Ryktesaker, uke 13

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 4. april

19.15: Norske Erling Braut Haaland er nok fotballverdenens mest omtalte mann den siste uken. Torsdag ble både agenten og faren til Dortmund-spissen observert på vei til et møte med representanter fra Barcelona. Senere skal følget ha hatt samtaler med Real Madrid, før de fredag skal ha møtt et knippe engelske storklubber, inkludert United.

RMC Sport siterer den franske radiokanalen RAC 1 på at Haaland-representantene skal ha presentert en rekke betingelser for en potensiell Barcelona-overgang:

  • 20 millioner euro til agent Mino Raiola,
  • 20 millioner euro til far Alf-Inge Haaland,
  • 30 millioner euro i årslønn til Erling Braut Haaland.

Skulle dette stemme, er det nok liknende summer United vil måtte forholde seg til ved en eventuell overgang.

Jan Åge Fjørtoft melder dog at de første møtene mellom klubb og spillere ikke handler om å diskutere summer.

18.50: Apropos spansktalende spillere med usikker fremtid på Old Trafford: Edinson Cavani vil bestemme seg for fremtiden sin mot slutten av april. Det melder Jonathan Shrager, som flere ganger har vist seg å ha gode kilder innad i klubben.

United skal ha gitt spissveteranen beskjed om at de er fornøyde med ham, og gjerne vil ha ham på laget i en sesong til. Shrager skriver også at 34-årige Cavani ikke nødvendigvis vil dra til Boca Juniors dersom han forlater Old Trafford, slik det har blitt meldt tidligere. Cavani kan fortsatt komme til å bli i Europa.

08.34: Sunday Mirrors Simon Mullock har ikke alltid truffet på alt av United-nytt før, men han skriver uansett at David de Gea er på vei ut fra United, siden Ole Gunnar Solskjær har tenkt å satse på Dean Henderson som sin førstekeeper.

De Geas kontrakt går i utgangspunktet ut i 2023, og United vil trolig måtte betale en del av lønna hans for å få ham bort, siden De Gea kommer til å måtte gå ned en del i lønn om han forlater United.

Det hevdes også i artikkelen at andre keepere i United – Sergio Romero, Lee Grant og Joel Pereira – også kommer til å forlate klubben. De tre er på utgående kontrakt.

Med andre ord vil potensielt United trenge en ny andrekeeper før neste sesong, om dette ryktet stemmer.

08.22: Ikke en troverdig kilde, men Daily Star hevder i en såkalt eksklusiv sak at United kommer til å benytte seg av forlengelsesopsjonen i kontrakten til Juan Mata.

Det nevnes først i artikkelen at det er for å sikre at en kan få rundt 5 millioner pund for spanjolen om han forlater klubben, men samtidig nevnes det fra kilder nær klubben at Mata gjerne blir 12 måneder til i klubben, og at Solskjær gjerne beholder ham også, siden han er en svært godt likt og respektert figur i garderoben.

Lørdag 3. april

18.41: Portugiske Record (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United er interesserte i Sportings venstrebacktalent Nuno Mendes, en 18-åring som nå står med tre landskamper for Portugal.

En engelsk mellommann – den samme som ble brukt i forbindelse med Bruno Fernandes-overgangen – skal ha tilbudt Alex Telles i retur for Sporting. Telles vil i så fall gå dit på lån, og Sporting skal ifølge avisa ha sagt ja til den delen av avtalen.

Mendes utkjøpsklausul er på 70 millioner euro, men Sporting skal være villige til å gå med på en avtale på rundt 40 millioner euro (34 millioner pund i dagens kurs) så lenge Telles kommer på lån.

Bruno Fernandes skal ha vært aktiv i forsøket på å overbevise arbeidsgiveren sin om at Nuno Mendes bør signeres, hevdes det. Manchester City skal også være interesserte i venstrebacken, som regnes som et av de største talentene i verden i sin posisjon.

Mye av informasjonen i saken er ganske konkret, så det aspektet av dette vi er mest skeptiske til er nok rett og slett posisjonen til spilleren – for denne avtalen ville i utgangspunktet virket hakket mer logisk om han var høyreback. Samtidig kan vi ikke avskrive det fullstendig på det grunnlaget heller, naturligvis.

18.26: Dortmund tapte i dag mot Eintracht Frankfurt, som trolig blir Dortmunds største trussel i kampen om den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-plass, og det er nå sju poeng opp til Frankfurt med sju kamper igjen.

Hvorfor vi nevner dette? Vel, det ligger vel litt i kortene at hva som skjer med Dortmund fort kan prege fremtiden til Erling Braut Haaland og Jadon Sancho.

09.27: Duncan Castles (varierende treffsikkerhet) skriver i Daily Record at Inter er interesserte i å signere Eric Bailly om den straks 27 år gamle stopperen velger å ikke akseptere Uniteds tilbud om ny kontrakt.

United verdsetter ifølge artikkelen Bailly til 20 millioner euro (cirka 17 mill. pund i dagens kurs), en sum Inter vil forsøke å forhandle ned. Inters argumenter vil vel i så fall være at Bailly kan gå gratis sommeren 2022, i tillegg til ivorianerens skadeproblemer.

Videre hevder Castles at United har utforsket muligheten for å signere stopperen Nikola Milenkovic fra Fiorentina.

09.24: Dere så det kanskje i går kveld, men United lånte ut ung kantspiller. Les mer her.

Fredag 2. april

15.55: Overgangssagaen rundt Erling Braut Haaland tok virkelig fyr torsdag, da det ble klart at hans representanter var på plass i Spania for å samtale med Barcelona og Real Madrid. Det ble også klart at teamet rundt nordmannen ville holde samtaler med en rekke engelske klubber i løpet av fredag, blant dem Manchester-klubbene.

City har virket som den største favoritten til å sikre seg Haaland, men nå sier City-trener Pep Guardiola at hans klubb slett ikke har råd til å kjøpe seg en ny spiss til sommeren.

– Med de prisene som er nå, kommer vi ikke til å kjøpe noen spisser. Det er umulig, vi har ikke råd til det, sier spanjolen, som mener han har nok spillere i stallen til å dekke over tapet av Sergio Agüero, som forlater de lyseblå etter sesongen.

14.15: Velrenommerte Fabrizio Romano oppsummerer mye av sin oppfatning av situasjonen rundt United i en ny video publisert på Youtube-kanalen til International Champions Cup.

Italieneren sier at United ikke kommer til å vike en tomme når det gjelder prisen til Paul Pogba denne sommeren, selv om det fortsatt ikke er enighet om noen ny kontrakt for midtbanespilleren.

Romano melder også at klubben er ute etter en konkurrent for Aaron Wan-Bissaka. Max Aarons er en av kandidatene.

United skal også forvente å at prisen til Jadon Sancho vil være lavere nå enn hva den var forrige sommer. Andre klubber skal også være interesserte.

Blant potensielle nye midtstoppere, står Jules Koundé høyest på ønskelista. Problemet er at franskmannen fort blir litt for dyr for United denne sommeren. I så fall er Pau Torres fra Villareal og Sven Botman fra Lille alternativer.

13.45: Fiorentina har gitt opp å beholde Nikola Milenkovic. Informasjonen kommer fra Gazzetta dello Sport, her sitert av Mirror. Firenze-klubben skal være interesserte i å få en pengesum for midtstopperen denne sommeren, før kontrakten hans løper ut etter neste sesong.

12.16: London News Online mener å vite at United er i ferd med å hente Crystal Palaces assisterende akademisjef, Jamahl Jarrett. 32-åringen vil visstnok få en speiderrolle med fokus på spillere fra sør i England.

12.15: The Telegraphs United-journalist, James Ducker, har skrevet en lengre sak om Donny van de Beek. Ducker skriver at nederlenderen er fast bestemt på å lykkes i United. Det skal ha kommet flere tilbud for 23-åringen under januarvinduet, noe klubben skal ha avslått. Ducker skriver at også Van de Beek skal ha hatt lite interesse for å forlate klubben.

Dette skal også være tilfelle før sommerens vindu. Dersom Paul Pogba blir på Old Trafford fra sommeren av, kan det vurderes å sende Van de Beek på utlån, men dette initiativet må i så fall komme fra klubben selv, skriver Ducker.

11.05: Express skriver i en såkalt eksklusiv sak at Everton-unggutt Thierry Small kan være på vei bort fra Liverpool-klubben. 2004-modellen har allerede debutert for førstelaget til de blåkledde, men backen skal likevel være misfornøyd over mangelen på spilletid for Ancelottis lag.

United og Arsenal skal begge være interesserte i 16-åringen, som også skal være interessert i å knytte seg til Leeds, Brighton eller Brentford, rett og slett for å få mer regelmessig spilletid på førstelagsnivå.

10.10: Metro siterer spanske ABC på at Real Madrid begynner å innse at de kan komme til å miste Raphael Varane. Den franske verdensmesteren har kontrakt ut 2022, men forhandlingene om en ny avtale skal ha gått i stå. United skal være en av klubbene som er interesserte i midtstopperen, og den spanske hovedstadsklubben skal ønske seg mellom 60 og 70 millioner euro for Varane.

08.20: Det har lenge blitt ryktet at United er på spissjakt før sommerens overgangsvindu. En av de potensielle alternativene som har blitt nevnt oftest er Tottenhams ledestjerne Harry Kane.

Men ifølge The Sun kan United nå glemme en overgang for England-spissen. Spurs skal nemlig ha bestemt seg for at de ikke vil selge til andre engelske klubber, og at eventuelle beilere fra andre ligaer vil måtte betale 175 millioner pund for 27-åringen.

Torsdag 1. april

16.27: Den spanske avisa ABC har en sak om Real Madrids høyreving/høyreback Lucas Vázquez, som er på utgående kontrakt, og som ifølge avisa trolig kommer til å forlate klubben. Zinedine Zidane ønsker at 29-åringen skal fornye kontrakten sin, men Vásquez ser på dette som en mulighet til å få sin siste store kontrakt i karrieren, mens Real Madrids kontraktstilbud innebærer et lønnskutt. Bayern München, Manchester United og Chelsea nevnes som mulige destinasjoner.

ABC er ikke den eneste spanske avisa som skriver om dette heller. SPORT (her gjengitt av Sport Witness) skriver også om dette, og det ser ut til å være en del av de samme påstandene. I sistnevnte avis hevdes det at Bayern München leder an i jakten på spillerens signatur.

12.30: Manchester United skal fremdeles være interesserte i Brightons midtstopper Ben White, skriver lokalavisen Manchester Evening News. White skal selv være interessert i en overgang, men Brighton vil vegre seg for å selge, skriver avisen som melder at det trolig må et bud på minst 35 millioner pund til om Brighton-ledelsen skal endre mening.

I en såkalt eksklusiv overgangssak skriver avisen at United også følger nøye med på ryktegjengangere som Villarreals Pau Torres og Real Madrids franske midtstopper Raphael Varane

United skal derimot ikke har vært interesserte i RB Leipzig-stopperen Dayot Upamecano før han skrev under for Bayern München, melder MEN.

08.00: Juventus skal være svært interesserte i å hente Paul Pogba tilbake til Torino, skriver den italienske avisen Tuttosport. Avisen skriver at den italienske storklubben ønsker å få til en overgang der Paulo Dybala blir en del av pakken og at den argentinske angriperen er nøkkelen for å få til en løsning.

Pogbas kontrakt med United går ut sommeren 2022 og dette vinduet blir Uniteds sjanse til å få en betydelig overgangssum for franskmannen om han ikke skriver ny kontrakt med klubben.

ESPN linker derimot Dybala til Barcelona i en mulig byttehandel med Ousmane Dembele, en annen spiller som United har hatt i kikkerten.

08.00: Manchester United er en av fire klubber som skal følge situasjonen til AC Milan-keeper Gianluigi Donnarumma tett. Også Chelsea, Juventus og Real Madrid skal ha vist interesse for keeperen som skal ha takket nei til to nye kontraktsforslag fra AC Milan, skriver den italienske journalisten Gianluca Di Marzio

Onsdag 31. mars

13.29: Fabrizio Romano er enig med Jonathan Shrager, for han skriver nå at United-ryktene rundt Sergio Agüero er 100% falske.

11.06: Spanske AS har en artikkel om Eduardo Camavinga, det 18 år gamle midtbanetalentet som allerede har fått noen kamper for det franske A-landslaget. De omtaler Real Madrid som (fortsatt) klare favoritter til å signere Camavinga, og muligheten til å jobbe med Zinedine Zidane er hovedgrunnen til at Camavinga ønsker å dra dit.

Spørsmålet er om han vil til Real Madrid om Zinedine Zidane skulle ende opp med å skille lag med den spanske hovedstadsklubben. Døren skal ikke være helt stengt for andre klubber, og Chelsea, Manchester United og PSG nevnes som klubber som følger nøye med på situasjonen til Rennes-spilleren.

10.59: Angående Sergio Agüero-påstanden fra Foot Mercato, som vi i utgangspunktet er litt skeptiske til, så påstår Jonathan Shrager at United (i alle fall foreløpig) ikke har forhørt seg:

08.11: Franske Foot Mercato har en sak om Sergio Agüero, naturlig nok med hovedfokus på muligheten for at han kan ende opp i den franske ligaen, og da spesifikt i PSG. Samtidig skriver de at de har informasjon om at minst fem klubber allerede har vært i kontakt for å legge frem et tilbud til spissen, og Manchester United skal altså være en av de fem klubbene.

Inter, Chelsea og selvsagt PSG nevnes også, mens de ikke nevner en femte klubb (men Agüero har blitt koblet sterkest til Barcelona).

Uansett om dette skulle vise seg å stemme – det finnes jo nok av enda verre kilder enn dette – så har vi vel uansett våre tvil om Agüero velger å skifte side i byen.

Tirsdag 30. mars

11.08: I en sak fra The Athletic som handler om det at Sergio Agüero forlater City i sommer, så blir også Erling Braut Haaland et tema.

Sam Lee, som skriver om Manchester City for The Athletic, skriver at City har vært i kontakt med Alf Inge Haaland, og at Citys hjemlige rivaler tror at City har et overtak i jakten på Dortmund-spissen.

Agent Mino Raiola har for øvrig snakket om Erling Braut Haaland i et intervju med The Athletic. Sitatene om Haaland er gjengitt i denne united.no-artikkelen.

09.27: Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skriver at mange store Premier League-klubber prøver å få tak i Fiorentina-stopper Nikola Milenkovic, og det fremstår som om United er først i køen. Liverpool nevnes også, men veien til en eventuell Milenkovic-underskrift blir vel enklere for United om de mange rapportene om at Ibrahima Konaté er på vei til Liverpool stemmer.

Milenkovic-rapportene dukker som oftest opp i italienske medier, mens den høyreiste 23-åringen nevnes langt sjeldnere når de mer troverdige kildene skriver om mulige overganger. Det kan indikere at det er mer agentdrevet, og at Uniteds navn potensielt kanskje brukes for å skape oppmerksomhet rundt en spiller.

Mandag 29. mars

14.45: Det har blitt skrevet spaltevis av spekulasjoner rundt keeperdiskusjonen i United. Spørsmålet er om Ole Gunnar Solskjær skal satse på Dean Henderson eller David de Gea som førstekeeper, og hva som eventuelt skjer med den som blir vurdert som nest best.

Skulle det være Dean Henderson som blir veiet og funnet for lett, er det i alle fall ikke Tottenham han drar til. Det skriver football.london, som har slått seg opp på å følge de engelske hovedstadsklubbene.

Deres Spurs-korrespondent mener å vite at 23-åringen har altfor høy anseelse på Old Trafford til å bli solgt til de liljehvite fra London. I tillegg nevnes det at en slik handel vil koste Tottenham langt mer enn hva de eventuelt må punge ut med for Burnleys Nick Pope, som skal ha en prislapp på 35 millioner pund.

12.15: En spiller som har figurert i ryktespalten flere ganger er RB Leipzigs Ibrahima Konate. Den franske stopperen har fremstått som en mulig ny partner for Harry Maguire på Old Trafford. Nå kan det tyde på at 21-åringen i stedet ender opp noen få mil lenger vest.

The Athletic melder nemlig at Liverpool har kommet langt i forhandlingene med franskmannen.

09.55: Daily Mail siterer tyske Bild på at United er med i kampen om Marcel Sabitzer. Østerrikerens kontrakt med RB Leipzig utgår etter neste sesong. Liverpool og Tottenham skal også være interesserte i midtbanemannen, og sistnevnte skal være klubben som leder an i kampen om 27-årige Sabitzer.

Potensielle beilere må visstnok punge ut 36 millioner pund for Leipzig-kapteinen.

08.15: Lite å melde fra rykteverdenen denne påskemorgenen, men vi tar med denne fra Metro. De mener å vite at United er åpne for bud på Diogo Dalot. AC Milan, som portugiseren har vært utlånt til denne sesongen, skal ha luftet et forslag om et bud på 12 millioner pund.

Powered by Labrador CMS