lauriwat

Solskjær til journalist: – Så du ikke kampen? Gå tilbake for å se den!

Publisert Sist oppdatert

Tre svært viktige poeng borte mot Wolverhampton.

United hang litt i tauene underveis, men fikk stadig bedre kontroll utover i 2. omgang.

Bakerst levert David de Gea så en verdensklasse-redning, mens Mason Greenwood sendte av gårde en avslutning som bare han kan.

Dermed ble det seier og tre poeng.

Dermed står United med sju poeng etter tre kamper, noe som gir en 3. plass på tabellen.

Ros til Greenwood, De Gea og Varane

– Sju poeng er en bra fangst, spesielt etter to bortekamper. Jeg sa sist at uavgjort i den kampen ikke er så verst hvis vi vinner den neste, sa Solskjær etter kampen.

Det er også bare to lag som har scoret flere mål enn United så langt i sesongen.

Uniteds sjuende ligamål ble Mason Greenwoods tredje for sesongen.

– Det var en Greenwood-spesial. Å få til det skuddet på mål fra den vinkelen er bra. Ja, keeper kunne kanskje reddet det, men han skjøt så raskt.

– Det nydelige med ham er at han både kan gå på utsiden og også innover i banen. Gutten er spesiell, sa Solskjær etter kampen.

malwolves

Han er glad for at 19-åringen nå får litt fri, i stedet for å være med England i landslagspausen.

– Jeg hadde en fin samtale med Gareth. Vi ser begge at han kan bli en toppspiller både for United og England, men jeg tror at akkurat nå er det viktigste for ham å fokusere på hverdagen sin her.

Det vanket også ros til David de Gea og Raphaël Varane.

– David er tilbake med stor vilje og et ønske om å gjøre det bra. Full av energi, og den redningen i 2. omgang var spesiell. Det handlet både om reaksjon og en sterk arm.

– Jeg skal ikke si at det er den gamle David som er tilbake igjen, men har kommet tilbake veldig opptatt av å lykkes. Det er jeg fornøyd med.

degea4343
TAKK, DAVID: Fred og David de Gea ved kampslutt.

– Varane viste også klasse. Dette var virkelig en velkommen til Premier League-kamp, høyt tempo, kontringer, men han viste rutine, ro, han var god med ballen og i lufta. Han lar seg ikke stresse av noe. Han har alt det en midtstopper trenger, så jeg er svært fornøyd med prestasjonen hans.

Satte journalist på plass

Mange supportere lot seg lenge frustrere over kampen, Wolverhampton-sjansene og at United slet så mye som de gjorde før pause.

Solskjær delte ikke helt den oppfatningen.

– Vi får tre poeng. Vi holder nullen, men ja, på en annen dag så kunne de scoret i første omgang da Aaron redder en på streken og David redder så den dobbeltsjansen i 2. omgang. Samtidig er det gode inngripener, og det er lov å gjøre gode ting i begge bokser.

fredpogba

– Så har vi åpenbart spilt bedre. Det var noen taklinger, og vi så ikke helt ut som vi pleier å gjøre. Vurderingen var om vi i pausen skulle sette innpå Edinson og Nemanja, men vi lot dem kjempe videre.

– Av og til må man også sørge for at man fortjener den flaksen man skal ha. Det synes jeg at vi gjorde.

– De hadde kanskje ballen litt mer enn oss, men vi er fornøyd. Det ble et fantastisk resultat. Det var ikke den peneste kampen, men det var spennende. Tilskuerne var med, og til slutt fant vi også spillet vårt.

– Vi ville angripe mer, men med en spiller som Traore så ville det vært dumt å gi ham for mye rom. Det gjorde vi av og til.

Så påpekte The Athletic-journalist Laurie Whitwell at Fred ble løpt over i 1. omgang, før han lurte på hvor Paul Pogba egentlig spilte hen på banen.

Det trigget noe i Solskjær.

Først lo han av spørsmålet.

Så fikk Whitwell klar beskjed.

– Så du ikke kampen? Gå tilbake. Se kampen. Da kunne du sett det.

– Ja, vi slet før pause, med rytmen og den kjappe kampen. Etter pause tok vi kontroll, Paul tok kontroll og gjorde det veldig, veldig bra. Han kan spille de pasningene som han blant annet gjorde til Fernandes. Først før pause da det var offside da han spilte Bruno fri. Så det samme etter pause.

– Fotball skal ikke være basket eller rugby

Forrige uke fikk United et baklengsmål fordi Bruno Fernandes ikke fikk et frispark mange mente han burde hatt.

Søndag klaget Wolverhampton over at Ruben Neves ikke fikk frispark like før Uniteds seiersmål.

Nå var Solskjær forståelig nok mer fornøyd.

pogbasss

– Denne uka er jeg fornøyd. Sånn er det å være manager. Dommerne har sagt at de ønsker flyt, og nå fikk de det. Vi fikk vite at avgjørelsen forrige uke var korrekt, og jeg synes det var en fair takling her.

– Samtidig er jeg klar på at fotball ikke skal være basketball, men det skal heller ikke være rugby. Når der går litt mot deg så klager man litt. Når det går din vei så er man fornøyd og vil helst ikke prate for mye om det.

Borterekorden ble selvsagt også et tema.

– 28 kamper er spesielt. Delvis på grunn av at det har vært tomme tribuner, men vi vil holde den gående en god stund til. La oss håpe det skjer, sa Solskjær – som også la til at det har vært henvendelser på et par av spillerne etter at Ronaldo-signeringen ble offentliggjort.

Solskjær sa selv søndag at Ronaldo ikke er kommet for å sitte på benken, noe som kan føre til at noe kanskje skjer med spillere ut på tampen av vinduet.

Det er imidlertid ikke mye tid igjen. Overgangsvinduet stenger ved midnatt natt til onsdag.

Powered by Labrador CMS