Treble-vinneren gjør comeback med Ten Hag?

Alt tyder på at United kommer til å ansette Erik ten Hag eller Mauricio Pochettino som ny manager.

Tirsdag ettermiddag skriver så The Guardians United-journalist, Jamie Jackson, at tidligere United-assistent og England-trener Steve McClaren er aktuell som hans assistent, hvis nederlenderen får jobben.

Tre ligagull med United

McClaren kjenner United fra før av.

Han erstattet Brian Kidd som United-assistent i 1999, og var dermed på sidelinjen da United sikret The Treble i 1999.

McClaren fortsatte som assistent for Ferguson i ytterligere to sesonger, og fikk med seg ytterligere to seriegull – totalt tre gull på tre muligheter, altså.

mccla
ET VINNERLAG: Sir Alex Ferguson og Steve McClaren i år 2000.

Deretter dro han videre for å skaffe seg en karriere som manager selv, og var blant annet innom England.

I 2008 dro han til Twente der han fikk med seg en ung Erik ten Hag som assistent, og de to styrte skuta til 2. plass i 2008/09, før McClaren selv ordnet seriegull sesongen etter.

McClaren har nå rukket å bli 60 år gammel, og han har ikke hatt en fast managerjobb siden han var i QPR i 2019, selv om han jobbet litt for skotske Ross County som teknisk direktør i 2020.

Det skal sies at McClaren ikke er den første som kobles til assistent-rollen i et Ten Hag-oppsett. Jaap Stam og Robin van Persie har også blitt nevnt. Det ble også Ruud van Nistelrooy, før han ble utnevnt som PSV Eindhovens hovedtrener fra høsten av.

Sammenliknet Ten Hag med Sir Alex

I et intervju med The Telegraph nylig så sammenliknet McClaren Erik ten Hag med Sir Alex Ferguson.

Det handlet spesielt om forberdelser og evne til å lese kampbildet underveis i kamper.

– Den eneste andre som jeg har sett gjøre det på samme nivå? Det må være the gaffer (Sir Alex Ferguson), sa McClaren da.

Han husker tilbake til sin første preseason med Twente.

– Jeg trodde at jeg jobbet hardt, men det var helt til jeg traff Erik.

tenhag2223
HØYAKTUELL: Det blir trolig denne mannen eller Mauricio Pochettino som overtar United.

– Preseason skulle starte dagen etter, og jeg spurte Erik om alt var klart for første dag. I løpet av de neste to timene så snakket han meg så gjennom seks uker med preseason. Alle detaljer var i orden. Alle dokumenter var ferdig. Alle drikkepauser var lagt inn.

– Både individuelt og kollektivt var opplegget hans det beste jeg har sett. Det var så detaljert at han også hadde inkludert hva trenerne skulle ha på seg hver dag, hvem som skulle bære utstyr inn og ut og når det skulle brukes.

– Taktisk er han outstanding. Selv er han veldig disiplinert og folk må kjøpe det opplegget. De må akseptere den arbeidsmoralen som trengs. I Bayern så kalte de ham «Mini Pep», og han er klar. Det er en rekke toppklubber i England og Tyskland som ønsker ham, sier McClaren.