Flest endringer på laget – og flest skader

Ingen gjorde flere endringer på laget fra kamp til kamp i Premier League enn United. Mange av endringene ble tvunget frem av skader.

Publisert Sist oppdatert

Ingen lag gjorde flere endringer på laget denne Premier League-sesongen fra kamp til kamp enn det Manchester United gjorde.

Til sammen gjorde United 131 endringer på elleveren sin i løpet av ligasesongen, melder Opta.

Tre andre topp seks-klubber følger på plassene rett etter – Tottenham (116), Arsenal (112) og Manchester City (109) – før bunnplasserte Huddersfield dukker opp på femteplassen med 101 endringer.

Av andre topplag gjorde Liverpool 76 endringer, mens Chelsea gjorde 74. Det er med andre ord ikke  langt fra at United gjorde det dobbelte antall endringer enn det disse gjorde i løpet av sesongen.

Her er hele OPTA-oversikten:

Aller færrest endringer gjorde Burnley, som bare gjorde 49 endringer til sammen.

Skader var sannsynlegvis – ikke uventet – en viktig del av forklaringen

Det er flere ting som kan påvirke dette. En ting er at United tross alt fikk en ny manager i løpet av sesongen, og Solskjær hadde da kanskje et behov for å teste ut flere spillere igjen.

I tillegg er det jo tross alt slik at enkelte managere rullerer mer på lagoppstillingen enn det andre managere gjør. Det kan ha både positive og negative konsekvenser.

Likevel er det jo også selvsagt slik at skadesituasjonen påvirker dette.

The Sun har brukt tallmateriale fra premierinjuries.com, og har kommet frem til at United ble hardest rammet av skader av alle lagene i Premier League denne sesongen. 

Deres tallmateriale involverer skader der spillere har vært ute i ti dager eller mer, og mistet minst én kamp (klubb- eller landslag). United topper listen for antall skader, og topper også listen for antall dager spillerne til sammen har mistet med skade.

Bare Alexis Sánchez alene står registrert med fem forskjellige skader. Det er like mange som Wolverhampton er registrert med for hele sesongen etter kriteriene.

– Med tanke på det høye antallet skader United måtte håndtere, så er det ikke rart prestasjonene på banen ble påvirket av det, sier Ben Dinnery, mannen bak Premier Injuries, ifølge avisa.

– Spillere som ikke var helt friske måtte spille. Chris Smalling er et godt eksempel, med en tåskade som endte med at han mistet nesten to måneder etter flere uker der han måtte ta smertestillende.

Også de andre topplagene ligger stort sett høyt på denne skadeoversikten – men Chelsea skiller seg ut, spesielt i antall dager som blir mistet til skader.

Antall skader for topp seks-lagene:

1. Manchester United – 61
2. Tottenham – 42
3. Liverpool – 37
6. Arsenal – 35
6. Manchester City – 35
12. Chelsea – 29

Antall dager mistet til skade for topp seks-lagene:

1. Manchester United – 1392
2. Arsenal – 1316
4. Totttenham – 1140
5. Manchester City – 1134
13. Liverpool – 801
18. Chelsea – 466

Powered by Labrador CMS