– Darmian ønsker å forlate United

OPPDATERT: José Mourinho må finne en alternativ løsning på høyrebacken.

Publisert Sist oppdatert

Det ble litt av en forestilling vi fikk servert fra Los Angeles natt til torsdag. Kampen i seg selv bar preg av mer intensitet enn vi har sett tidligere i sommer, og det er heller ikke hver dag vi får oppleve totalt 26 straffespark i en straffesparkkonkurranse.

Hvis vi skal tolke kroppsspråket til Mourinho underveis i kampen, så virket det som sjefen brydde seg litt mer om torsdagens kamp enn de foregående. Portugiseren var ved gjentatte anledninger på beina for å rope instruksjoner til spillerne sine, i kjent Mourinho-stil. 

Etter kampslutt var det en så som så-fornøyd trener som møtte pressen. Da fikk han umiddelbart spørsmål om sitt uventede valg av Matteo Darmian som kaptein:

– Hvorfor Darmian? Fordi han har vært en fantastisk karakter for meg over to sesonger, og under “Mr Van Gaal” før det. Han er den typen som alltid gir det han har; han vokste opp i AC Milan og det ble en fin symbolikk at var kaptein mot nettopp denne klubben.

Videre innrømmet Mourinho at italieneren ønsker seg bort:

–  Ja, Matteo ønsker å forlate oss, og når situasjonen er slik, og om det skulle dukke opp et godt nok bud, så synes jeg det vil være riktig å la ham dra. Vi må forsøke å være litt menneskelige og la spilleren få følge sine instinkter – men ikke til en hvilken som  helst pris, sa Mourinho, som også bekreftet at Antonio Valencia er skadet og nok vil miste sesongstarten. Det samme gjelder Diogo Dalot.

SKADET: Antonio Valencia mister sesongåpningen til United.

Young avbryter ferien?

Nå gjelder det for Mourinho å se etter alternative løsninger, og en av disse løsningene skal være at 33-år gamle Ashley Young drar hjem tidligere fra ferien sin.

– Ashley Young er en mulighet på høyrebacken, men han er på ferie. Jeg vet ikke om han vil komme tilbake tidligere for å ta plassen, eller om han blir værende på ferie, sa Mourinho uten et snev av tvil om hva han selv ønsker.

– Lindelöf er en annen mulighet. Han er ikke høyreback, men det er en mulighet. Han er tilbake i trening neste mandag. Jeg skal sende noen til Manchester for å trene med han, det gir ingen mening at han skal dra til USA.

Powered by Labrador CMS