– Perfekt trekning for United

– Det bør bli mer United-jubel etter denne trekningen, mener Viasats Roar Stokke og Andrè Bergdølmo.

Publisert Sist oppdatert

– United er heldige med trekningen. Olympiakos har fått en kvalitetsheving under den gamle Real Madrid-eleganten Michel. Javier Saviola er fortsatt god og på topp er ettertraktede Mitroglou svært målfarlig. De er sterke i Athen, men laget er for ujevnt og forskjellen på gresk og engelsk klubbfotball er som to forskjellige planeter, sier Roar Stokke til United.no

– Kan forsvinne

Den erfarne Champions League-kommentatoren mener Michel har vært klok når han har hentet forsterkninger, men Stokke vil bli overrasket om Olympiakos slår ut United av årets turnering.
– Olympiakos spiller ballbesittende og har mye teknikk i laget. Nigerianske Olaitan er et stort talent på spissplassen, men i sum skal de være sjanseløse mot United. Det er også en stor fare for at Mitroglou forsvinner i januar, sier Stokke.

Bergdølmo, som selv har lang erfaring fra spill på høyeste nivå i Europa, er enig med kollega Stokke. Han er ikke i tvil om at United fikk den best mulige trekningen.

– Selv om United har slitt litt i Premier League denne sesongen har de imponert i Champions League. Olympiakos er en motstander som United skal slå. Jeg forventer vel at United tar seg videre til kvartfinalen, sier Bergdølmo til United.no

– City-Barca er åpen

Ekspertkommentatoren spilte selv for blant andre Lillestrøm, Rosenborg, Ajax, Borussia Dortmund og FC København og fikk også 63 landskamper for Norge. Han tror United var det engelske laget som har størst grunn til å være tilfredse med mandagens trekning.

United skal klare jobben greit. City – Barcelona er helt åpen slik jeg ser det. Barcelona har ikke vært imponerende borte i Champions League og med Citys hjemmeform kan det bli tøft for katalanerne på Etihad. Men Barcelona får Messi tilbake til disse kampene og han vil bli viktig, spår Bergdølmo.

Den andre kampen som det trolig knytter seg størst forventninger til er Arsenal mot fjorårsvinner Bayern München. Bergdølmo tror det tyske mesterlaget vil bli for sterkt for Wengers menn.
– Bayern er så pass gode borte at jeg tror de klarer dette. De tapte riktignok mot Arsenal hjemme i fjorårets turnering, og de tapte nylig for City. Likevel har de den egenskapen i seg til å gjøre akkurat nok til å få jobben gjort. Jeg tror det vil bli i tøffeste laget for Arsenal.

Chelsea trakk Galatasaray, noe som betyr et gjensyn med Stamford Bridge for Didier Drogba.
– Kampen i Istanbul vil bli tøff for Chelsea, men Mourinhos menn burde likevel ha veldig gode muligheter til å gå videre, sier han.

Fire av fire mulige

United-fansen fikk det som de ville i dagens trekning. Olympiakos er gode nyheter for David Moyes. I alle fall om en skal dømme ut fra historien.

Manchester United har møtt Olympiakos fire ganger tidligere. Samtlige møter har endt med United-seier.

De fire møtene med det greske storlaget kom i to sesonger på rad, henholdsvis i 2001/02 og 2002/03.

I den første kampen mellom lagene på Olympia stadion vant United 2-0 etter fulltreffere fra David Beckham og Andy Cole. Hjemme vant United med enda klarere margin da det ble 3-0 seier med mål besørget av Ole Gunnar Solskjær, Ruud van Nistelrooy og Ryan Giggs.

Året etter vant United 4-0 borte etter mål av Giggs, Solskjær, Seba Veron og grekerne var gavmilde nok til å servere et selvmål til United.

Hjemme på Old Trafford slet United noe mer, men vant likevel 3-2 etter mål av Laurent Blanc, Paul Scholes og Veron.

 

Powered by Labrador CMS