Ga seg selv «VM-forbud» for å fokusere på United

MIAMI: Ander Herrera snakker om den turbulente oppkjøringen, optimismen som likevel er der, midtbanekollega Fred og hvorfor han måtte nekte seg selv å se VM i sommer.

Publisert Sist oppdatert

– Den eneste kampen jeg så var finalen, forteller den fremoverlente spanjolen når han møter united.no på femstjernershotellet St. Regis.

Pressetreffet skaper litt av et kaos i gangene på det fasjonable hotellet som ligger rett ved strandkanten på Bal Harbour Beach i Miami.

Spillere, journalister, fotografer, sponsorer og sikkerhetsvakter gjør sitt beste for ikke å gå i beina på hverandre.

Innerst i gangen har Ander Herrera og united.no funnet en rolig krok for å snakke om tingenes tilstand før den siste oppkjøringskampen i USA mot Real Madrid.

FLERE USA-SAKER:

MASSE SPILLETID: Sammen med Eric Bailly og Andreas Pereira har Ander Herrera startet alle oppkjøringskampene til United i USA.

– Ønsket å tømme hodet mitt

I fjor høst snakket 28-åringen til United-Supporteren om hvordan oppdragelsen i Zaragoza ga ham en helt spesiell kjærlighet for fotball.

Men i sommer valgte han rett og slett å gi seg selv «VM-forbud» for å være maksimalt skjerpet til sin femte sesong i United.

– Jeg ønsket å tømme hodet mitt. Jeg ser for mye fotball i løpet av en sesong. For mye Zaragoza, for mye Athletic Bilbao, for mye Manchester United og for mye av rivalene våre. Derfor ville jeg ikke se VM og valgte heller å nyte ferien min, forteller Herrera, som var i både Hellas, på Ibiza, i Dubai og hjemme i Zaragoza.

Kanskje er han raskere og har bedre ferdigheter enn de midtbanespillerne vi har.

– Det eneste målet mitt denne sesongen er å hjelpe laget så godt jeg kan. Jeg vil spille så mange minutter jeg kan, men alt starter med at jeg må ta vare på meg selv, være profesjonell og jobbe hardt for laget, sånn at Manchester United oppnår sine mål denne sesongen.

– Men alt starter med den første kampen, så det eneste som står i hodet mitt nå er at vi skal slå Leicester.

ENGASJERT: Herrera er kjent for sitt energiske engasjement og snakket langt og lenge om tilværelsen i Manchester United med US i fjor høst.

Måtte droppe taktisk trening

Likevel forteller den spanske supporteryndlingen at oppkjøringen i USA har vært rar og utfordrende.

På et tidspunkt manglet til sammen 17 spillere på grunn av skader eller VM-ferie, noe manageren har nevnt på de fleste pressekonferansene på amerikansk jord.

– Dette er min femte oppkjøring med United, og dette er den sommeren jeg har spilt mest. Normalt er minst 75-80 prosent av laget med, men denne gangen kan vi ikke engang kunnet drille taktikk fordi vi ikke har nok spillere til å gjøre det, sier Herrera, og retter en takk til ungguttene som er med og gir sitt beste.

– Så vi kan ikke gå av skaftet på grunn av resultatene og heller ikke på grunn av prestasjonene. Dette er en litt rar oppkjøring.

– Fred er en ny type spiller

Samtidig er Ander Herrera en av dem som har fått mest utbytte av oppkjøringen.

Sammen med Eric Bailly og Andreas Pereira har han startet alle de fire kampene. Mot Liverpool fikk han også æren av å lede lagkameratene ut på Michigan Stadium som kaptein foran over 100.000 tilskuere.

I sine ti siste minutter spilte han sammen med sin nye midtbanekollega Fred.

Vi kan ikke gå av skaftet på grunn av resultatene.

DEBUTEN: Freds første kamp i United-trøya var i det ydmykende tapet for Liverpool.

– Han er en ny type spiller vi har fått inn i laget. Kanskje er han raskere og har bedre ferdigheter enn de midtbanespillerne vi har. Han er en veldig mobil spiller som er god én mot én, noe som ikke er lett på midtbanen, og han kan skyte med begge føtter.

– Men det viktigste er laget. Dette er en lagsport, og jeg tror ikke at noen lag vinner på grunn av én eller to spillere. Alle må hjelpe laget, og Fred, Diogo Dalot, Lee Grant og eventuelle nye signeringer som kommer vil alle hjelpe laget for at vi skal nå våre mål.

(artikkelen fortsetter under annonsen)


ANNONSE FOR TURTILBUDET TIL MUSCS:

Spesialistene skaper håp

Selv om Ander Herrera erkjenner at oppkjøringen ikke har vært ideell, snakker han med en smittende optimisme når han forklarer hvorfor den tredje sesongen til Mourinho på Old Trafford ikke nødvendigvis blir som mange United-supportere frykter.

Spiller for spiller tar Herrera oss gjennom hele laget og forklarer hvordan summen av spisskompetansen til hver enkelt gjør Manchester United til et fotballag det skal være vanskelig å slå.

«EL CAPITANO»: Ander Herrera fikk æren av å lede United ut på Michigan Stadium i Antonio Valencias skadefravær.

– Vi har Marouane Fellaini som har sine styrker i begge boksene, så har vi Nemanja Matic som kan kontrollere kamper, og vi har Paul Pogba som er en én-mot-én-spiller.

– Han kan være en av de fem beste spillerne i verden og har alt en midtbanespiller trenger. Jeg er sikker på at han vil gi alt for laget denne sesongen, sier Herrera om franskmannen før han fortsetter.

– Juan Mata er god til å kombinere med andre, i tillegg til at vi har vinger som Alexis Sánchez, Marcus Rashford og Anthony Martial som kan utfordre, mens Romelu Lukaku er et «beist» på topp.

– Men vi kan ikke forvente at noen spillere skal avgjøre kampene for oss. Det må laget gjøre sammen.

Ingen er i alle fall bedre forberedt enn Ander Herrera.


FLERE USA-SAKER:

Powered by Labrador CMS