– Et potensielt springbrett

Oliver Norwood håper utlånet til League One-klubben Scunthorpe kan gjøre veien til Manchester Uniteds førstelag kortere.

Publisert Sist oppdatert

20-åringen uttaler at reserveligaen etter hvert har utviklet seg til å bli en arena med litt for enkle arbeidsvilkår. Nå håper han utlånsoppholdet i Scunthorpe vil bære frukter.

– Jeg har spilt med reservene nå i to hele sesonger, og dette ville blitt min tredje. Men jeg synes det begynner å bli litt i enkleste laget, for vi spiller mot den samme motstanden hvert år. Og sånn sett føler jeg at jeg ikke får noen skikkelig utfordring, forteller Norwood i et intervju med This is Scunthorpe.

Midtbanemannen understreker blant annet viktigheten av å være i aksjon foran fullsatte tribuner.

– Det kommer alltid til et punkt der du heller ønsker å spille kamper foran fulle tribuner – det er jo først og fremst det du ønsker som fotballspiller. Jeg har et ønske om å våkne opp søndag morgen og forvente at jeg skal få spille og at vi skal ta tre poeng. Slik er det imidlertid ikke på reservelaget, der er det strengt tatt ingenting som står på spill, mener han.

Burnley-fødte Norwood, som ble hentet til klubben allerede da han var syv år gammel, står oppført med fire landskamper for Nord-Irland, men foreløpig har han enda ikke fått noen sjanser av Sir Alex Ferguson til å vise seg frem på Manchester Uniteds førstelag.

Den forestående perioden i League One ser han derfor på som en mulighet til å styrke egne aksjer.

– Ja, det er klart. Jeg har alltid drømt om å spille meg inn på Manchester Uniteds førstelag, men realistisk sett vet jeg neimen ikke om det kommer til å skje. Det har i hvert fall vært drømmen min helt siden jeg var liten, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å få det til. Så får vi se hvor langt jeg kommer, sier han, og uttrykker samtidig sin takknemlighet overfor velkomsten han har fått i sin nye klubb.

– Ja, det har vært veldig enkelt å finne seg til rette. Det føles allerede ut som jeg har vært her i to eller tre uker, for jeg har blitt så godt kjent med alle. Men jeg har bare vært her i noen få dager.

Powered by Labrador CMS