Burde tatt ledelsen – så gikk alt galt for United og «Fred the Red»

KAMPREFERAT: United skapte sjanser nok til å gå opp i ledelsen, men det var PSG som var mest effektive på Old Trafford.

United fikk ingen hjelp fra Basaksehir i den andre kampen i gruppa, og de klarte heller ikke å gjøre jobben selv.

Marcus Rashford utlignet etter at Neymar ga bortelaget ledelsen, men United bommet på store sjanser i andreomgangen, og litt mot spillets gang gikk heller PSG opp i ledelsen etter et mål av Marquinhos. Like etterpå ble Fred utvist.

Mot slutten av kampen økte Neymar til 3-1 da United kastet alle mann i angrep for å få utligningsmålet.

PSG tok ledelsen tidlig

Det startet relativt rolig på Old Trafford, men i det 6. minutt skjedde det som ikkje skulle skje: Bortelaget gikk opp i ledelsen.

PSG kontret, og Kylian Mbappé fikk fyrt av et skudd, og den gikk via (…) og havnet noe heldig hos Neymar som overlistet David de Gea fra halvskrå vinkel.

En tung start, og det rett etter at United var i brukbar posisjon til å kunne skape en sjanse selv.

PSG-JUBEL: Neymar sendte bortelaget i føringen.

Heldig Fred, og heldig Rashford

Etter rundt halvspilt førsteomgang fryktet United å bli redusert til ti mann, da Fred på ganske idiotisk vis «skallet ned» Paredes.

Reprisene viste at det var solid overspilling av PSG-spilleren, og V Sports ekspertkommentator Lars Tjærnås mente dommeren gjorde riktig ved å gi Fred det gule kortet, men på en annen dag, eller med en annen dommer, kunne det fort endte med et rødt kort for United.

Heldigvis hadde vi hell på andre måter også.

I det 32. minutt satte Marcus Rashford inn utligningen etter at Aaron Wan-Bissaka la tilbake til ham (etter å ha plukket opp en retur Keylor Navas ga på et Martial-skudd). Rashford skjøt via Danilo og inn i PSG-buret, bak en utspilt Navas. Om PSG-målet var heldig, så var definitivt også dette målet av det heldige slaget.

1-1 var stillingen til pause.

UTLIGNET: Marcus Rashford.

Store Martial-muligheter, og Cavani-lobb i tverrliggeren

United gjorde ingen forandringer på laget til starten av andreomgangen, og United startet godt med en herlig kontring etter få minutter. Marcus Rashford og Edinson Cavani kombinerte strålende på høyrekanten, og Rashford la strålende inn fremfor mål, hvor Anthony Martial dessverre bommet fullstendig, og skjøt langt over.

Der skulle det stått 2-1, og Martial visste det selv.

Noen minutter senere slo Rashford godt inn fra høyre igjen, og Cavani fikk en fot på ballen, men det var ikke noen enkel avslutning, og det ble aldri spesielt farlig.

Etter litt over to minutter av andreomgangen fikk United en stor dobbeltsjanse. Edinson Cavani ble spilt flott inn i bakrom etter et godt løp, og han lobbet ballen over Keylor Navas – men dessverre traff ballen tverrligger, og ikke nettmaskene. Ballen havnet hos Bruno Fernandes, som serverte Anthony Martial i strålende skuddposisjon få meter fra mål, men franskmannens skudd ble stoppet av en meget god blokkering av Marquinhos.

Samme Marquinhos hadde også en heading som traff oversiden av tverrliggeren etter litt over en time.

LOBBET I TVERRLIGGEREN: Edinson Cavani.

Så var marginene imot United

I det 68. minutt måtte David de Gea levere en strålende redning for å forhindre at PSG tok ledelsen, men rett etter lå ballen i nettet for PSG.

Ballen gikk som om det var et flipperspill inne i United-feltet, og havnet til slutt hos Marquinhos i det som ble bedømt av VAR til å være en marginal onsidesituasjon, og han fikk pirket ballen forbi De Gea Gea.

Rett etterpå ble vondt til verre – Fred taklet Ander Herrera, og fikk sitt andre gule kort. Reprisene viste at han nok var først på ballen, men dommeren endte aldri opp med å gå ut til VAR-skjermen, så da ble nok situasjonen bedømt av VAR til å være et OK gult kort – og det virker ikke som en absurd avgjørelse heller.

United byttet inn Paul Pogba (for en haltende Rashford), Donny van de Beek (for Anthony Martial og Mason Greenwood (for Edinson Cavani) i et forsøk på å snu kampen med ti mann. Like før slutt kom også Odion Ighalo inn for Aaron Wan-Bissaka.

Uniteds største sjanse kom for Pogba og Fernandes på slutten, men PSG økte heller til 3-1 ved Neymar etter at United gamblet for å få en utligning.

BLE UTVIST: Fred.

Manchester United: David de Gea – Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Alex Telles – Scott McTominay, Fred – Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Anthony Martial – Edinson Cavani.
Innbyttere: Dean Henderson, Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah, Brandon Williams, Daniel James, Jesse Lingard, Juan Mata, Nemanja Matic, Paul Pogba, Donny van de Beek, Mason Greenwood, Odion Ighalo

Paris Saint-Germain: Navas; Florenzi, Marquinhos (C), Diallo, Kimpembe, Verratti, Danilo, Paredes, Neymar, Kean, Mbappé.
Innbyttere: Rico, Letellier, Kehrer, Di María, Rafinha, Kurzawa, Herrera, Bakker, Gueye, Dagba, Pembele, Fadiga.