– Tapte kampen på backene

Bakgrunn for børsen: – United var best spillemessig, men ble stoppet av Sevillas keeper. United slapp også til kun én sjanse imot den siste timen, men det ble avgjørende. Victor Lindelöf var også involvert i 1-2-målet, men denne kampen tapte United fordi de ble overspilt på backene – to backer som heller ikke bidrar nok offensivt. Dessverre.

David de Gea – 6,0
Egentlig veldig lite å gjøre totalt sett, og uten skyld på baklengsmålene. Det første satt for hardt ved nærmeste stolpe. Det andre var helt umulig. Solid nok med beina i kampen, og også et par redninger av typen han skal redde.

Aaron Wan-Bissaka – 4,0 (ut for James 87)
For meg var han den store syndebukken for 1-1-målet. Barnefeil ved ikke å gidde eller være oppmerksom på løpet fra spilleren som løper ved siden av ham. Også flere unødvendige frispark imot før pause. Spilte seg klart ned. Mye bedre spillemessig etter pause, men må ta sin del av skylda også for 2-1-baklengsmålet – da han kunne vist ansvar for De Jong som han tross alt var nærmest. Må ta mye mer ansvar – og var den verste syndebukken søndag.

Victor Lindelöf – 5,5
Lenge en veldig solid jobb, men dessverre som i noen andre kamper: Involvert i baklengsmål. Det ble ikke plukket mann i felt før 2-1, og sett på TV-skjermen må Lindelöf som stopper må ta en like stor del av skylda for at den mannen ikke ble plukket opp. Egentlig en ok kamp, men et helt minuspoeng for baklengsmålet. Det nytter ikke som midtstopper og back – mot én spiss – ikke ta mer ansvar.

Harry Maguire – 6,5
God. Ryddet ofte opp i feltet, og skal ha sin del av æren for at Sevillas spisser med ett unntak (2-1-målet) ikke skapte noe i hele kampen. Akkurat da var kapteinen imidlertid uten skyld.

Brandon Williams – 4,5 (ut for Fosu-Mensah 87)
Slet på sin back, overspilt flere ganger og pådro seg tidlig et gult kort. Jeg mener han også må ta sin sin del av skylda for 1-1-målet da han kunne passet på sin mann siden Maguire var inne på spissen. Havnet også på for stor avstand til innleggsfoten før 2-1. Virket da sliten og orket ikke komme nær nok motstander. Tydelig irritert på Sevilla-spillerne utover i kampen.

TIDLIG GULT KORT: Brandon Williams var tydelig frustrert utover i 1. omgang eter at han så gult.

Fred – 6,5
Stod for tre særdeles gode gjenvinninger i 1. omgang, som fort kunne gitt United 2-0 før det ble 1-1 hvis andre hadde vært bittelitt mer nøyaktig i sluttfasen. Sånn sett den klare ballvinneren på Uniteds lag. Også ett forsøk på mål, men kom for skrått og skjøt svakt utenfor. Dette ble en positiv kamp for brassen, selv om det ble tap for United.

Paul Pogba – 6,0
Variabel. Alt fra et nydelig nedtak og pasning til Rashford i en bevegelse rett før pause, som sendte Rashford alene én mot én, men også altfor lett spilt over et par ganger og også noen svake upressede pasninger.

Mason Greenwood – 6,0 (ut for Greenwood 90)
Fikk en tidlig mulighet, men ellers ble det flere blokkerte muligheter for unggutten. Det skal imidlertid sies at han var mer involvert i spillet enn han har vært i et par kamper – noe som utelukkende er positivt.

Bruno Fernandes – 6,5
Bombesikker på straffen, og også et godt skudd selv rett på keeper før pause. Var  også involvert i flere av Uniteds andre sjanser før og etter pause. Et skritt i riktig retning totalt sett, selv om det ble tap.

Marcus Rashford – 4,5 (ut mot Mata 87)
1. omgangen ble oppsummert med løpet og muligheten én mot én på overtid, da han gikk seg fast. Klart pluss for initiativet som ga straffe og ledelsen, men dette ble mer av det vi har sett mye av Rashford i det siste – altså at han lykkes med for lite, er for lite involvert og når han av og til får noen store muligheter så roter han det til for seg selv.

Anthony Martial – 6,5
Nydelig flikk i forkant av 1-0 til Rashford og også ganske god som møtende spiss, da han ordnet flere frispark. Det er alltid en vurdering på om en spiss som misbruker flere store sjanser skal trekkes for det, men jeg følte egentlig at United-spissene gjorde jobben, men tapte mot en keeper som dessverre var i bedre slag.

Juan Mata (inn for Rashford 87), Timothy Fosu-Mensah (inn for Williams 87), Daniel James (inn for Wan-Bissaka 87) og Odion Ighalo (inn for Greenwood 90)