Solskjær vurderte å bytte ut Fred: – Kanskje jeg må ta skylda

Utvisningen til Fred kan få store konsekvenser for Ole Gunnar Solskjær Champions League-eventyr. Etter 1-3-tapet for PSG forklarte nordmannen hvorfor midtbanekrigeren ikke ble tatt ut i pausen.

Publisert Sist oppdatert

Utvisningen kan havne i samme bås som utvisningen til Rafael mot Bayern München i 2010 og Nani mot Real Madrid i 2013.

Riktignok fikk Fred marsjordre da United allerede lå under 1-2, men uten utligning de siste 20 minuttene står alt og faller på den siste kampen mot RB Leipzig.

På pressekonferansen ble Fred tatt i forsvar av sin manager.

– Det var ikke et frispark. Fred spilte disiplinert i andre omgang, og vi kan ikke klandre ham for det frisparket, sa Solskjær etter hvert som spørsmålene om utvisningene haglet inn.

I V Sport-studio erklærte Morten Langli det som en generaltabbe å ikke ta ut Fred i pausen med spillere som Nemanja Matic, Donny van de Beek og Paul Pogba på benken.

Solskjær forteller at trenerteamet snakket med brasilianeren i hvilen.

– «Vær fornuftig» sa vi til ham i pausen, og det var han. Når vi nå ser tilbake på hva dommeren gjorde, kan du si at vi burde tatt ham av. Men basert på prestasjonene hans var det ingen grunn til det. 

– Han var heldig som fikk bli værende på banen i første omgang, men det hadde ingenting med at dommeren gjorde en feil da han ble utvist.

Solskjær hadde heller ingen problemer med hvordan Ander Herrera og de andre PSG-spillerne reagerte.

– Ander forsøkte ikke å framprovosere noe. Det er urettferdig overfor ham. Jeg synes Fred holdt hodet kaldt.

SÅ RØDT: Fred ble utvist mot PSG.
SÅ RØDT: Fred ble utvist mot PSG.

I et intervju vist på V Sport delte Solskjær også sine tanker om at situasjonen ikke gikk til VAR. Det er imidlertid verdt å merke seg at det kun er direkte røde kort som kan vurderes av VAR.

– Han kan ikke se på det på video, for han ser på det der og da, og tenker at det er et gult kort. Om en ser på det så ser en at Fred tok ballen, og så løp Ander inn i ham, men han var kanskje heldig som fikk bli værende på banen før pausen. Det er små marginer der.

– Jeg tenkte på om jeg skulle ta ham av, så kanskje jeg må ta skylda, men det blir bare etterpåklokskap. Men Fred spilte veldig godt, og han fortjente ikke å bli utvist for den taklingen.

LES OGSÅ:

– Burde avgjort kampen

Solskjær var naturligvis ikke superfornøyd etter tapet mot PSG selv om han ikke så altfor svart på det heller.

– Definitivt (små marginer). Store sjanser for begge lag, talentfulle spillere på begge lag. VAR-avgjørelser – offside, utvisning. En fantastisk kveld for seerne, sikkert, men en skuffende kveld for oss.

Solskjær mener at United leverte tidvis bra fotball.

– Vi er skuffet over de første 20-25 minuttene, vi så litt avventende ut, og spilte ganske sakte, vi fikk ikke beina skikkelig i gang. Etter de scoret tok vi rundt 10-15 minutter til før vi kom oss i gang, men da spilte vi veldig godt. Vi burde avgjort kampen innen midten av andreomgangen, men det er vanskelig når en ikke tar sjansene, og PSG scorer.

Senere sa han spøkefullt følgende om PSGs 2-1-scoring på pressekonferansen.

– Om Marquinhos hadde hatt større knotter, så ville han vært i offside.

TUCHEL OG SOLSKJÆR: Bortelaget vinner alltid når de møter hverandre.
TUCHEL OG SOLSKJÆR: Bortelaget vinner alltid når de møter hverandre.

«Finale» mot Leipzig

Nå venter Leipzig igjen i neste Champions League-kamp.

Leipzig vant hjemme mot både Basaksehir og PSG, men vi har også vist at vi kan slå dem, siden det ble 5-0 til United sist.

– Vi trenger en lignende type prestasjon, for vi vet at de er et godt lag. Disse her [PSG] var i finalen, og Leipzig var i semifinalen, for bare noen måneder siden. Jeg tror det viser utviklingen i denne spillergruppa at vi er så skuffet over at vi ikke allerede har gått videre.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS