Ryktesaker, uke 6

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 14. februar

22.45: The Express melder at Jules Koundé er Uniteds førsteprioritering i det kommende overgangsvinduet.

12.21: Nå har det vel ikke vært noen tvil de siste dagene om hvor Dayot Upamecano ender opp, men vi tar med denne bekreftelsen likevel:

10.47: Spanske ABC skriver om telefonsamtaler mellom Sergio Ramos og Real Madrid-president Florentino Pérez, og det skal ha vært en god dialog, og en ny Ramos-kontrakt er ikke utelukket selv om veteranstopperen trolig ikke vil få den kontrakten han ønsker seg.

Alle relevante parter (spilleren, klubben, manageren) ønsker at Ramos skal bli værende, hevdes det.

Ramos har blitt koblet til blant andre PSG og Manchester United i det siste, men så veldig sterk har ikke koblingen til United vært heller.

08.11: Vi starter dagen med litt mer om Dylan Levitt: Jonathan Shrager meldte i går kveld at Levitts låneovergang ikke var helt fullført, men det er ingen indikasjoner på at det ikke vil ordne seg, og med mandag som deadline så kan jo dette forandre seg fort. Det skal i alle fall være enighet mellom klubbene.

Lørdag 13. februar

18.41: Det ble for noen dager siden meldt fra bl.a. frilansjournalist Filip Mishov at Dylan Levitt var på vei til kroatiaske NK Istra på lån, og nå skriver også Laurie Whitwell fra The Athletic på Twitter at Levitt skal spille for Istra resten av sesongen.

Levitt var på lån i Charlton i første halvdel av sesongen, men det var ikke en klubb som passet ham spesielt godt, og i tillegg ble han smittet av coronaviruset, noe som også påvirket oppholdet.

09.09: Spanske AS skriver at Sevilla mistenker at noen kommer til å betale utkjøpsklausulen på 80 millioner euro (cirka 70 mill. pund i dagens kurs) for den franske midtstopperen Jules Koundé, fordi det er stor interesse for 22-åringen.

Manchester United, Real Madrid, Barcelona, PSG og Manchester City nevnes som interesserte klubber – City skal ha prøvd på Koundé i sommer med et bud på rundt 55 millioner euro (48,1 mill. pund), men Sevilla skal ha avslått det.

Koundé scoret et fantastisk mål i midtuka mot Barcelona, der han driblet seg gjennom mesteparten av katalanernes lag.

Den Paris-fødte stopperen er utpreget lav til å være midtstopper – hans høyde blir oppgitt å være 178 centimeter.

Fredag 12. februar

21.00: Bayerns sportsdirektør har bekreftet at Dayot Upamecano går fra RB Leipzig til dem.

19.50: Franske RMC – som pleier å være godt informert i slike saker om franske spillere – melder at de nå sitter på informasjon om at Leipzig-stopper Dayot Upamecano har bestemt seg for at det blir Bayern München som blir hans neste klubb. Det betyr over og ut for Chelsea, Liverpool – og også United – selv om sannheten er at United de siste månedene har virket mindre interessert i spilleren. Det er imidlertid mange andre stoppernavn på lista. Se tidligere i uka for mange konkrete navn.

13.40: ESPN skriver at Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har en liste med fem midtstoppere klubben vil prioritere i sommer. Det er Sevillas Jules Kounde, Aston Villas Tyrone Mings, Real Madrids Raphael Varane og Bragas David Carmo som skal stå på listen.

En av de fem er skal være tiltenkt rollen som Harry Maguires makker i midtforsvaret, men Solskjær skal være lysten på å beholde Victor Lindelöf. Skadehistorikken til Eric Bailly skal også være en av grunnene til at United skal være lystne på å hente inn defensive forsterkninger.

ESPN skriver at femtemann på listen, Dayot Upamecano, fremdeles er interessant for United, men at man internt i klubben frykter at Bayern München leder an jakten på Leipzig-stopperen.

11.50: Manchester United har ennå ikke bestemt seg for om klubben vil benytte seg av klausulene som automatisk forlenger kontraktene til Edinson Cavani og Juan Mata med ett år, melder Manchester Evening News.

Lokalå avisen viser imidlertid til tidligere uttalelser fra Solskjær og tolker nordmannen dit hen at han svært gjerne vil beholde Cavani. En som garantert vil forlate United i sommer er Sergio Romero. Kontrakten til argentineren går ut i sommer og MEN skriver at Romero nå er et femtevalg på keeperplass i United.

08.15: Juventus er fremdeles en av få klubber som har økonomiske muskler til å kunne hente Paul Pogba fra Manchester United, og den italienske storklubben skal ha forsøkt seg allerede i april i fjor.

United ble tilbudt både Douglas Costa, Miralem Pjanic, Aaron Ramsey og Adrien Rabiot som en del av en pakkeløsning, men United skal ha opplyst til Juventus at klubben ønsket 87 millioner pund, og ingen spillere, for franskmannen, melder Calciomercato (italiensk)

Torsdag 11. februar

12.50: Høyreback Diogo Dalot har spilt en marginal rolle for Milan denne sesongen, men får likevel mye oppmerksomhet i italienske medier. Enn så lenge er det uavklart hva som skjer etter at utlånet på San Siro er over, men ifølge nettstedet Il Milanista skal klubbledelsen være fornøyde med det de har sett av Dalot. Det rapporteres at Milan vil gå i forhandlinger med Manchester United om en permanent overgang med et utgangspunkt på rundt 17 millioner euro. Tidligere har Calciomercato meldt at Sevilla er interessert i Dalot.

– Det har vært få direkte dårlige opptredener, men heller ikke mange hvor en etterpå sitter igjen med inntrykket av at han har hatt en skikkelig god dag, var konklusjonen i vår utlånsrapport tidligere denne måneden.

07.50: Ikke så mye nytt i dag, men vi følger opp Dortmund-tråden fra i går. Denne uka meldte The Athletic at Manchester City ser på Erling Braut Haaland, og i dag skriver nettstedet 90min.com det samme. Samtidig ryktes både nordmannen og United-aktuelle Dayot Upamecano til Chelsea, uten at Thomas Tuchel har ønsket å kommentere det.

Onsdag 10. februar

18.10: Ifølge Fabrizio Romano har United aldri vært i «avanserte» samtaler angående Dayot Upamecano. Det har alltid virket lite sannsynlig at midtstopperen skulle ende opp i United. Bayern München skal være i førersetet. Romano skriver også at United ikke har tatt kontakt med agentene til Sergio Ramos. United vil bestemme seg for hvilken midtstopper de vil gå for i løpet av de kommende månedene.

12.02: Sport Witness har en artikkel ute der de omtaler den «voksende idéen» i Tyskland om at Jadon Sancho kommer til å forlate Borussia Dortmund etter sesongen.

Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) skriver at Sancho er på Dortmunds liste over potensielle salg om de går glipp av Champions League-fotball (de er i øyeblikket på sjetteplass), noe som vil gjøre spillersalg helt uunngåelig. Spillere som Jude Bellingham og Erling Braut Haaland, som begge har blitt koblet til Manchester United, skal også stå på den lista.

Et Sancho-salg kan uansett skje selv om det blir Champions League-kvalifikasjon, og Sky Sports Germanys Max Bielefeld siteres på at det er 90% sannsynlig at Sancho kommer til å forlate Dortmund den kommende sommeren.

08.07: Daniel Cutts (ikke avisas vanlige United-korrespondent) skriver i The Sun at United kommer til å vente til slutten av sesongen med å starte kontraktssamtaler med Ole Gunnar Solskjær. De ønsker ifølge avisa at United skal fortsette å kjempe om ligatittelen, og bli kvalifisert til Champions League, før nordmannen blir tilbudt ny kontrakt.

Klubben er villige til å gi Solskjær en toårsavtale, og den vil i så fall også innebære at Solskjær går opp i lønn.

Tirsdag 9. februar

12.45: Bild-reporter Christian Falk rapporterer nå at United er ute av kampen om RB Leipzigs Dayot Upamecano. Bayern, Liverpool og Chelsea er fortsatt med i Upamecano-kampen. Tidligere tirsdag ble det meldt at United nå kikker mer på hans partner i midtforsvaret, Ibrahima Konate.

10.20: Sky Sports’ United-reporter, James Cooper, sa i kanalens podcast nå at han tror at Uniteds prioritet i sommer er en stopper, og at etter det handler det om å få en ordentlig konkurrent til Aaron Wan-Bissaka på høyrebacken. Han mener at den økonomiske virkeligheten til toppklubbene nå gjør at en spiss og en høyrekant ikke lenger er like aktuelt, siden det vil være mindre penger å bruke denne sommeren enn det også var forrige sommer.

07.30: Kan det bli en sjanse til å signere Raphael Varane i sommer? Marca nevner i alle fall at hvis ikke franskmannen skriver under på en ny kontrakt med Real Madrid så skal den spanske hovedstadsklubben være villig til å selge ham. Midtstopperens kontrakt går nemlig ut sommeren 2022, og spanjolene vil ikke se at 27-åringen forsvinner gratis.

07.20: Bayerns David Alaba krever nesten 400.000 pund i ukelønn fra den klubben han skal spille for til sommeren. Det er andre enn United som har blitt mest koblet til Alaba i det siste, men snaut 400.000 pund i uka er den summen The Telegraphs Matt Law mener at Chelsea har fått vite at de må punge ut med hvis han skal gå til dem.

07.15: Stortalentet Shola Shoretire skrev som nevnt i en annen sak her på united.no under på sin første proff-kontrakt mandag, og trente så også med førstelaget. Daily Mail skriver at unggutten som fylte 17 år så sent som forrige tirsdag avslo henvendelser fra PSG, Barcelona, Juventus og Bayern for å bli i United.

SKAL TRENE MYE MED FØRSTELAGET VIDERE: Shola Shoretire i aksjon på mandagens førstelagstrening.
SKAL TRENE MYE MED FØRSTELAGET VIDERE: Shola Shoretire i aksjon på mandagens førstelagstrening.

07.10: Miguel Delaney i The Independent mener at det ikke er RB Leipzig-stopper Dayot Upamecano, men lagkameraten hans, Ibrahima Konate, som topper Uniteds stopper-ønskeliste til sommeren. 21 år gamle Konate har 11 A-landskamper for Frankrike allerede. Liverpool og Chelsea kikker visstnok også på Konate. Midtstopperen har nå vært ute av spill med en ankelskade siden desember.

07.00: United vil vente til slutten av sesongen før de tar de nye kontraktssamtalene med Ole Gunnar Solskjær. Det skriver Daniel Cutts i The Sun i en såkalt eksklusiv sak tirsdag. United-ledelsen ønsker visstnok å se sesongen i mål før de sannsynligvis tilbyr ham en ny toårskontrakt. Merk: Cutts er ikke avisas United-journalist.

Mandag 8. februar

12.51: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at United er åpne for å bruke en betydelig sum på å hente inn en ny midtstopper eller en spiss i sommer, alt etter hva som skjer resten av sesongen.

Når det gjelder spissplassen, så er United oppmuntret av det Edinson Cavani har gjort denne sesongen, og han kan være med neste sesong også, og i så fall vil United kunne utsette planene om å hente en mer fremtidsrettet spissløsning til neste år – unntatt om de tvinges til å gå for Erling Braut Haaland allerede denne sommeren.

På stopperplass har United vist interesse for Dayot Upamecano, og United skal fortsatt være beundrere av Real Madrids Raphaël Varane. Sistnevnte skal nå ha mottatt et godt kontraktstilbud fra Real Madrid. Ole Gunnar Solskjær regner Napolis Kalidou Koulibaly som en av verdens beste midtstoppere, men senegaleseren blir 30 år i sommer, og kan vurderes som en spiller i feil alder ut fra det at Solskjær foretrekker langsiktige løsninger.

08.11: Manchester United har blitt nevnt av italienske TMW i forbindelse med den unge Celtic-keeperen Vincent Angelini. Den italiensk-skotske keeperens kontrakt går ut i sommer, og det ser ikke ut til at 17-åringen kommer til å forlenge med Celtic. United nevnes som en mulig klubb – men bare sammen med Southampton, Everton, Lazio, Atalanta og Milan. Ifølge TMW kan Angelini godt tenke seg en overgang til Italia.

08.09: Det er en stille ryktemorgen hittil, men Sergio Ramos har blitt koblet til United igjen i det siste (en kobling vi knapt trenger å fortelle dere at det er grunn til å være skeptisk til, siden vi har vært her før), så vi tar med at Marca skriver at nyheten om kneoperasjonen som kan holde Ramos ute i ytterligere to måneder kom mens klubbkapteinen er i forhandlinger om en kontraktsforlengelse, og at han trolig fortsatt kommer til å stå uten kontrakt når 34-åringen er tilbake på banen i (sannsynligvis) april.

Skaden, operasjonen og fraværet gjør ifølge den Real Madrid-vennlige avisa situasjonen enda mer komplisert – Ramos’ kontraktsituasjon har allerede skapt en del engstelse. Nå kan kontraktssamtalene bli fryst til han har fullført rehabiliteringen sin.

Powered by Labrador CMS