Har United klart det før?

United har kun én storseier på Old Trafford i år, men det finnes lys i Europa-tunnelen om vi ser etter.

Publisert Sist oppdatert

Etter den greske tragedien i havnebyen Pireus må United vise den røde armé noe de ikke har sett tidligere denne sesongen på Old Trafford dersom det i det hele tatt skal være håp om avansement til kvartfinalen.

Fra det sekundet åttendelsfinalen mot Olympiakos blåses i gang i Manchester onsdag 19. mars starter United forsøket på en opphenting som garantert vil kreve krefter, mot og marginer.

Utgangspunktet er ganske enkelt. United må vinne med tre mål for å gå videre. Dersom det skulle stå 2-0 etter 90 minutter venter ekstraomganger.

I kjølvannet av det mange kritikere karakteriserte som Uniteds svakeste kamp på mange, mange år, har blant andre Michael Carrick og David Moyes uttalt at avansement er mulig. Sist ute var Paddy Crerand som tror kampens betydning vil motivere United-laget til å yte det lille ekstra denne europacupkvelden.

Den eneste gangen United har tapt med to mål eller mer i første kamp i en utslagsrunde i Champions League var for elleve år siden. I 2003 tapte nemlig Ruud van Nistelrooy og resten av laget til Ferguson 1-3 på Santiago Bernabeu. Til tross for et viktig bortemål holdt det ikke med 4-3 seier på Old Trafford.

Men hvor ofte har egentlig United vunnet med tre mål eller mer under Moyes og i Champions League de fem siste årene? Vi har studert resultatlistene for å finne svar!

Inni sak: Swansea City v Manchester United - Premier League
GOD START: Patrice Evra og Robin van Persie feirer sesongstart med 4-1 mot Swansea.

Tremålsseire eller bedre i 2013/14:

  • 17. august 2013, PL: Swansea (b) 4-1
  • 29. oktober 2013, LC: Norwich (h) 4-0
  • 27. november 2013, CL: Bayer Leverkusen (b) 5-0
  • 15. desember 2013, PL: Aston Villa (b) 3-0

Når  vi ser på inneværende sesong, som vi alle vet har bydd på variable resultater, ser vi at David Moyes har ledet laget til fire «storseire» på 40 kamper. Det betyr at United i snitt vinner med tre mål eller mer hver tiende kamp.

Med kampen mot Olympiakos i bakhodet er det gledelig å se at United har slått såpass solid motstand som Bayer Leverkusen med hele fem mål i Europa. Likevel er det verdt å merke seg at United kun har vunnet med tre mål eller mer én gang på Old Trafford i år, og at det er halvannen måned siden forrige storseier.

Tremålsseire i Champions League de siste fem årene:

Manchester United v AC Milan - UEFA Champions League
4-0: Rooney&United banket Milan&Beckham i åttendelsfinalen i 2010.
  • 27. november 2013: Bayer Leverkusen (b) 5-0
  • 4. mai 2011: Schalke (h) 4-1
  • 2. november 2010: Bursaspor (b) 3-0
  • 10. mars 2010: Milan (h) 4-0
  • 21. oktober 2008: Celtic (h) 3-0
  • 30. september 2008: Aalborg (b) 3-0

Retter vi fokus mot Champions League isolert sett har ikke United mer enn én kamp hvor de vinner med tre mål eller mer i snitt per sesong.

Kampene Moyes bør finne frem videopptak av og er definitivt utslagsrundene mot Schalke og Milan som er bevis fra europacupkvelder som viser at det er mulig. Lærdommen fra de to kampene er at det lønner seg å få hull på byllen så fort som mulig. I begge tilfeller ledet nemlig United 2-0 ved pause.

Powered by Labrador CMS