmund-stopper Manuel Akanji, 26 år gammel, er klar til å dra til en ny klubb og gjerne i England. United har en stund blitt koblet til ham.

Powered by Labrador CMS