dorthaa

Ryktesaker, uke 11

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 20. mars:

23.00: Til tross for haugevis av rykter de siste årene, kan det se ut til at Erling Braut Haaland forsvinner til en annen klubb enn United til sommeren.

Troverdige medier nevner sjelden nordmannens navn og United i samme setning lenger, men den som ønsker seg Haaland til Old Trafford kan i alle fall trøste seg med at Fabrizio Romano hevder at ingen endelig avgjørelse er tatt.

13.00: Thomas Tuchel er en mann som kan interessere United hvis han blir tilgjengelig etter trøbbelet Chelsea har havnet i som følge av eierskapet til den russiske oligarken Roman Abramovich.

Samtidig vil antakelig ikke den tyske managerens situasjon endre seg fort nok for United, sier The Athletic-journalist David Ornstein hos Sky Sports. Ifølge Ornstein ønsker klubben å ha en ny manager på plass så fort som mulig, helst allerede i slutten av mars.

Athletic-journalisten sier at han vil bli overrasket om verken Mauricio Pochettino eller Erik ten Hag blir Uniteds nye manager på permanent basis.

12.10: The Mirror skriver at Sevilla-keeper Yassine Bounou er på listen over spillere United følger med på. Marokkaneren skal være å anse som en mulig erstatter dersom David de Gea skulle komme til å forlate klubben.

Bounou har angivelig en utkjøpsklausul på 25 millioner pund og sisteskansen har også to år igjen av kontrakten med Sevilla.

11.50: United hadde en speider på plass for å observere Dundee United-keeper Benjamin Siegrist i aksjon mot Celtic mandag kveld. Det skriver The Sun.

Kontrakten til den 29 år gamle sveitseren løper ut denne sesongen. Ifølge The Sun kan United komme til å hente Siegrist som ny reserveløsning for David de Gea dersom de ikke lykkes i å hente Sam Johnstone.

11.20: Ifølge Daily Star har Barcelona fornyet sin interesse for Paul Pogba, ettersom katalanernes nye sponsoravtale med Spotify har gitt dem nye midler å rutte med.

Laget fra Camp Nou har angivelig gitt Pogba-agent Mino Raiola beskjed om at de vil være med i kampen om franskmannen når United-kontrakten løper ut i juni.

Paris Saint-Germain skal også være en mulighet for Pogba, spesielt dersom landsmann Zinedine Zidane tar over som manager etter sesongen.

Lørdag 19. mars:

08.45: Benfica-spissen Darwin Nunez skal være på flere klubbers liste denne sommeren, og er også blitt koblet til United. Daily Mirror gjengir en sak fra portugisiske Record om at det vil koste 67 millioner pund å få kloa i ham til sommeren.

08.40: Klassisk sak fra Italia. United kobles til en italiensk spiller, men nesten alltid – det er kun informasjon som spres i Italia. Årsaken er altså at agenter og spiller-representanter bruker media for å forsøke å skape oppmerksomhet rundt egne spillere. Nå er det Gazetta dello Sport som skriver at Inter ønsker Fiorentina-forsvarer Nikola Milenkovic, men Football Italia melder da at United også speider på ham. United skal ha sett ham senest da Fiorentina møtte Bologna forrige uke.

08.30: Ajax-journalisten Mike Verweij tror at Erik ten Hag vil ta United-jobben hvis han blir tilbudt den – selv om United som klubb nå fremstår så kaotisk som den gjør.

Fredag 18. mars

21.00: Cristiano Ronaldo kommer til å bli i United også neste sesong, selv om det ikke blir Champions League-spill. Det skriver The Telegraphs United-journalist, James Ducker. Spisslegenden håper at en ny manager vil gi United den oppturen klubben trenger.

12.03: Sport Witness har skrevet en sak med en oppsummering av flere spanske rapporter om Real Sociedad-spiss Alexander Isak:

  • Noticias de Gipuzkoa (lokalavis i San Sebastián) skrev tidligere denne uka at United følger 22-åringen tett.
  • Mundo Deportivo har påstått at Liverpool via en mellommann har kommet med et uoffisielt tilbud. Samme rapport nevner også at United nå også er interessert i den svenske landslagsspilleren.
  • AS skriver at United, Liverpool og Arsenal alle har Isak på ønskelista før sommeren, og at de bokstavelig talt slåss om signaturen hans (vi har en mistanke om at AS ikke helt vet hva «bokstavelig talt» betyr).

Interessen for Isak har enn så lenge virket mer konkret fra andre klubber enn United.

08.19: Journalisten Ignazio Genuardi, her gjengitt av Sport Witness, skriver at Monaco-midtbanespiller Aurélien Tchouaméni kan ende opp i Real Madrid eller Premier League, og i Premier League trekkes United frem som det mest interesserte laget.

Chelsea skal også være lystne på å hente 22-åringen, men det er tross alt litt vanskeligere for Chelsea å selge inn prosjektet sitt akkurat nå.

Torsdag 17. mars

16.54: Denne er egentlig fra i går, men vi tar med at Christian Falk, ikke alltid den aller mest treffsikre, skriver at det er korrekt at det var enighet om de personlige betingelsene mellom Chelsea og Antonio Rüdiger (men ikke om signeringsbonusen), og at det på grunn av sanksjonene mot Chelsea igjen er interesse fra Real Madrid, PSG, Manchester United og Juventus. Det skal derimot ikke være noe kontakt med Bayern München for øyeblikket.

13.00: En vond sesong ble enda vondere for Marcus Rashford da han måtte beklage for en episode som fant sted utenfor Old Trafford etter tapet for Atlético Madrid.

Ifølge Samuel Luckhurst i lokalavisen er det flere klubber som har meldt interesse for Rashford, blant andre Barcelona og Liverpool. 24-åringens fremtid har vært et tema siden han ble vraket i Manchester-derbyet.

Selv skal imidlertid Rashford ønske å bli værende i Manchester United.

11.38: I samme The Athletic-sak som Gravenberch er nevnt i, så skriver også Laurie Whitwell at informasjonen om at United følger med på Chelsea-situasjonen/Thomas Tuchel medfører riktighet.

Tuchel har gitt indikasjoner på at han vil bli værende under nytt eierskap, men situasjonen i Chelsea er fortsatt svært usikker, og noen av The Athletics kilder tror at Tuchel vil være åpen for å lytte til Uniteds innsalg av klubben.

09.15: En av midtbanespillerne Manchester United vurderer er visstnok Ryan Gravenberch. Ifølge The Athletic har klubben studert Ajax-talentet og identifisert ham som en potensiell sommersignering.

07.45: Agenten til Robert Lewandowski sier ifølge Kicker at det ikke har vært noen samtaler med Bayern München om ny kontrakt. Det kan åpne opp for en overgang i sommer. Polakken har vært koblet til United.

Onsdag 16. mars

17.41: Mer Thomas Tuchel: Chris Wheeler i Daily Mail skriver at Chelsea-sjefen er på Uniteds liste over kandidater til managerjobben. På den lista står han sammen med Julen Lopetegui, Luis Enrique og selvsagt Mauricio Pochettino og Erik ten Hag.

12.25: Situasjonen i Chelsea er usikker etter at Roman Abramovich la ut klubben for salg. Ifølge United-journalist Jamie Jackson følger Manchester United med på hva som skjer med Thomas Tuchel.

11.45: Ikke den avisen vi siterer oftest, men Daily Express melder at United har kontaktet Borussia Dortmund angående Manuel Akanji.

11.40: Manchester United skal være en av klubbene som følger situasjonen til Robert Lewandowski. Ifølge Fabrizio Romano kan polakken forlate Bayern München i sommer.

Tirsdag 15. mars

10.40: 18-åringen Tom Collyer har signert for Manchester United ifølge Fabrizio Romano. Den defensive midtbanespilleren kommer fra Brighton og har vært kaptein for Englands U16- og U17-landslag.

08.35: Som tidligere rapportert fra Fabrizio Romano, vil Edinson Cavani forlate Manchester United i sommer og sannsynligvis havne i Spania.

08.30: Det sirkulerer en del rykter rundt Raphinha om dagen, og ifølge en italiensk journalist som visstnok har fulgt Leeds-spillerens karriere, skal Manchester United være en av klubbene som er interesserte. Fabrizio Romano tvitret i går om Liverpool, Chelsea og Barcelona, uten at han nevnte United.

08.25: Ifølge spanske Fichajes kjemper United, City og Real Madrid om underskriften til Robert Lewandowski. 33-åringens kontrakt går ut i 2023, men Bayern München skal ifølge rapportene vurdere et salg i sommer.

Mandag 14. mars

22.30: Fabrizio Romano sier at Cristiano Ronaldo har fullt fokus på United og at portugiseren ikke kommer til å planlegge for neste sesong før inneværende sesong er omme.

Overgangsjournalisten sier at United «100 prosent sikkert» kommer til å signere en ny, yngre spiss til sommeren og at Ronaldo ikke har noe imot dette.

20.25: Erling Braut Haaland ser ut til å gå tapt for United og klubben vurderer i stedet å gjøre et fremstøt mot Harry Kane i sommer. Det skriver The Mirror.

Saken er ført i pennen av sportsredaktør John Cross og United-journalist David McDonnell, noe som gir saken en viss tyngde, samtidig som The Mirror ikke er blant de avisene vi tradisjonelt har mest tiltro til når det gjelder ryktestoff.

08.20: Paul Pogba er ledig på markedet til sommeren, og nå har hans personlige trener «Meddy», fortalt Calciomercato at franskmannen forlater United til sommeren. Han la til at han mener det trolig er til det beste både for Pogba og United at spilleren nå forsøker seg et annet sted.

07.50: Chelsea har trøbbel etter sanksjonene mot Roman Abramovich, og da ble det med en gang spekulert i om Thomas Tuchel også kunne være aktuell for United. De fleste har nok da tenkt etter sesongen, men tyskeren understreket uansett søndag overfor engelsk presse at han kommer til å forbli Chelsea-manager ut sesongen.

07.40: Zinedine Zidane skal allerede være involvert i spillerjakten til Paris-Saint Germain for kommende sesong, noe som bare forsterker inntrykket av at Mauricio Pochettino kommer til å være tilgjengelig. Dette fra rapporter i L’Equipe og El Nacional. Zidane skal blant annet ønske seg Casemiro fra Real Madrid. Fra før av er det kjent at Zidane også er glad i Paul Pogba, og at franskmennene lenge har ønsket å knytte til seg United-spilleren som også er ledig på markedet til sommeren. Siste ord er garantert ikke sagt om alt dette. Kanskje kan United også spare noen kroner hvis det blir PSG som fjerner Pochettino før United eventuelt plukker ham opp.

07.35: United har vært en av flere klubber som har fulgt Florian Wirtz tett, men i helga røk Leverkusen-spilleren korsbåndet. Dermed er sesongen over for 18-åringen. Kanskje ryker også mesteparten av høsten og sjansen til å spille i fotball-VM.

07.30: Det snakkes mest om La Liga eller Manchester City for Erling Braut Haaland neste sesong, men Barcelona-president Joan Laporta sier at de ikke vil inngå noen avtale som kan sette klubbe i økonomiske vanskeligheter, skriver Goal. Det er opplest og egentlig vedtatt at Mino Raiola og Haaland-kampen vil kreve enorme summer når de velger sin neste klubb, men de siste månedene har altså United forsvunnet ut av likningen.

Powered by Labrador CMS