Like bra som Real og Bayern

Olympiakos har spilt 38 kamper denne sesongen, men kun tapt mot ett lag.

Publisert Sist oppdatert

Nei da, Olympiakos er kanskje ikke like gode som Real Madrid og Bayern München.

Men akkurat som de to storlagene fra Spania og Tyskland så står grekerne fortsatt kun med to tap denne sesongen. På 38 kamper.

Metalist med ett tap

Ser man på Europas 12 største ligaer (Hellas er rangert som nummer 12), så er det bare ett lag som har tapt færre kamper enn Olympiakos, og det er ukrainske Metalist. Ukrainerne har bare ett tap så langt, men spiller samtidig færre kamper enn de fleste andre siden de ble utestengt fra Europa forrige høst.

Real Madrid har to tap så langt i sesongen – mot Barcelona og Atletico Madrid i serien, mens Bayern også står med to tap. De røk mot Dortmund i den tyske Supercupen og mot Manchester City i Champions League. Alle andre storlag, for eksempel Paris St. Germain og Barcelona, står med tre eller flere tap denne sesongen.

Olympiakos matcher imidlertid Real og Bayern på antall tap – selv om det selvsagt skal understrekes at de spiller i en enklere liga.

moyesmiguel
MØTES: David Moyes og Olympiakos-trener Miguel Gonzalez.

Tirsdagens United-motstander har likevel bare tapt to kamper så langt. De røk 1-4 hjemme for Paris St. Germain i gruppespillet i Champions League, og tapte 2-1 på bortebane mot samme motstander.

De står imidlertid med 31 seirer og fem uavgjorte på sine 36 andre kamper denne sesongen.

De vant klart både hjemme og borte mot Anderlecht i Champions League (3-0 og 3-1), slo Benfica hjemme i samme turnering og fikk uavgjort borte. I serien leder de med 20 poeng på PAOK – med 24 poeng igjen å spille om.

Det er verdt å merke seg at de knuste PAOK med 4-0 i lagenes eneste møte så langt i sesongen.

sce
HET: Marko Scepovic

Det er også verdt å merke seg at de kun har sluppet inn fire mål på sine siste 14 kamper i alle turneringer, og at målforskjellen er imponerende 78-9 på 26 seriekamper så langt.

Ser man på formen den siste tiden er den ikke noe mindre god. De står uten tap på sine siste 19 kamper, har scoret 18 mål på sine seks kamper i februar og i helga scoret den serbiske spissen Marko Scepovic hat-trick.

Trøbbel på topp

Alt er imidlertid ikke helt på topp. Grekerne solgte superspiss Kostas Mitroglou til Fulham like før overgangsvinduet stengte, og i helga ble kjente Javier Saviola skadet. Fra før av har Mitroglous erstatter, paraguayaneren Nelson Valdez, slitt med skade. Det kan bety at den 21 år gamle nigerianeren Michael Olaitan får en viktig rolle på topp mot United.

Olympiakos er imidlertid vant til å vinne, og de som tror på et enkelt avansement til kvartfinalen bør kanskje tenke seg om to ganger…

PS. Olympiakos har møtt engelsk motstand en gang denne sesongen, og det var i en treningskamp før sesongen. Da tapte de 2-0 mot Liverpool på bortebane.

Powered by Labrador CMS