Fra ulvejakt med 3 poeng

OPPDATERT 12/10 Oliver Norwood (bildet) ble tungen på vektskålen da Uniteds U18-mannskap på reisefot beseiret Wolverhampton med 1-0 på lørdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

17-åringen fra Burnley slo til etter 34 minutters spill, etter at Cameron Stewart var blitt felt like utenfor "ulvenes" 16-meter. Med et strålende utført frispark, skrudde Norwood ballen forbi keeper, og sendte United i en ledelse som altså skulle holde kampen ut.

Dermed svarte United-juniorene på forrige helgs miserable forestilling og 2-1-tap mot bunnlaget Crewe Alexandra. Samtidig passerte de Everton og inntok tredjeplassen på tabellen, seks poeng bak det nye lederlaget Manchester City, og detroniserte Liverpool – som tapte 4-0 mot Blackburn!

Manager Paul McGuinness kunne glede seg over å ha tre spillere tilbake etter skade. Joe Dudgeon har vært ute i seks uker etter en kneoperasjon, men gikk rett inn på venstrebackplass, mens Robbie Brady og norske Joshua King (ankel) tok plass på benken. I tillegg til disse tre var Davide Petrucci tilbake i startelleveren etter U19-oppdrag for Italia.

4-5-1

United gikk ut i en 4-5-1-formasjon, hvor forsvaret besto av Gary Woods i mål, Wesley-bror Reece Brown på høyre- og Joe Dudgeon på venstreback, og Kenny Strickland/Scott Wootton i midten. Midtbanen ble utgjort av flankespillerne Chris Curran (høyre) og Cameron Stewart (venstre), Petrucci, Oliver Norwood og Ryan Tunnicliffe, mens Evandro Brandao avløste Federico Macheda i rollen som enslig spiss. Macheda (og Oliver Gill) spilte reservelagsfotball på onsdag, og måtte nøye seg med hver sin benkeplass.

Jevnspilt, men sjansefattig

Det er som kjent ikke alltid at et sluttresultat reflekterer spill- og sjansefordeling i løpet av 90 minutter med fotball, men 1-0 til United gir et tilnærmet presist bilde av begivenhetene som utspilte seg på Compton Park Campus lørdag formiddag.

Med andre ord; det var en jevnspilt forestilling, hvor relativt få store målsjanser ble noenlunde likelig fordelt. Når det er sagt, var det utvilsomt Uniteds forsøk på åpen, fin pasningsfotball, som tiltrakk seg flest beundrende blikk fra de fremmøtte tilskuerne.

Oliver Norwoods frisparkperle kom da også som en fortjent og naturlig konsekvens av at United totalt sett var det beste laget før pause.

Det hardner til

I 2. omgang, da Wolverhampton jaktet på et utlikningsmål, tetnet oppgjøret til. Det hele gikk mer og mer over til å utvikle seg til en stillingskrig på midtbanen, og man kunne ane at kampen var i ferd med å tippe over i det fysisk sterke hjemmelagets favør.

I et forsøk på å gi midtbanen litt mer tyngde til å stå imot, sendte Paul McGuinness nå Matt James utpå for å erstatte Curran, noe som ganske raskt skulle vise seg som et smart mottrekk. I fellesskap klarte nemlig James og Norwood å feste et bedre grep om den sentrale midtbanen, og gjorde dermed jobben vanskeligere for Midlands-laget.

Norwood igjen, men bare nesten

Snart ble også Robert Brady og Joshua King sendt i krigen som erstattere for henholdsvis Stewart og Brandao, men selv om de begge viste gode takter i den halve omgangen de fikk spille, kom ikke United til mer enn én scoringsmulighet. Den kom i form av en frisparkmulighet fra like utenfor hjemmelagets 16-meterfelt. Nok en gang fikk Oliver Norwood sjansen til å sikte inn, og som ved scoringen i første omgang, fikk han igjen god treff på ballen. Denne gang suste den imidlertid like utenfor stolpen.

U18-lagets neste oppgave heter Liverpool, og dukker opp på Carrington førstkommende lørdag, den 18. oktober.

Wolverhampton – United 0-1 (Norwood, 35.)

United: Gary Woods – Reece Brown, Kenny Strickland, Scott Wootton, Joe Dudgeon – Chris Curran (Matt James, 60.), Davide Petrucci, Oliver Norwood, Ryan Tunnicliffe, Cameron Stewart (Robbie Brady, 68.) – Evandro Brandao (Joshua King, 68.)

Kilde: United Youth

Powered by Labrador CMS