Ryktesaker, uke 8

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 28. februar

10.44: Både United og Liverpool har sett nærmere på Leicesters Harvey Barnes, ifølge Sunday Mirror, men 23-åringen nærmer seg en ny Leicester-kontrakt.

08.08: Daniel Cutts fra The Sun skriver i en såkalt eksklusiv sak at Eric Bailly er i er i gang med diskusjoner med United om en ny kontrakt.

United kan være villige til å lytte til bud på ivorianeren om han ikke signerer innen i sommer, siden kontrakten hans går ut i 2022 (uten forlengelsesopsjon).

Ole Gunnar Solskjær skal være en stor fan av Bailly, men han er likevel på utkikk etter en nytt potensielt førstevalg på stopperplass i sommer, skriver avisa videre.

Sevillas Jules Koundé, RB Leipzigs Ibrahima Konaté og Brightons Ben White nevnes som spillere som er på Solskjærs liste – uten at vi regner dette som en av de mest treffsikre kildene, så vi ville tatt det med en klype salt.

Lørdag 27. februar

12.17: Vi tar med oss rapportene om United-interesse for den 16 år gamle Toronto-spilleren Jahkeele Marshall-Rutty. Goal skrev torsdag at United, City, Juventus, Porto og Bayern München alle følger med på kantspillerens utvikling, og nå har også italienske Tuttosport omtalt interessen. Torino-avisa skriver City er interesserte, og at kanadiske kilder også kan fortelle at United, Chelsea, Bayern og Juventus også følger med.

09.04: Vi starter ryktedagen med dette James Garner-sitatet fra etter Nottingham Forest-kampen mot erkerival Derby i går kveld (en kamp Garner scoret i):

– Jeg vet ikke hva som vil skje neste sesong, om jeg kommer til å være med førstelaget, ha enda et år i Championship eller om jeg drar utenlands. Min drøm er å spille i Premier League. Det er alles drøm.

Fredag 26. februar

12.20: Norske Vilde Bøe Risa nærmer seg en overgang til Manchester Uniteds kvinnelag. Det melder BA. 25-åringen har en fortid i Arna-Bjørnar og Kopparbergs/Göteborg, der hun vant ligaen i Sverige forrige sesong. Midtbanespilleren står med 33 landskamper og kan bli lagvenninne med Maria Thorisdottir i Manchester United.

07.40: Norwich-backen Max Aarons har blitt koblet til Manchester United en stund. Daily Express skriver at Norwich krever 35 millioner pund for 21-åringen, noe som kan vise seg å være mer enn det United er villig til å betale.

07.35: Ifølge nettstedet 90min.com vurderer Manchester United å tilby West Ham enten Jesse Lingard, Nemanja Matic eller Phil Jones i et overgangstilbud for Declan Rice.

Torsdag 25. februar

19.07: Denne gikk oss hus forbi i går, men ifølge den italienske journalisten Gianluigi Longari er United blant klubbene som er interesserte i Leeds-vingen Raphinha.

24-åringen, som har spilt med Bruno Fernandes i Sporting, har imponert for Leeds denne sesongen.

Leeds ønsker visstnok å beholde brasilianeren, og det må jo også nevnes at det garantert sitter ekstra langt inne å selge ham til til akkurat Manchester United, eventuelt.

12.45: Jesse Lingard har hatt en pangstart i West Ham-trøyen på lån fra Manchester United. Det skal ha ført til at London-klubben skal være interessert i å kjøpe Lingard når låneavtalen går ut. Nå kan imidlertid West Ham vente seg kamp om Lingards signatur fra Leicester, skriver Daily Express.

Leicester skal være villige til å betale rundt 10 millioner pund for Lingard, skriver avisen.

08.20: Manchester United har Sevillas midtstopper Jules Kounde i kikkerten, men vegrer seg for å utløse utkjøpsklausulen i Koundes kontrakt på 68 millioner pund, skriver Daily Mail.

I likhet med europeiske storklubber flest har Sevilla blitt hardt rammet av coronaviruset, og den spanske klubben ønsker å få mest mulig igjen for Kounde for å hjelpe finansene.

08.15: Superagenten Jorge Mendes skal stå klar til å tilby Eintracht Frankfurts portugisiske angrepsspiller Andre Silva til United dersom ikke United forlenger kontrakten med Edinson Cavani, skriver The Sun. 

Silva kan flytte på seg dersom den tyske klubben får 30 millioner pund for Silva.

Cavanis kontrakt med United går ut etter denne sesongen, men United har en opsjon på å forlenge den med ytterligere ett år.

Onsdag 24. februar

21:45: Daily Express siterer italienske Corriere dello Sport på at United er blant de største kandidatene til å signere midtstopper Nikola Milenkovic. Den 23-årige Fiorentina-spilleren kan visstnok bli solgt for omtrent 30 millioner pund til sommeren.

17.20: Flere av kontraktene til United-spillerne løper ut ved slutten av inneværende sesong, og blant dem dette gjelder er Juan Mata. Klubben har opsjon på å forlenge avtalen i ett år til, men Manchester Evening News melder at United ikke vil utløse denne klausulen dersom Mata ønsker seg bort.

The Sun melder at flere klubber ønsker seg den spanske playmakeren fra sommeren av, blant andre Inter, Roma og Juventus. Det skal også være interesse fra klubber i Spania og Midtøsten.

Avisen mener å vite at Mata er fornøyd med tilværelsen på Old Trafford, samtidig som 32-åringen ønsker å spille fotball mer regelmessig.

14.30: Isak Hansen-Aarøen kommer ikke til å bli lånt ut til Tromsø. Det har blitt ryktet om en låneavtale frem til sommeren, men United ønsker nordmannen tilbake nå. Hansen-Aarøen reiser sannsynligvis tilbake til Manchester i starten av mars.

08.06: Kontrakten til Paulo Dybala går ut sommeren 2022, men Juventus kan bli nødt til å selge 27-åringen allerede denne sommeren. Dybala og Juventus har ikke blitt enige om en ny kontrakt og Manchester United, Liverpool, Tottenham, Real Madrid og Bayern München er klubbene som følger situasjonen tett. Det er The Mirror som skriver dette.

08.00: Ifølge Sky Sports skal Dean Henderson være skuffet over hvor få sjanser han har fått i United denne sesongen. Tottenham og Borussia Dortmund skal være interessert i å hente keeperen til sommeren. Selv så ønsker Henderson å bli værende på Old Trafford, men kun dersom han blir førstevalg neste sesong.

Tirsdag 23. februar

11.15: Journalist Constantin Eckner mener at det er samtaler med United og representantene til den 23 år gamle Fiorentina-stopperen Nikola Milenkovic. Dette er en kobling som har vært der en stund, men i det siste har kommet opp igjen via en del litt mer useriøse ryktemakere.

07.55: Ole Gunnar Solskjær skal ha gjort det veldig klar overfor Anthony Martial at han måtte bevege seg mer, like før han ble tatt av banen mot Newcastle i helga. Det skriver Samuel Luckhurst, United-journalist i Manchester Evening News.

07.10: Daily Mail skriver at Uniteds interesse i Sevilla-stopper Jules Kounde er genuin, men at med en prislapp på 80 millioner euro så kan det skremme bort interesserte klubber som United nå under en pandemi. Merk at saken er skrevet av en av avisas nett-journalister.

07.00: United nektet å ta med en klausul i Jesse Lingards lånekontrakt som ville gi West Ham rett til å kjøpe ham for en allerede avtalt sum til sommeren. Det skriver The Times-journalist Gary Jacob. Låneovergangen kostet West Ham 1,5 millioner pund, men hvis de ønsker ham permanent til sommeren så må de altså forhandle helt på nytt om det da. Lingard har tre mål på fire ligakamper for London-klubben.

Mandag 22. februar

17.00: Tyske Bild skriver mandag litt av det motsatte av det The Athletic skriver om Jadon Sancho. De mener at United absolutt vil signere Jadon Sancho i sommer, og at det er satt i gang et pokerspill rundt det hele for å få senket prisen så mye som overhodet mulig. Det var Sport Witness som først omtalte dette.

14.54: Ifølge Manchester Evening News er Dean Henderson frustrert av mangelen på spilletid i Premier League hittil denne sesongen, og han har ingen planer om å være andrekeeper i United neste sesong.

Med andre ord: om han ikke blir førstekeeper i United neste sesong, så ønsker Henderson å forlate klubbem, ifølge artikkelforfatter Samuel Luckhurst.

Tottenham, Chelsea og West Ham er alle interesserte i Henderson, men målvakten er under kontrakt til 2025, og er verdsatt til rundt 40 millioner pund av United. Seniorfigurer i United føler at De Gea trenger å bli solgt, hevdes det videre.

Henderson skal ha informert Ole Gunnar Solskjær om misnøyen. Trolig er ikke dette en misnøye som kommer helt uventet siden Henderson aldri har vært typen til å være fornøyd uten å spille.

De Gea har spilt 28 kamper for United denne sesongen, mens Henderson har vært på banen i 12.

12.52: Manchester United er fortsatt interesserte i Jadon Sancho, og nekter å avvise at de kommer til å signere ham for riktig pris, men Uniteds Sancho-jakt har blitt satt på pause, skriver David Ornstein i The Athletic.

United skal være lystne på å forsterke på stopperplass og på topp, og kanskje vil det da bli prioritert fremfor det å hente en høyreving.

Ornstein videreformidler også fra kollega Laurie Whitwell at overganger for tre Derby-akademispillere nesten er i boks for United. Derby har et glimrende akademi, men sliter økonomisk for tida, og trioen (alle under 15 år) skal være på vei til United for til sammen rundt 750 000 pund. De tre spillerene har ikke blitt navngitt i artikkelen.

08.14: Den tyske tabloidavisa Bild nevner at Leipzig-stopper Ibrahima Konaté har en utkjøpsklausul på rundt 45 millioner euro, og at Chelsea, Liverpool og Manchester United er interesserte.

45 millioner euro tilsvarer litt under 39 millioner pund i dagens kurs.

Powered by Labrador CMS