Ryktesaker, uke 9

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 7. mars

11.33: Tabloidavisa The Sun skriver at PSG prøver å finne ut om de kan snappe opp David de Gea etter sesongen.

Mauricio Pochettino ser angivelig etter en ny førstekeeper, og PSG har lenge vært interesserte i De Gea. Tidligere har spanjolen ikke vært tilgjengelig, men nå kan det potensielt være en avtale som fungerer for alle.

Saken er ført i pennen av Alan Nixon, som vanligvis er bedre på nyheter om litt mindre engelske klubber enn på rykter som involverer de store klubbene i Europa.

08.19: Dortmunds administrerende direktør, Hans-Joachim Watzke, har uttalt seg litt om overganger i et intervju med Sky Germany i lys av ryktene om mulige Dortmund-salg i sommer – spesielt Jadon Sancho og Erling Braut Haaland nevnes som mulige overgangsobjekt, og United har blitt koblet til begge.

Han gir i intervjuet uttrykk for at han ikke tror det vil skje noe sprøtt, siden han kjenner den økonomiske situasjonen i de europeiske ligaene godt, og «skyene blir mørkere i stedet for lysere». Samtidig nevner Watzke at lag som støttes av stater – lag som PSG og Manchester City – potensielt kan være unntak.

Lørdag 6. mars

16.22: Ifølge Daily Star har United satt en prislapp på David de Gea før sommerens overgangsvindu. Klubben ønsker seg visstnok 50 millioner pund for spanjolen.

15.00: Dean Henderson forventer å være Uniteds førstevalg mellom stengene neste sesong, ifølge The Sun. Det skal sies at artikkelen ikke er skrevet av avisas United-korrespondent.

Når vi er inne på artikler som må tas med minst én klype salt: Daily Record skriver at United vurderer å kvitte seg med begge førstekeeperne sine til sommeren, og signere en helt ny sisteskanse. Man skal nok ikke ta det for god fisk.

12.15: Wolves vil lytte til bud på Adama Traoré til sommeren, skriver Daily Mail. Ifølge avisen kan West Midlands-klubben forvente seg å få igjen mindre for kantspilleren enn de ville fått forrige sesong, da de ba om 70 millioner pund.

Manchester Evening News lenker United til spanjolen.

11.20: Navnet til unge Sekou Kaba har vært nevnt i våre ryktespalter den siste tiden, senest fredag kveld. Nå melder Jonathan Shrager, som har vist seg å ha pålitelige kilder innad i United-systemet, at unggutten kommer til å signere for klubben i løpet av helgen. Avtalen kan være formalisert så tidlig som i løpet av dagen.

Kaba kommer fra Derby-akademiet.

10.10: United skal ha speidet på Bayer Leverkusens midtstopper, Edmond Tapsoba, ifølge The Express. 22-åringen fra Burkina Faso kom til den tyske klubben fra portugisiske Vitoria i januarvinduet i 2020, og har siden vært blant ligaens store forsvarstalenter.

The Express mener å vite at Tapsobas tidligere avtale med Leverkusen inneholdt en utkjøpsklausul på 44 millioner pund, men at denne summen sannsynligvis har økt med midtstopperens nye kontrakt. Uansett skal ikke tyskerne være villige til å lytte på bud under de nevnte 44 millionene.

Liverpool skal visstnok også ha hatt interesse for Tapsoba, da de var på stopperjakt i de denne sesongens januarvindu.

Fredag 5. mars

21.02: Forrige uke videreformidlet vi fra Laurie Whitwell (The Athletic) at overganger for tre Derby-akademispillere nesten var i boks for United. Det var snakk om en total overgangssum på 750 000 pund for tre ikke-navngitte spillere, og Derbys økonomiske utfordringer skal ha vært en vesentlig del av grunnen til at spillerne var tilgjengelige.

Nå ser det ut til at Malachi Sharpe er den ene spilleren, i alle fall, og @jb_8521 har tidligere meldt at det utenom Sharpe skal være snakk om spillerne Sekou Kaba & James Scanlon. Det er her altså snakk om spillere som etter hvert vil kunne dukke opp på U18-laget, og spesielt Kaba og Scanlon er vel unge nok til at de neppe kommer til å bli nevnt ofte på united.no helt ennå, i alle fall.

19.31: Ifølge Christian Falk fra den tyske tabloidavisa Bild har United ikke kontaktet Eintracht Frankfurt-spiss André Silva om en overgang. Det har blitt påstått at den 25 år gamle portugiseren kan være et alternativ til Erling Braut Haaland.

16.17: United var en av flere klubber som snakket med Leon Baileys representanter i januar, skriver Jonathan Shrager på Twitter. Tottenham og Milan nevnes også som klubber som var involvert.

Bailey har imponert stort for Leverkusen denne sesongen, og har fra sin kantposisjon scoret et tosifret antall mål denne sesongen, i tillegg til at 23-åringen fra Jamaica nærmer seg ti målgivende pasninger også.

09.00: Fire U23-spillere forsvinner i sommer, skriver Manchester Evening News. Les mer i egen sak!

07.50: Det er ikke mye som tyder på at Lazio vil benytte seg av kjøpsopsjonen på Andreas Pereira i sommer. Manchester United har derfor begynt arbeidet med å finne en ny klubb til 25-åringen, melder Corriere Dello Sport.

07.45: Napoli-stopper Kalidou Koulibaly er stadig innom ryktespalten, og ifølge Il Mattino i Italia har Napoli bestemt seg for å redusere priskravet til rundt 45 millioner euro. Bayern München skal lede kampen om 29-åringen som har vært i Napoli siden 2014, mens Manchester United og Liverpool også skal være interessert.

07.40: Det er ikke mer enn ett år siden han signerte for Manchester United, men ifølge The Sun står klubben allerede klar med en ny og mer lukrativ kontrakt til Bruno Fernandes. Den skal inneholde en lønnsøkning fra 100 000 pund til 200 000 pund i uka. Den portugisiske playmakeren vil likevel være dårligere betalt enn David de Gea og Paul Pogba.

Torsdag 4. mars

08.06: Tyske Bild skriver (her gjengitt av Sport Witness) om at Erling Braut Haaland visstnok ser på seks klubber som mulige neste destinasjoner. Chelsea skal ikke være blant disse seks klubbene, mens United er blant klubbene som listes opp.

Real Madrid, Barcelona, Juventus, Liverpool og Manchester City skal være de andre fem klubbene.

Onsdag 3. mars

16.17: Andreas Pereiras låneopphold i Lazio har ikke vært noen braksuksess. Brassen har ikke startet en kamp i Serie A på nærmere tre måneder og har stort sett måttet nøye seg med innhopp i sluttminuttene for det italienske hovedstadslaget.

Nå melder Daily Star at Lazio har bestemt seg for å ikke benytte seg av kjøpsopsjonen de har på midtbanespilleren. Avisen rapporterer at summen for Pereira ville ligget på omtrent 21 millioner pund.

25-åringens kontrakt med United utløper i 2023.

13.23: Angående forrige oppdatering om Lukaku-utbetalingen: Repubblica-journalisten Franco Vanni skriver at Inter skyldte 1,9 millioner i bonuser ved enden av forrige sesong, og at klubbene som følge av pandemien reforhandlet den til å ha frist i juli 2021. Likevel skal Inter ha betalt det allerede i januar, og relasjonen mellom klubbene skal være god.

12.28: Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Inter hoppet over en utbetalingsdeadline knyttet til bonuser fra Romelu Lukaku-overgangen i 2019, og på grunn av kontraktsbetingelsene mellom klubbene har dette trigget en klausul som har gitt Inter en gjeld på 50 millioner euro (43,25 millioner pund i dagens kurs) til United, fordi hele den gjenstående summen av avtalen angivelig må betales.

Inter har økonomiske utfordringer, og har allerede utsatt deler av utbetalingen til Real Madrid når det gjelder Hakimi-overgangen, og har fått en forlengelse ut måneden til å betale der, og for Inters del er det viktig å få gjort opp for seg siden de ellers potensielt ikke vil få den UEFA-lisensen de trenger for å delta i kontinentale turneringer.

Manchester United skal ifølge avisa ha begynt å legge et visst press på Inter, og skal ha foreslått mulige løsninger som f.eks. at Inter sender Milan Skriniar eller Lautaro Martínez til United, muligens med en tilleggssum, for å gjøre opp for seg.

Corriere dello Sport skriver at dette er en oppsummering av kommunikasjonen mellom United og Inter de siste dagene: «Kan dere ikke betale for Lukaku? Gi oss enten Lautaro eller Skriniar, og vi fikser alt.»

Vi ville nok enn så lenge uansett tatt det hele med en klype salt.

08.21: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at Real Madrid er pessimistiske når det gjelder det å få Raphaël Varane til å signere klubbens tilbud om ny kontrakt, og at de heller vil selge den 27 år gamle midtstopperen nå enn å la ham dra gratis neste år.

Franskmannen skal nå være åpen for å forlate klubben, og United har det å hente en ny midtstopper som prioritert for den kommende sommeren, og da gjerne en med erfaring. Varane skal ifølge avisa lenge ha vært et overgangsmål, og United skal ha prøvd å hente Varane så tidlig som i 2011 (fra Lens). Senere skal Ed Woodward ha vært lysten på å signere stopperen i både 2018 og 2019.

Tirsdag 2. mars

07.10: Mandag kveld skrev Andy Mitten også en lengre sak om overgangsvinduet, hvor han la til at han nå tror Paul Pogba blir i United, og at Pogba er åpent for å diskutere ny kontrakt. Les hele saken her.

07.00: – Rykter er rykter, men det motiverer meg (at jeg er nevnt i forbindelse med United). Det er et tegn på hva jeg har fått til og at veien jeg har begitt meg ut på er bra, sier Eintracht Frankfurt-spiss Andre Silva. 25-åringen har scoret 19 mål på 21 Bundesliga-kamper denne sesongen.

Mandag 1. mars

18.30: Sport Witness siterer italienske Gazetta dello Sport på at AC Milan vil sende Diogo Dalot tilbake til United når låneavtalen er over. De vil altså ikke benytte seg av kjøpsklausulen som kan gjøre ham til permanent Milan-spiller for 25 millioner euro. Årsaken er så enkel som at portugiseren ikke har vært god nok.

17.20: David Orstein i The Athletic sa på sin Podcast at Aaron Wan-Bissaka fort kan velge Kongo som sitt landslag om han fortsetter å bli oversett som mulig høyreback for England.

12.32: Sport Witness viderebringer flere spanske mediers Raphael Varane-saker.

Den 27 år gamle franskmannens kontrakt går ut sommeren 2022, og klubbfremtiden hans i Real Madrid er usikker, og klubben avviser ifølge Mundo Deportivo ikke muligheten for å selge Varane om spilleren ønsker å dra. De påstår at United ønsker seg stopperen, og skriver at United også prøvde å signere Varane i 2019. Da skal Varane ha forandret mening etter at Zidane blandet seg inn.

Det hevdes at Real Madrid ønsker å tjene 100 millioner euro (86,5 mill. pund i dagens kurs, cirka) på et eventuelt Varane-salg, noe som høres litt urealistisk ut.

Den katalanske sportsavisa Sport skriver også om den angivelige United-interessen, og Liverpool og PSG nevnes som to andre klubber som ikke vil nøle med å signere Varane om de får muligheten.

12.24: Ikke mye United-stoff i David Ornsteins spalte hos The Athletic denne mandagen, men han viderebringer fra kollega Laurie Whitwell at den unge høyrebacken Iestyn Hughes interesserer både andre Premier League-klubber og utenlandske klubber.

Folk i Wales’ støtteapparat (hvor han har spilt u-landslagsfotball) har fått forespørsler fra Premier League-lag om spillerens ferdigheter. 18-åringens kontrakt går ut i sommer, og det er ingen behov for kompensasjon om ikke United kommer med et tilbud til Hughes.

08.11: Vi starter med en sak fra helga: Paul Hirst i The Times skrev at en del av avtalen med Edinson Cavani er at United må betale uruguyaneren rundt 1,75 millioner pund om de ikke forlenger kontrakten hans med nok en sesong.

Ole Gunnar Solskjær heller uansett mot å beholde Cavani, selv om klubben først gjerne vil se hvordan rehabiliteringen går etter muskelproblemene 34-åringen har akkurat nå.

Powered by Labrador CMS