– Formålsløst og hjelpeløst

Britisk presse viser ingen nåde: – Dette var en forferdelig forestilling.

Publisert Sist oppdatert

[poll id=»63″]Manchester Evening News:

United har kommet tilbake fra 0-2 tidligere, mot Barcelona i 1984. Nå, 30 år senere, har dagens mannskap nok i seg til å gjenta det? Vi får håpe det. Likevel, på bakgrunn av det vi så her, er det heller tvilsomt.

Avisens spillerbørs:
6: Welbeck (innbytter) 5: De Gea, Vidic, Evra, Carrick, Rooney, Van Persie, Kagawa (innbytter); 4: Smalling, Valencia, Young; 3: Ferdinand, Cleverley

Daily Mail, Martin Samuel:

Mareritt i Hellas for Moyes & co.

Olympiakos. Ikke Bayern München eller Barcelona. Olympiakos. Ikke mestertrener Guardiola. Michel. Ikke Lionel Messi. Alejandro Dominguez.

Ikke redusert til 10 mann heller. I motsetning til Arsenal og Manchester City i forrige uke, var Manchester United fulltallige. Det så bare ikke sånn ut.
Dette kan vel ha vært den verste forestillingen i David Moyes’ korte tid som United-manager. Den vil utvilsomt føre til alvorlige spørsmål om hvor skikket han egentlig er.

The Guardian, Michael Cox:

Manchester United avslørt av et hardtarbeidende Olympiakos’ – og Dominguez.

Dette var ikke Uniteds første elendige forestilling for sesongen. Likevel, og tatt i betraktning hvor enkelt et uspektakulært Olympiakos klarte å avsløre Uniteds svakheter, kan det ha vært David Moyes’ mest desperate nederlag.
Grekerne var overlegne defensivt, mer bestemte når de beveget seg fremover, roligere med ballen i laget, og særdeles energiske uten. De presset United konstant, og fremtvang feil.

Moyes hadde ingen klare løsninger på Uniteds problemer. Ingen åpenbare midler var tilgjengelig for å omgå presset fra Olympiakos.

The Sun, Shaun Custis:

“Moyes sweats as United face shock Euro woe.”

The Sun

Mer virvar i United enn i gresk økonomi

Idébanken gikk konkurs i Aten, og Olympiakos håvet inn med renter. Og for å si det rett ut: Man setter ikke ett øre på at United klarer å snu dette på Old Trafford.

Engelske klubber i Champions League er for tiden et deprimerende syn, ettersom også Arsenal og Manchester City ligger under med 2-0 etter første kamp.
For United er imidlertid krisen større enn denne ene kampen. De er i ferd med å klappe sammen like foran øynene våre.

The Telegraph, Henry Winter:

Formålsløse, lidenskapsløse og hjelpeløse

David Moyes’ lag var forsiktige i utførelse, hjelpeløse med ball, og gavmilde med plass og rom.

Rio Ferdinand og Nemanja Vidic så ut som selve bekreftelsen på at de er inne i sin siste sesong i klubben, mens Patrice Evra, og i særdeleshet Chris Smalling, tilbrakte en ukomfortabel kveld på hver sin backplass.
Ashley Young og Antonio Valencia var svake på kantene. Begge to har øyensynlig glemt kunsten å legge ballen inn foran mål. Robin van Persie manglet service, men også ro når det gjaldt som mest.

Michael Carrick og Tom Cleverley var i beste fall fotgjengere på midten; de to har til sammen 44 landskamper for England, men her ble de fullstendig utspilt av Alejandro Dominguez, en mann som aldri har spilt en kamp for Argentina.

Kun Wayne Rooney, som løp mer enn noen andre på banen (12.06 km) syntes å være oppmerksom på nødvendigheten av å vise litt vilje.

Powered by Labrador CMS