oliro

«Det var magisk. Ronnys mål var verdt turen alene»

Publisert Sist oppdatert

Lang ventetid for en skuffelse

Av: Oli Winton

Jeg har ikke sett United spille utenlands siden Brugge-kampen i februar for halvannet år siden.

Den største muligheten etterpå var Europa League-finalen i Gdansk, men det ble rett og slett ikke mulig siden en mulig karantene ved hjemreisen til England ville stoppet den planlagte ferieturen min i sommer. Planen var på den ferieturen da også å få med seg en United-treningskamp i Malta, men den ble så avlyst.

Derfor var jeg ekstremt spent før Champions League-trekningen i år. Håpet var å få minst en tur utenlands i høst.

Forrige uke så fjernet de så regelen som forbød bortefans, bare for at vi så fikk høre at Young Boys først ikke kom til å godta United-supportere siden lokale sveitisiske regler ikke godkjente britiske vaksinepass.

United jobbet imidlertid hardt for å finne en løsning, og til slutt så ble det lov å reise. Det var riktignok en del vi måtte ordne for å få lov. Sjekk bare denne lista.

  • Innreiseskjema til Sveits
  • Vaksinepass fra UK
  • En ny test gjennomført i Sveits
  • Det som kalles «Uk passenger locator form»
  • Bestilt dag 2-test etter hjemreise til England igjen.

Siden Sveits er et veldig dyrt land å reise til, at billettene først ble bekreftet fem dager før kampen, at det ikke fantes noen enkle reiseruter – og de fem punktene over – så var det ikke så mange som kom seg dit.

Jeg vil si cirka 1000 personer på bortetribunen, men mindre enn halvparten av dem kom nok fra Storbritannia. I stedet var det en rekke United-supportere fra Frankrike og Sveits.

ronnie232
ronyo

Jeg var heldig siden jeg hadde booket et tidlig fly med tanke på at jeg kanskje fikk sjansen til å dra, og jeg hadde også såkalte VIP-billetter ved bortetribunen.

Det må imidlertid sies at jeg ofret dem – og tilgangen til en bar og en lounge – for å kunne stå på en ordentlig bortetribune og kunne treffe kamerater jeg ikke har truffet på så altfor lenge.

Dagen ble brukt til å treffe venner, og så med et et bedre måltid i sola sammen med noen av familiene til spillerne som hadde reist. Det er et bånd mellom noen av disse familiene selv om de gjerne har ulike nasjonaliteter og bakgrunner. Jeg må også legge til én ting: De er også opprømte over at Ronaldo er tilbake.

Bern er et nydelig sted, og da jeg tuslet rundt knipset jeg sikkert flere bilder på en bortekamp enn jeg har gjort på veldig, veldig lenge. Det var nesten synd at vi til slutt måtte finne veien til arenaen.

bern2
bern1

Det var oppoverbakke fra byen til arenaen, men det var en lettvint, avslappet og hyggelig arena å komme til. Da lagene kom utpå så var det minner fra fortiden som strømmet på, med Champions League-hymnen i bakgrunnen mens vi ga hverandre gode klemmer på tribunen.

Da Ronny scoret tidlig så var det magisk.

Det var faktisk verdt reisen alene.

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League

Dessverre så ble det som fulgte ganske så skammelig. Det er lenge siden jeg har vært så gretten på Ole og spillerne. Vi analyserte kampen i timevis etterpå, og landet på at det var det taktiske og noen grusomme individuelle prestasjoner som har gjort det som på papiret var en ok gruppe nå litt vanskeligere.

Det betyr også at United-analysene rundt om kring svinger fra tittel-utfordrere til flopper fra en kamp til annen.

Det er lite imellom der. Når vi vinner så blir det dratt helt ut av proporsjoner. Når vi avgir poeng så henger det heller ikke på greip.

Legg imidlertid merke til en ting: Forrige sesong begynte United med å vinne borte i Paris, bare for å bli slått ut. Hvis vi nå tapte i Sveits, men er videre i desember så er det ingen som kommer til å bry seg. Samtidig kan vi ikke late som om at det ikke var noen bekymringsfulle tegn ved prestasjonen som rett og slett ikke kan bli gjentatt.

Om Oli Winton

Oli Winton skriver innlegg for united.no. Han er komitémedlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent. Han har kjennskap til mye av det som foregår i United, og vil i denne spalten spesielt skrive om supporter-/klubb-relasjon og billettspørsmål, og da selvsagt sett fra engelsk side.

Her kan du lese flere saker fra Oli Winton på united.no.

Powered by Labrador CMS