– United spør ikke lenger «Hvorfor skal Ole få jobben?»

Ansvarlig redaktør Dag Langerød om de siste ryktene rundt den permanente managerjobben.

Publisert Sist oppdatert

12 seirer, to uavgjorte og ett tap.

Det er Ole Gunnar Solskjærs fasit som United-manager.

Ingen i Premier League har vært bedre etter at han kom inn, og fortsatt lever håpet om et trofé denne sesongen – etter sterke seirer mot Arsenal og Chelsea i FA-cupen – og en kvartfinale i mars mot Wolverhampton.

Poeng i ligaen etter at Solskjær overtok United:
(lag med mer enn 15 poeng etter 11 kamper)
1. Manchester United 29 poeng
2. Liverpool 24 poeng
2. Man. City 24 poeng
4. Arsenal 22 poeng
5. Tottenham 21 poeng
6. Burnley 18 poeng
7. Watford 16 poeng
7. Chelsea 16 poeng (10 kamper)

Solskjær har møtt fem såkalte storlag, Tottenham, Arsenal, Paris St. Germain, Chelsea og Liverpool, og står med tre seirer og en uavgjort mot de engelske.

Det eneste tapet så langt kom hjemme mot den franske giganten PSG i 8. delsfinalen av Champions League.

Da han tuslet inn på Carrington med et par melkesjokolader under armen onsdag 19. desember så var United en klubb med brukket rygg.

De fem og et halvt årene etter at Sir Alex ga seg hadde med noen få unntak vært preget av en hverdag hvor avstanden opp til de beste egentlig bare ble større for hver dag som gikk. Førstelaget hadde akkurat tapt klart borte mot Liverpool, og José Mourinhos siste åtte kamper som manager hadde kun gitt to seirer.

De neste åtte, med Solskjær, ga åtte strake seirer.

INGEN TVIL: Hvis denne gutten kunne valgt så ville nok Solskjær fått jobben permanent.

Alt har snudd med Solskjær på plass.

Negativiteten i pressen, den dårlige stemningen blant de ansatte, harmonien i spillergruppa, resultatene, prestasjonene og troen og håpet blant fansen er snudd helt på hodet – til det positive – og det faktisk fra første dag og aller første minutt.

Tøff cupkamp borte mot marerittmotstanderen Chelsea? Det gleder vi oss til, sa Solskjær, og så gutta vinne 2-0 på en bane United nesten aldri vant på heller med Sir Alex Ferguson.

Ni-ti skader? Null problem, dette går greit, sa Solskjær, og så slo United Palace 3-1.

Tre skader før pause mot Liverpool? Det gikk også greit, og til slutt var United nærmest seier uten mange av de beste på banen.

Sånn sett er det ikke så overraskende at han nå ifølge rapportene topper Uniteds managerliste.

ESPNs Mark Ogden var journalisten som 18. desember først meldte at Solskjær faktisk var diskutert blant United-ledelsen, og torsdag skrev han at United nå vurderer nordmannen foran Mauricio Pochettino og Max Allegri.

Ogden var også i sin tid også den som først meldte om Sir Alex Fergusons avgang. Det betyr ikke at at alt han melder faktisk skjer, men det betyr at han er anerkjent som kanskje den mest pålitelige United-journalisten der ute – sammen med blant annet Daniel Taylor og også James Ducker.

Det er grunn til å lytte når Ogden melder noe, og med seg på «ESPN-laget» har han også Rob Dawson, som følger United like tett.

Daily Mirrors David Anderson er ikke på samme nivå, men skrev fredag det samme i sin avis – at Solskjær topper Uniteds liste – og at det også vurderes å gjøre stillingen permanent før sesongslutt – selv om United offisielt tviholder på at avgjørelsen tas ved sesongslutt – som tidligere meldt.

ALT SNUDD PÅ HODET: Det er også Uniteds vurderinger rundt Solskjær som permanent manager.

United holder selvsagt kortene sine tett til brystet i saken, men Supporterklubben har hørt at det har vært et merkbart skifte i vurderingene internt den siste tiden.

Spørsmålet er ikke lenger: «Hvorfor skal Ole Gunnar Solskjær få jobben?». Spørsmålene handler nå mer om «hvorfor skal han ikke få jobben?».

Så også der er altså utgangspunktet snudd på hodet.

Alle i United har nemlig sett med egne øyne hvordan nordmannen og teamet har snudd stemningen, prestasjonene og resultatene fullstendig på hodet fra dag 1 – og det uten å ha fått en eneste sjanse til å endre på stallen. Alt er gjort med de spillerne som ikke presterte under José Mourinho for mindre enn tre måneder siden.

Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver fredag at Solskjær burde få jobben permanent uansett om United klarer topp-4 eller eventuelt ikke vinner FA-cupen.

Kjente Oliver Kay i The Times er også inne på det samme fredag.

– Dette handler ikke om en 4. eller 5. plass eller en cupseier. Det handler om hans måte å gjøre ting på kan gi forbedring også over tid. Akkurat nå ser det sånn ut, skriver han.

Matt Dickinson i samme avis mener at Mauricio Pochettino, uansett, ender foran Solskjær hvis man tar en saklig vurdering av kandidatene, men Alyson Rudd påpeker det mange United-fans også tenker.

– Han (Solskjær) er den mini-Ferguson klubben har lengtet etter, og av og til er det rett og slett noe som passer så bra at det er umulig å ignorere det.

MINI-FERGUSON: – Det er dette United har lengtet etter, påpeker The Times-journalist.

United vil foreløpig ikke kommentere noen av disse ryktene, og understreker altså at avgjørelsen først skal tas ved sesongslutt.

Sesongslutt for Uniteds del blir enten 12. mai, mot Cardiff, eller 18. mai om det blir FA-cupfinale (eller 1. juni om det blir Champions League-finale). Frem til det skal det spilles 10 ligakamper, minst én Champions League-kamp og altså minst én FA-cupkamp til.

Så kan bare tiden vise om denne avgjørelsen blir det et stort flertall av United-fansen håper at det blir, men følelsen nå er at det skal skje ganske mye rart videre om Ole Gunnar Solskjær ikke blir Uniteds permanente manager.

MUSTs Oli Winton skrev selv det her på united.no torsdag.

– Tør virkelig United risikere å miste dette her?

Powered by Labrador CMS