Hva om United hadde skutt mer?

Litt mer fantasifullt angrepsspill ville trolig utgjort en enorm forskjell for United denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

178 ganger har United avsluttet mot mål denne sesongen.

Det har gitt 28 mål på 23 kamper.

Det betyr at at Uniteds målprosent på avslutninger er snaut 16, noe som faktisk er helt i toppen av Premier League.

Everton topper målprosenten, med mål på nesten 19 prosent av avslutningene sine, Leicester følger deretter med snaut 17, før Man.City med drøyt 16 og Sunderland med snaut 16 også følger foran United.

United er imidlertid foran både Tottenham og Arsenal på lista.

Problemet er, som kjent, at United altfor sjelden kommer til avslutning. Det offensive spillet har ikke fungert på lenge, og de andre topplagene i Premier League har skutt 50 eller flere ganger mer enn United denne sesongen.

Tabell: Viser antall avslutninger og prosentvis mål på avslutninger for Premier League-lagene. Rangert etter prosentvis mål.

opta1

Ville vært avgjørende

Hva så om United faktisk hadde klart å avslutte mer?

Vi ser i dette tankeeksperimentet bort fra at det selvsagt kunne fått konsekvenser for antall baklengsmål, men 50 avslutninger mer, det vil si to avslutninger mer per kamp slik at Unied hadde hatt like mange avslutninger som West Ham og Leicester har klart å komme til denne sesongen – med en målprosent på 15,73 prosent – ville utgjort 7-8 mål mer for United.

Rooney

Tenk så tilbake på fem 0-0-kamper i ligaen og totalt åtte kamper uten scoring denne sesongen. Det sier en del om at bare et litt bedre angrepsspill kanskje kunne utgjort en stor forskjell.

Hadde tre av 0-0-kampene, for eksempel hjemmekampene mot Newcastle, City og West Ham, endt med 1-0-seier i stedet, så ville United for eksempel ligget på 4. plass, to bak City og Arsenal og fire bak Leicester.

Klart svakere denne sesongen

Denne sesongen har United avsluttet i snitt avsluttet 7,73 ganger per kamp, men aldri mer enn 11 ganger mot noen motstander.

Forrige sesong avsluttet United 9,68 ganger per kamp, og leverte flere enn 11 avslutninger i så godt som hver tredje kamp (12 av 38 kamper). Det ble også oftere mål på skuddene da enn nå (16,85 %).

Hadde Uniteds angrepsspill gitt like mange avslutninger denne sesongen som i Van Gaals første sesong, ville det altså betydd 6-7 flere mål, mål som trolig ville sørget for at United fortsatt var med i gullkampen.

Det hjelper imidlertid lite når virkeligheten har vært som den er.

Powered by Labrador CMS