Ryktesaker, uke 5

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter
OVERSIKT: Alle overgangene i januarvinduet

Søndag 7. februar

10.05: Jack Grealish signerte ny kontrakt med Aston Villa i sommer. Nå vil Birmingham-klubben gi midtbanespilleren en bedre kontrakt. Det er 90min som skriver dette. For øyeblikket tjener Grealish 120 000 pund i uken, mens det nye tilbudet vil lyde på over 200 000 pund i uken. Med et slikt tilbud håper Aston Villa at Grealish vil bli værende i klubben. Det er en dårlig skjult hemmelighet at United er én av klubbene som interessert i å lokke 25-åringen bort fra Villa Park.

Lørdag 6. februar

08.00: Det er ikke mange dagene siden Jesse Lingard fikk sin debut i West Ham-trøya, noe som endte med to mål scoret av Uniteds utlånte mann. Likevel betyr ikke dette at London-klubben kommer til å sette inn et ekstra støt i håpet om å signere Lingard, melder Evening Standard.

Ole Gunnar Solskjær har tidligere sagt at han ønsker å se Lingard tilbake på Old Trafford etter endt låneopphold.

07.45: Manchester Evening News melder at United ikke lenger vil prioritere å signere en ny midtstopper, med tanke på formen til Harry Maguire. Det har vært flere navn koblet til klubben den siste tiden, men det skal altså ikke være det viktigste lenger.

07.30: I Norwich has 21 år gamle Max Aarons imponert på høyrebacken, noe flere klubber har fått med seg – inkludert United. Solskjær skal være interessert i å signere den unge engelskmannen når overgangsvinduet åpner igjen i sommer, men kan møte konkurranse fra Spurs; de ønsker Aarons som en erstatning for sin høyreback, Serge Aurier. Dette melder både Express og Eurosport.

Fredag 5. februar

23.20: Ifølge Daily Mail har coronaviruset svekket Borussia Dortmund økonomisk, i en slik grad at de vil akseptere et bud på 88 millioner pund for Jadon Sancho i sommer. United og Chelsea er visstnok interesserte i engelskmannen.

18.05: Joe Hugill har imponert for Uniteds U23-lag denne sesongen, og senest foregående lørdag scoret han fire mål da Neil Woods gutter slo Liverpool 6-3 på bortebane.

Nå har 17-åringens imponerende prestasjoner ført til at United vil tilby ham en lengre og bedre kontrakt tidligere enn først planlagt. Det skriver The Athletics United-journalist, Laurie Whitwell.

Planen skal angivelig ha vært å tilby spissen en ny kontrakt rundt 18-årsdagen hans i oktober, men prestasjonene den siste tiden skal visstnok ha fremskjøvet disse planene.

08.40: Tidligere denne uka skrev vi om Shola Shoretire som snart kan få sin første profesjonelle kontrakt med Manchester United. Ifølge Daily Mirror kan klubben takke Marcus Rashford for at Shoretire ikke har latt seg friste av Barcelona og Juventus. Avisen skriver at Rashford skal ha snakket med 17-åringen og overbevist ham om å bli værende. Mason Greenwood og Michael Owen skal også ha vært i kontakt med Shoretire.

Du kan lese mer om Shoretire i «Class of 2020»-serien vår:

08.00: Spanske Marca melder at Manchester City vurderer Erling Braut Haaland som deres erstatter for Sergio Agüero. Planen skal ifølge avisen være å hente nordmannen før utkjøpsklausulen aktiveres i 2022.

Torsdag 4. februar

20.19: Italienske La Repubblica skriver (her gjengitt av Sport Witness) at Nikola Milenkovic (som har vært koblet til United en del år, uten at det har vært VELDIG konkret) ikke er ventet å fornye kontrakten sin med Fiorentina. Den høyreiste 23-åringens kontrakt går ut i 2022.

Avisa nevner at United er i førersetet i kampen om serberen, mens Inter, Milan og Juventus (som alle skal være interesserte) har havnet mer i bakgrunnen.

Jonathan Shrager, som har hatt en del innsideinformasjon fra United en periode nå, skriver at United har fulgt Milenkovic en stund, og at det har vært uformelle samtaler tidligere.

10.40: Den særdeles lovende unggutten Shola Shoretire skal være klar til å skrive under sin første proffkontrakt med United, melder Daily Mail.

Shoretire fylte nylig 17 år, men har allerede markert seg på U23-laget til United, og Daily Mail skriver at United-ledelsen tror han kan få sin førstelagsdebut allerede denne sesongen.

Om du er lurer på hvorfor det snakkes så varmt om unggutten kan du lese denne saken i artikkelserien «Class of 2020»

08.25: Manchester United kan forvente konkurranse om Dayot Upamecanos underskrift i sommer.

Den ferske Chelsea-treneren Thomas Tuchel har nemlig Leipzig-stopperen øverst på sin ønskeliste sammen med Niklas Sule fra Bayern München, skriver den tyske avisen Bild. 

Onsdag 3. februar

11.43: The Sun hevdet (og vi omtalte her) for noen dager siden at Milan har vært i samtaler med United om å gjøre Diogo Dalot-avtalen permanent til sommeren, og at de er villige til å betale 15 millioner pund for 21-åringen.

Italienske Calciomercato skriver at portugiseren er høyt verdsatt av Milan, og at det er et ønske om å ha ham med videre. Et eventuelt Dalot-kjøp vil diskuteres de kommende ukene, hevdes det.

07.55: Rykteriet til Daily Express tar vi med en klype salt, men vi nevner nå i alle fall avisens skriverier om at Manchester United kan ha avsluttet jakten på Jadon Sancho nå som Amad Diallo har signert for klubben. Artikkelen er mer basert på spekulasjoner og antagelser enn fakta.

Samtidig kan det nevnes at spanske AS melder at Real Madrid åpner for et salg av Vinicius Junior i sommer. Brasilianeren ble nevnt som et alternativ for Sancho for et halvt år siden.

Tirsdag 2. februar

19.00: Nærende Roma-spiss Edin Dzeko, som tidligere har spilt for Manchester City, ble ved enkelte anledninger lenket til en overgang tilbake til England gjennom overgangsvinduet. United var blant klubbene som ble nevnt, selv om de lyseblå fra samme by nok ble dratt frem oftest.

The Express skriver at ryktene, som stammer fra italienske medier, ikke har rot i virkeligheten, og at United aldri har vært på jakt etter bosnieren.

12.00: Søndag hadde Sunday Mirror en spekulativ sak om at United ville være førstevalget til Sergio Ramos til sommeren, at Real Madrid hadde innsett at han kom til å forlate dem og at ting kom til å skje. Så har spekulative El Chiringuito i Spania så gjentatt dette, hatt lange diskusjoner om det hele og egentlig gjort det de kan for å spinne videre på ryktet. Vi anbefaler imidlertid alle om å ta dette med en stor klype salt. Som alltid: Når noe sånt skrives/sies uten at en eneste United-journalist tar tak i det så er det all grunn til å se på det som tøys og tull.

11.20: Bayern München-topp Karl-Heinz Rummenigge mener at hans lag kjemper mot Liverpool og Chelsea om Leipzig-stopper Dayot Upamecano. Sistnevnte har en utkjøpsklausul på 38 millioner pund til sommeren, og har ofte tidligere blitt koblet også til United.

Mandag 1. februar

09.21: Vi kommer i dag til å fokusere mest på Deadline Day-saken som en kan finne her.

08.24: The Sun skriver at Marcos Rojos kontrakt kommer til å bli avsluttet, og at argentineren da vil gå gratis til Boca Juniors.

Rojos kontrakt går ut i sommer. Den har en forlengelsesopsjon til 2022, men det virker i øyeblikket ikke så sannsynlig at United vil ha så mye å tjene på å selge ham, noe som vel kanskje handler om lønnsnivået.

Ole Gunnar Solskjær har bekreftet at Rojo er på vei ut.

Powered by Labrador CMS