– Milan har reist ned med et sterkt lag

Viasats Rolf-Otto Eriksen forventer ingen enkel kamp for United.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er ferdig med sine to treningskamper i sommer, og begir seg nå ut på International Champions Cup, som bringer noe mer prestisje til det hele.

Uniteds første motstander i turneringen er AC Milan, en klubb som for ikke mange år siden dominerte europeisk fotball. Ting har dog forandret seg, og i likhet med Manchester United har klubben i flere år jobbet med å finne tilbake identiteten sin.

– Ingen stor sportslig suksess

Før forrige sesong kjøpte AC Milan hele ti spillere i overgangsvinduet, med god hjelp fra sine kinesiske eiere. Det gikk ikke helt som planlagt, og eierne var ikke i stand til å betjene det skyhøye lånet de hadde tatt opp. 

– Det som var faren før 2017/18-sesongen var at dette var på lånt økonomisk grunnlag. Formalitetene rundt overgangene var ikke hundre prosent på plass. Det store lånet kunne ikke betjenes, og et mellomfirma gikk inn og tok over. Klubben investerte stort, med et klart mål om Champions League-fotball. Slik gikk det ikke, og klubben klarte akkurat å kvalifisere seg for Europaligaen. Sportslig ingen stor suksess, konkluderer Rolf-Otto Eriksen, Viasats ekspert på Serie-A.

Til tross for et uoversiktlig økonomisk uføre, virker det ikke som AC Milan er tvunget til å selge spillere i sommer.

– Det er litt uklart med Financial Fair Play, ingen har vel full oversikt over økonomien i Milan nå. Klubben er reelt interessert i Higuain, så noe midler, eller plan, må det jo være. Siden Bonucci angivelig vil bort fra klubben, så tror jeg de kalkulerer med salg. 35-40 mill euro skal være prisen Milan krever for stopperen. Jeg tror han kommer til å forlate Milan uansett i sommer. Flere klubber, deriblant Juventus og PSG er også nevnt i forbindelse med stopperen.

VENDER TILBAKE? Leonardo Bonucci skal være nærmere en overgang tilbake til Juventus, enn til regnfylte Manchester.

Leonardo Bonucci er én av stopperne som har vært tettest linket med en overgang til Manchester United i sommer, men Rolf-Otto er skeptisk til at stopperen velger en overgang til Premier League på dette tidspunktet i karrieren. 

– Poenget med Bonucci er at han var ønsket av Chelsea forrige sesong, og da var det en mer naturlig link med Conte i sjefsstolen på Stamford Bridge. Da ønsket ikke familien til Bonucci å reise fra Italia, så overgangen strandet. Ikke sett noen signaler til at det ikke er gjeldende fortsatt. Jeg ser ikke på en overgang som veldig sannsynlig. Når det er sagt, så er det er alltid vanskelig å si. Jeg skal ikke være helt bombastisk, ting kan forandre seg fort. Ville dog overrasket meg om han plutselig dro utenlands nå.

Rolf-Otto beskriver Bonucci som en av verdens flotteste stoppere på sitt beste, til tross for at spilleren ikke hadde noen stor start på AC Milan-eventyret sitt. Mye later til at spilleren kan gjøre en overgang tilbake til Juventus i sommer, og Rolf-Otto påpeker at familien til Bonucci allerede har flyttet tilbake til Torino.

En slik overgang vil være minst like oppsiktsvekkende som den var i fjor, da stopperen dro andre veien, mener Viasat-eksperten.

– Han skulle bare være midlertidig

Det var knyttet store forventninger til fjorårets AC Milan-sesong, spesielt ettersom klubben nærmest hentet en komplett ny ellever. Mannen med ansvaret for å knytte det hele sammen var Vincenzo Montella, men resultatene uteble, og treneren ble avskjediget i november.

Dette til tross for at han sesongen tidligere vant klubbens første trofé siden 2011, da Milan slo Juventus på straffesparkkonkurranse i finalen av Supercoppa.

Lite visste vi at denne avgjørelsen ville få fatale konsekvenser også for Manchester United. Montella var nemlig mannen som sto på sidelinjen og så sin nye klubb, Sevilla, slå Manchester United ut av åttedelsfinalen i Champions League bare måneder etter avskjedigelsen i AC Milan. 

MIDLERTIDIG: Gennaro Gattuso har imponert som trener for AC Milan, men det er ikke sikkert hvor lenge det vil vare.

Inn kom akademitrener Gennaro Gattuso, tidligere spiller i klubben, med legendestatus. Resultatene forbedret seg betraktelig, og italieneren ble belønnet med kontraktforlengelse til 2021. Til tross for dette er Antonio Conte kraftig linket til sjefsstolen i AC Milan, noe Rolf-Otto Eriksen ikke er overrasket over.

– Gattuso trente Primavera-laget (akademiet), men jobben som hovedtrener for klubben var alltid ment å være midlertidig. Det fungerte bra, og han fikk forlenget kontrakt. De færreste så han som en langsiktig løsning, så allerede forrige var det snakk om Conte – som ikke fant seg helt til rette i England. Det har altså vært nevnt tidligere, men jeg vet ikke hvor reelt det er denne gangen. Nye eiere og sportslig ledelse tenker nok annerledes, så det kan være aktuelt. Jeg tror det ligger der og ulmer, spesielt nå som han er ledig, sier Rolf-Otto Eriksen.

Disse må United se opp for i natt

Der José Mourinho gjentatte ganger har ytret sin misnøye over spillerne har tilgjengelig, har Gattuso og Milan reist ned til USA med en sterk spillertropp.

– Milan har reist med det de har. Et sterkt og bra lag, men husk at Milan er midt i en omveltningsprosess. De kinesiske eierne er ute, nye eiere er inne. Styret byttet ut, nye folk der også. Sportslig ledelse også byttet ut, full omveltning. Mange spørsmålstegn også denne sommeren – som i fjor. Laget starter helt på nytt igjen.

POTENSIALE: Franck Kessie kan bli stor, mener Rolf-Otto Eriksen.

Av spillere United må se opp for i nattens oppgjør, trekker Rolf-Otto Eriksen frem to av de ti som ble hentet inn før fjorårets sesong.

Hakan Çalhanoğlu og Franck Kessie er åpenbare her. Sistnevnte har et vanvittig potensiale, og kan fort nå europeisk toppklasse hvis han fortsetter utviklingen. Offensivt har det manglet litt. Mangler den jevne målscoreren på topp, derav linken til Gonzalo Higuain.

Manuel Locatelli er også et stort talent. Spilte mye første sesongen, kanskje stagnert litt. Legg gjerne ekstra merke til Patrick Cutrone. Markerte seg tidlig i Serie-A. Milan har også en stilig midtstopper i Alessio Romagnoli, som også er en veldig god spiller. Han forventer at jeg at blir fast på Italia. Glem heller ikke tidligere Liverpool-spiller Suso, som har vært meget god for Milan – en av de viktigste kreative kreftene forrige sesong, avslutter Rolf-Otto Eriksen.

Slik stilte AC Milan i sin hittil eneste treningskamp i sommer, mot Novara: 

Donnarumma, Calabria, Bonucci, Musacchio, Antonelli, Locatelli, Kessie, Bertolacci, Suso, Cutrone, Borini

Innbyttere: A. Donnarumma, Abate, Bellodi, Llamas, Romagnoli, Brescianini, Calhanoglu, Mauri, Montolivo, Torrasi, Dias, Kalinic, Tsadjout

Følg gjerne den karismatiske Serie A-eksperten og kommentatoren på Twitter her! 

Powered by Labrador CMS