– Det handler ikke om storsigneringer

United-manageren møter pressen etter 2-1-tapet mot Sevilla i Europa League-semifinalen.

Publisert Sist oppdatert

Det er en skuffet Ole Gunnar Solskjær som svarer på spørsmål etter at laget hans ble slått ut fra semifinalen i Europa League.

LES OGSÅ:

– Skuffende at vi ikke tar sjansene

– Det er skuffende at vi ikke tar de sjansene vi skaper i de gode periodene våre, sier nordmannen til BT Sport.

– Jeg synes vi starter kampen bra. Vi skaper sjanser og kontringer, og gjør det vanskelig for dem å komme seg til sjanser. Vi startet andre omgang veldig bra. Vi presset dem og spilte på deres halvdel.

SJANSENE MÅ SETTES: Anthony Martial var blant dem som fikk mulighet til å sette ballen forbi Bounou, uten å lykkes.

United-treneren er ikke fornøyd med at Sevilla slapp inn igjen i kampen.

Så plutselig, uten noen grunn, begynte vi å la dem spille igjen. Kanskje det er fordi vi er fysisk eller mental slitne, fordi disse guttene har vært helt supre hele sesongen.

Solskjær påpeker at det gjør det enda surere at United dominerte en del av kampen.

– Jeg vil ikke si at vi er knuste, men det er en av dem som er vanskelige å svelge fordi du føler at du spilte fantastisk til tider. I forskjellige deler av kampen synes jeg vi var helt briljante. 

UNGT LAG: Ole Gunnar Solskjær mønstrer et ungt mannskap. Nå mener United-sjefen at spillerne må bli mer stabile i sine prestasjoner.

– Vi har et ungt, ungt lag, jeg tror vi er i snitt tre år yngre enn dem. Jeg synes noen perioder i dagens kamp viser at denne spillergruppa fortsatt må lære, og få kontinuitet i spillet sitt.

Nordmannen tar seg også tid til å rose progresjonen til sitt lag:

– Vi har vært fantastiske siden februar, vi har kommet langt fra der vi var, og det er spennende å jobbe med disse guttene.

Handler ikke om storsigneringer

Med under en måned til neste Premier League-sesong sparkes i gang, mener Solskjær at laget må fortsette å jobbe for å nærme seg de to lagene foran på tabellen.

Fortsette å forbedre oss, fortsette å gjøre hva vi har gjort hver bidige dag. Spillerne har jobbet så hardt, med riktig holdning, og riktig innstilling.

JOBBEN GJØRES PÅ TRENING: Solskjær sier at United-laget hans må fortsette å terpe på treningsfeltet for å bli bedre.

Samtidig går ikke kristiansunderen av banen for å si at klubben hans må handle i løpet av sommerens overgangsvindu.

– Vi må selvfølgelig forsterke dybden i stallen, fordi det kommer til å bli en lang sesong, og det er bare noen få uker til vi begynner igjen. 

Solskjær vil ikke være med på at United nødvendigvis trenger en storsignering for å forsterke laget.

Det handler ikke om storsigneringer, det handler om kvalitet. Når du signerer en spiller, handler den om å finne en med kvalitet og riktig holdning, som passer inn i gruppa. Så får vi se på hvilke områder det er mulig å forbedre.

INGEN KOMMENTAR: Ole Gunnar Solskjær vil ikke kommentere Dortmunds Jadon Sancho, som har vært en gjenganger i ryktespaltene de siste månedene.

Og nordmannen vil ikke si noe om Jadon Sancho, som har blitt ryktet til United i det som nærmest virker som en mannsalder.

– Jeg kommenterer ikke andre klubbers spillere, dessverre.

Mener United skulle hatt straffe

Solskjær forteller også at han er skuffet over hvordan laget slapp inn. Spesielt det andre målet frustrerer 47-åringen.

– Ikke bare i boksen, men oppladningen til hele målet var skuffende. Vi hadde en kontring Anto (Martial) blir tatt, og det skulle vært et kort fra dommeren. Så er ikke løpene hjemover gode nok, sier Solskjær, og fortsetter:

– Så skulle vi kanskje stoppet eller klarert innlegget. Det er skuffende å slippe inn etter to innlegg.

SKUFFET: Det var flere som var skuffet etter 2-1-målet til Sevilla. Skjermdump: TV 2

United-treneren vil ikke legge skylden for 1-1-målet på dommeren, til tross for at Sevillas angrep startet med et feil idømt innkast.

– Vi vet at det skulle vært vårt kast, men ballen går helt på andre siden av banen før de scorer, så man kan ikke si at det er grunnen.

Solskjær er også enig med Bruno Fernandes i at portugiseren skulle hatt straffespark i sluttminuttene, da han ble løpt overende i Sevillas boks.

– Ja. Så får vi corner ut av det, selv om han aldri er borti den.

Men det er likevel ingen sinne mot dommeren å spore hos nordmannen.

– Jeg aksepterer at både spillere og dommere kan gjøre feilaktige avgjørelser.

OPPGITT: Bruno Fernandes kunne ikke annet enn å le da han ikke fikk straffespark mot Sevilla.
Powered by Labrador CMS