Ikke lenger ubeseiret

Straffebom, kollaps, tribunebråk og sjokktap. Det ble en dramatisk søndagskveld for Olympiakos.

Vi følger litt ekstra med på Champions League-motstander Olympiakos for tiden, og denne helgen kom erkerival Panathinaikos på besøk. Det skulle vise seg å bli en dramatisk kamp med et svært overraskende utfall.

Olympiakos sjokkerte mange ved å slå United 2-0 på hjemmebane sist tirsdag, og viste da at de utvilsomt har mye kvalitet i laget. Ligatabellen tyder også på det: Før denne kampen hadde Olympiakos tapt bare én gang i ligaen siden 8. april 2012 (!), og Olympiakos leder ligaen suverent etter bare to poengtap denne sesongen (begge uavgjort). Forrige ligatap kom 3. februar 2013.

De leder fortsatt ligaen suverent etter Panathinaikos-kampen, men nå har Τhrylos tre poengtap i 2013/14-sesongen, og dette tredje poengtapet kom attpåtil i form av et skikkelig braktap.

Kanskje må kampen mot United ta litt av skylden for at de her fikk en skikkelig reaksjon, eller kanskje var det noe helt annet. En mulig teori er at en hendelse i førsteomgangen preget spillerne. Olympiakos startet i alle fall med de samme elleve som mot United, og to av spillerne som kom innpå kom innpå også mot United. Det var altså i all hovedsak de samme spillerne som skulle gjøre jobben.

Michael Olaitan, som spilte hele kampen mot United, kollapset plutselig på banen, og måtte byttes ut (Nelson Valdez erstattet nigerianeren). Det så veldig dramatisk ut, men rapportene tilsier at tilstanden er stabil, men at en ikke vet grunnen til at han kollapset. I fallet skadet Olaitan også nakken. Her kan du se hendelsen.

Kanskje ødela dette litt av Olympiakos-spillernes fokus? Det blir selvsagt bare spekulering. Men bortelaget tok i alle fall ledelsen rett før pause etter at Olympiakos ga bort ballen på midtbanen.

Prøver å slå tilbake, men…

Å ligge under var så uhørt (eventuelt var det en ny skade) at Olympiakos gjorde sitt andre bytte i pausen: Avraam Papadopoulos erstattet Iván Marcano. Målet kom ikke, og Olympiakos gjorde sitt siste bytte med 23 minutter igjen av ordinær tid: David Fuster inn for Leandro Salino, et offensivt bytte.

Olympiakos hadde ballen mest, men et defensivt (og kontrende) Panathinaikos-lag var vanskelig å bryte ned. Rett etter Fuster-byttet kom mål nummer to, og svenske Marcus Berg var mannen som denne gangen utnyttet et Olympiakos-forsvar som minnet lite om det de viste mot United.

Olympiacos FC v Manchester United - UEFA Champions League Round of 16
VANSKELIG: Panathinaikos lå dypt, og i angrep hadde de lettere for å bryte gjennom Olympiakos-forsvaret enn Valencia og United hadde.

Stygge scener

Ti minutter senere fikk Olympiakos straffespark, og med det sjansen til å redusere, til store protester fra bortelagets spillere. Også manager Giannis Anastasiou var misfornøyd, og det ble ikke bedre da noen fra tribunen kastet en Cola på ham, og den traff godt.

Men Alejandro Domínguez (som scoret det første målet mot United) bommet på straffen, og alt lå fortsatt til rette for borteseier. Og rett før slutt punkterte Panathinaikos, noe som igjen førte til at enkelte hjemmefans kastet både ting og tang ned på banen, uten at det hjalp stort. Det ble 3-0 til Panathinaikos.

Returoppgjøret på Old Trafford blir spilt onsdag 19. mars, og vi får bare håpe at Olympiakos taper med tre mål også der.

PS! Andreomgang skal ha blitt litt forsinket etter at Olympiakos-fansen hengte opp gulrøtter i Panathinaikos-keeperens nett.