Ryktesaker, uke 2

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 17. januar

08.10: Juventus er lystne på å hente Paul Pogba tilbake til klubben. Kontrakten til franskmannen går ut i 2022 og italienerne håper United setter ned prisen på midtbanespilleren til sommeren. Juventus har blitt sterkt linket til Pogba etter uttalelsene til Mino Raiola i høst. Det er Calciomercato som skriver dette.

Lørdag 16. januar

11.40: Manchester Evening News siterer spanske Mundo Deportivo på at Barcelona forbereder seg på å legge inn et bud på Diogo Dalot til sommeren. Det skal altså være snakk om en avtale på permanent basis.

10.20: Cristiano Ronaldo har blitt lenket til en overgang tilbake til United i årevis, og dette overgangsvinduet er intet unntak. Nå ser det likevel ut til at fremtiden til portugiseren er avgjort. Ifølge Calciomercato står Juventus klare til å Ronaldo en ny kontrakt, som vil binde den snart 36 år gamle angriperen til klubben ut 2022/23-sesongen.

09.56: Ikke mye å melde om fra ryktefronten så langt i dag. For de som ikke har fått det med seg, har altså Di’Shon Bernard forlenget låneoppholdet hos Salford. 20-åringen blir værende i League Two-klubben ut sesongen.

Samtidig har keeper Jacob Carney avbrutt sitt låneopphold hos Brighouse Town, etter at samtlige av deres kamper ble utsatt til mars. Den 20 år gamle sisteskansen drar i stedet til nordirske Portadown FC, der han blir værende ut sesongen.

Fredag 15. januar

18.30: ESPN melder at United har meldt seg på kappløpet for å sikre seg Declan Rices signatur til sommeren. 22-åringen, som er West Hams visekaptein, skal være informert om interessen, men United skal og være klar over at Chelsea har en ledende rolle i kappløpet, dersom Rice blir å forlate West Ham til sommeren.

15.50: Får vi en norsk spiller på kvinnelaget igjen? Ifølge ryktebørsen i London kan Chelseas Maria Thorisdottir være på vei til Manchester United. 27-åringen har en rekke landskamper for Norge og har vært i Chelsea siden 2017. Lagene møtes tilfeldigvis på søndag. Tidligere har Aurora Mikalsen vært reservekeeper på kvinnelaget.

11.00: 18-årige Lukasz Bejger skal være på vei tilbake til polsk fotball, ifølge Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. Forsvarsspilleren kom til United i 2018.

08.00: Det er ventet at angrepstalentet Kaide Gordon forlater Derby i løpet av januarvinduet, og ifølge Rob Dorsett i Sky Sports er Manchester United og Liverpool blant frierne. Gordon beskrives av mange som landets beste 16-åring, ifølge Dorsett, og er for øyeblikket under vingene til Derbys midlertidige manager, Wayne Rooney.

07.50: Ingen store rykter å melde om så langt i dag. Ifølge Sky Sports er Jesse Lingard aktuell for et utlån til Nice. 28-åringen skal ha vært i dialog med den franske klubben, men Manchester United har ikke bestemt seg for hva de ønsker å gjøre ennå. Et bud er ventet i løpet av neste uke.

Torsdag 14. januar

16.43: Vi omtalte på mandag denne Twitter-meldingen fra Fabrizio Romano:

Nå har Romano skrevet en artikkel om temaet i The Guardian, og det er ikke så veldig mye nytt der, men han skriver i alle fall at flere klubber i Premier League er interesserte i den franske 22-åringen, inkludert Liverpool, Chelsea og Manchester United. I tillegg ønsker Bayern München seg stopperen.

09.30: Det er en heller rolig formiddag på ryktefronten, men James Ducker i Telegraph skriver at Manchester United vil la Marcos Rojo og Sergio Romero gå i dette vinduet dersom det kommer bud på den argentinske duoen. Boca Juniors skal ha signalisert interesse for Rojo.

Også Phil Jones sine dager i United kan være talte dersom United får en henvendelse på den skadeforfulgte midtstopperen.

Onsdag 13. januar

14.46: The Athletic avviste ikke at en Jesse Lingard-overgang kunne skje i januar, men vurderte det som lite sannsynlig – mens Sky Sports nå skriver at Lingards representanter har hatt innledende diskusjoner med Ligue 1-klubben Nice om en låneovergang. En offisiell henvendelse er ventet i neste uke.

12.58: Laurie Whitwell (The Athletic) har skrevet litt om Jesse Lingards fremtid. Han skriver at det enn så lenge er usannsynlig at det blir et lån eller et salg av Lingard denne måneden. Sheffield United har kommet med en tilnærming, og samtaler har funnet sted, men Lingard skal ikke være lysten på å gå inn i en nedrykkskamp, og er tilfreds med å vente på alternative tilbud.

Det nevnes også at United ikke kommer til å gå for Boubakary Soumaré denne måneden. Den 21 år gamle Lille-midtbanespilleren har blitt koblet til klubben, og United skal ha speidet på ham, men det er altså ikke noe på gang nå umiddelbart, i alle fall.

08.11: Bare detaljer gjenstår før Lotta Ökvist er klar for Damallsvenskan-klubben Kopparbergs Göteborg, skriver Aftonbladet.

Den 23 år gamle venstrebacken har aldri klart å kjempe seg inn i Uniteds førsteellever, og forlater nå altså tilsynelatende klubben for å kunne få spilletid.

Hun skal allerede være på plass i Sverige.

Tirsdag 12. januar

20.55: I løpet av dagen har det versert rykter om at United er interesserte i å hente Sergio Ramos til klubben. Midtstopperens kontrakt med Real Madrid går ut til sommeren og det er nok dette som er grunnen til at ryktet har oppstått. Blant annet nettsiden Grandhotelcalciomercato har meldt dette.

Troverdige The Athletic avkrefter nå dette. De erfarer at 34-åringen kommer til å signere en ny kontrakt med den spanske hovedstadsklubben.

19.00: Både journalist Jonathan Shrager og spanske Estadio Deportivo melder at Valencia sannsynligvis blir neste stoppested for keeper Sergio Romero.

Det meldes også at det i så fall vil være snakk om en gratisovergang.

Argentineren har vært ute i kulden på Old Trafford, etter at Dean Henderson overtok hans plass som andrekeeper i United.

17.15: Ifølge Manchester Evening News er Timothy Fosu-Mensah på vei til Tyskland for å skrive under for Bayer Leverkusen. Lokalavisen skriver at nederlenderen er «trist fordi han forlater United, men gleder seg til å få en ny start, slik at han kan vise hva han egentlig er laget av».

Overgangssummen skal ligge på rundt halvannen million pund.

16.15: Sheffield United har ikke akkurat fått en pangstart på Premier League-sesongen 2020/21. Chris Wilders menn har fortsatt ikke vunnet en ligakamp og med 12 poeng opp til trygg plass, begynner det å se mørkt ut for laget fra stålbyen. I et forsøk på komme på rett kjøl igjen, skal «the Blades» ha forespurt seg om Jesse Lingard og Brandon Williams, skriver Eurosport. Det skal være snakk om låneavtaler for begge to.

14.25: Ifølge nettstedet Defensa Central som følger Real Madrid skal også Manchester United vurdere 17-åringen Yusuf Demir, som har debutert i tidlig alder for Rapid Wien. United skal være i dialog med østerrikerens støttespillere, uten at det skal være snakk om konkrete forhandlinger. Det sies imidlertid ingenting om de nye Brexit-reglene som forhindrer engelske klubber å hente utenlandske spillere under 18 år. Demir fyller 18 år i juni.

08.18: Som flere andre har skrevet tidligere, så skriver også Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News at United dropper planene om å signere den 19 år gamle ecuadorianske landslagsspilleren Moisés Caicedo. Caicedo skal ha vært villig til å jobbe med hvem som helst som kunne få i stand en overgang til United, og United likte ikke antallet mellommenn som var involvert i avtalen, og en kilde fortalte lokalavisa at avtalen ble for rotete til at United ville gå videre med det. Spilleren har de siste dagene blitt sterkere koblet til Brighton & Hove Albion.

Mandag 11. januar

19.30: Mer Fabrizio Romano. Han sier også at United har speidet på Lille-midtbanespiller Boubakary Soumaré, men at det ikke er opprettet noe dialog. Det må også sies fra united.no at United speider på veldig mange spillere uten å gå i dialog. Romano mener prisen på Soumaré er 35 millioner euro. Romano nevner igjen også Max Aarons, som tidligere er nevnt i denne spalten.

13.43: Fabrizio Romano med en oppdatering om en av stopperne som stadig vekk kobles til United, nemlig Dayot Upamecano:

Leipzig er altså ikke åpne for å selge franskmannen i januar, men Upamecano er ventet å forlate klubben den kommende sommeren, og mange klubber er interesserte.

11.17: På fredagens pressekonferanse sa Ole Gunnar Solskjær at Timothy Fosu-Mensah kan få forlate klubben, og at nederlenderen har fått lov til å snakke med klubber om en mulig januarovergang. Nå skal han være nær en overgang, noe vi skriver mer om i denne saken.

08.02: Inter og Antonio Conte har ved noen anledninger tidligere hentet spillere som ikke har vært i Ole Gunnar Solskjærs fremtidsplaner, og ifølge Mirrors søndagsutgave (ikke den mest treffsikre kilden) ønsker Inter å hente Jesse Lingard på lån fra Manchester United – men bare hvis de kan bli kvitt Christian Eriksen først.

Conte skal være fan av Lingard – som scoret det avgjørende 2-1-målet for United mot Contes Chelsea i februar 2018.

Han skal i tillegg visstnok ha mottatt gode Lingard-rapporter fra Romelu Lukaku og Ashley Young.

Powered by Labrador CMS