Løper og sprinter mye mer enn før

Publisert Sist oppdatert

United står med fem seirer på seks kamper, og det føles generelt bedre å både være United-spiller og supporter nå enn for bare noen uker siden.

Søndag fikk vi en real overkjøring av Brighton, og ingen i Premier League skapte flere eller større målsjanser enn United denne runden (expected goals).

Det er også andre ting som peker på utvikling.

United sprintet 118 ganger mot Brighton, noe som er sesongrekord. Det var tredje gang i 2019/20 United sprintet et tresifret antall ganger, og det er spesielt interessant å se på trendene.

På de seks første kampene denne sesongen så løp United i snitt 104,5 kilometer og la bak seg 78 sprinter per kamp.

På de seks neste kampene har gutta løpt 106,6 kilometer per kamp og servert oss 98 sprinter per kamp.

Så vil sånt kunne variere, blant annet avhengig av motstander, men 2,1 kilometer mer løpt per kamp – og hele 20 flere sprinter – gir i alle fall et bedre utgangspunkt for seier hvis det samtidig gjøres med kvalitet.

I FART: Brandon Williams mot Brighton.

Mot Brighton løp gutta 109,26 kilometer og spurtet 118 ganger. Antall spurter var rekord, mens det kun er mot Liverpool United-spillerne har løpt mer.

Fred og Scott McTominay løp lengst, begge med nøyaktig likt – 11,55 kilometer. Også Daniel James, Harry Maguire (!!) og Brandon Williams kom seg opp på 10 eller mer. To utropstegn her ved Maguire, siden det er svært sjelden at midtstoppere er så høyt.

James var den som spurtet klart mest, med hele 26 sprinter i kampen, mens Marcus Rashford, som ofte er best på dette, endte på tredjeplass med 15 sprinter – også to bak Anthony Martial.

Det defensive

Aaron Wan-Bissaka var igjen den som taklet mest, hele seks ganger, mens  Williams var nest best med fire taklinger og Jesse Lingard var helt oppe med tre taklinger på 3. plass, selv om han kom innpå sent.

Wan-Bissaka var også den eneste United-spilleren som endte med pluss i kolonnen for å «plukke opp ballen vs. ballmist», med ti mot ni. Fred hadde 0 i samme kolonne, med tolv for og tolv imot.

Rashford kom verst ut på denne, med minus 14 mens Andreas Pereira hadde minus 13 og Martial hadde minus elleve. Det må imidlertid legges til at kreative spillere gjerne får litt dårligere enn de andre på disse statistikkene.

Maguire brøt motstanderens spill flest ganger i løpet av kampen, tre ganger, mens Wan-Bissaka gjorde det to ganger.

Hele åtte av Uniteds utespillere endte på 50 prosent eller bedre i duellspillet, og aller best var Victor Lindelöf. Svensken vant 83,3 prosent av sine dueller. Lingard kom på 71,4 prosent etter sine sju dueller og Wan-Bissaka var på 69,2 for sine 13 dueller.

Scott McTominay gikk i flest dueller, hele 18, og vant 55,6 prosent av dem.

Pasningsspillet

Fred slo flest pasninger i kampen, men Daniel James imponerte veldig i det generelle pasningsspillet. Jo da, han mislyktes med sine fire innlegg i kampen, men han traff på 92,6 prosent av alle pasninger i hele kampen og hadde ikke en feilpasning på motstanders halvdel, ifølge Optas tall.

Jesse Lingard traff også på alle sine pasninger på motstanders halvdel etter at han kom innpå, men det gledelige denne gangen var at spillere som Wan-Bissaka, Williams, Martial og Rashford alle endte på over 80 prosent i treffsikkerhet på motstanders halvdel.

Én spiller var imidlertid merkelig langt nede her. Harry Maguire traff bare på 37,5 prosent av sine 16 pasninger på motstanders halvdel. Med det var han 25 prosent bak Uniteds nest dårligste.

Det offensive

Anthony Martial kom ikke på scoringslista, men hadde fire såkalte key passes (nøkkelpasninger) i kampen – noe som var mest på United-laget. Det var én mer enn Andreas Pereira, mens Rashford, James og McTominay hadde to hver.

United hadde imponerende 21-6 i avslutninger, og 11-2 i avslutninger på mål.

United.no hadde akkurat en sak om at bare fem spillere hadde scoret mål for United denne sesongen. Etter Pereiras 1-0-mål søndag er det oppe i seks, men mot Brighton var det hele ni spillere som gikk på avslutninger – og Marcus Rashford stod for hele sju av dem. Tre av disse traff mellom stengene.

Powered by Labrador CMS