Scoret månedens United-mål – i dag vil han slå United

Oliver Rathbone returnerer til Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Han fikk aldri A-lagskamper for United, 22 år gamle Oliver Rathbone.

Men scoringen hans for U18-laget mot Derby, i februar 2015, ble kåret til månedens beste United-scoring.

Et drøyt år etter skrev han under for Rochdale, og onsdag kveld vender han tilbake til Old Trafford i et forsøk på å sende United ut av ligacupen.

– Jeg var heldig som hadde to så gode trenere som Warren Joyce og Paul McGuinness var, men da jeg skulle opp fra akademiet til reservelaget så ble jeg sittende på benken hele tiden, sier han til The Guardian.

– Jeg holdt ut i ett år, men fikk egentlig ikke sjansen. Louis van Gaal sendte Adnan Januzaj og Memphis Depay ned til reservelaget, og jeg var alltid den som ble ofret.

– Jeg diskuterte derfor situasjonen med faren min før jeg hadde en prat med Warren og Nicky Butt. De sa at jeg kunne bli hvis jeg ønsket det, men de innrømmet samtidig at de ikke kunne se en vei videre for meg i United, sier han til The Guardian.

Han er veldig glad for at han dro.

– Det er den beste avgjørelsen jeg har tatt i livet mitt. Jeg har spilt nesten 120 kamper siden jeg kom til Rochdale, og har utviklet meg både som spiller og menneske, sier han.

Overrasket over Rashford

Han beundrer Scott McTominay for hans utvikling, men innrømmer at han er overrasket over Marcus Rashford.

– Scott er fortsatt en venn og en som hadde store utfordringer med skader, men fortsatte å gi alt. Kanskje var han selv overrasket da han fikk sjansen, men jeg er ikke overrasket over at han tok vare på muligheten.

– Alle så ut til å tro at Marcus kunne klare steget, men han var som en baby da han var 15-16 år gammel. Selv så klarte jeg ikke å se det da. Jeg kunne ikke se at en så liten gutt skulle kunne ta steget opp å konkurrere med spillere av typen Rio Ferdinand – men Marcus er tøff og veldig bevisst, og på kort tid så vokste han til å bli en fantastisk fotballspiller og idrettsmann, sier Rathbone.

Powered by Labrador CMS