– PSG er den ultimate testen

Ole Gunnar Solskjær mener Uniteds treningsopphold er en god forbereldelse før helgas Tottenham-kamp – som igjen er god forberedelse til kampene mot PSG.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær gjorde i Dubai i dag et intervju med MUTV, og her kan du lese hva som ble sagt i det intervjuet.

En kan blant annet lese hans tanker om slike treningsleirer, spillergruppa, hva han kan jobbe med her og Tottenham-kampen.

Ole, hva er ditt inntrykk av Dubai?

Det er varmt! Neida – det er alltid veldig gode fasiliteter, og vi blir alltid godt tatt vare på. Jeg har vært her før med Molde, og jeg ville ikke forventet noe annet når jeg er over her med Manchester United!

Hvor gunstig er en treningsleir som dette for laget?

– Jeg synes det er veldig viktig. Det er flere aspekter ved det. Det er været, det er tiden spillerne kan ha sammen, og det at vi er på banen sammen. For nå løper de ikke hjem til koner og barn, så nå er det mer enn nok av tid til videoanalyse og å få noen prinsipper på plass.

LES OGSÅ: Tommel opp til tøff cuptrekning

Og hva kan du jobbe med her som du kanskje ikke kunne hjemme?

– Vel, vi har flere møter, og vi har mer tid på treningsfeltet. Vi setter oss ned og går gjennom ting. Og med dette været tror jeg spillerne vil føle seg litt trøttere enn de vanligvis gjør, så kanskje det mentale aspektet også.

Hva mer vil du lære om spillergruppa di i omgivelser som dette?

– Jeg har allerede lært at det er en tett sammenvevd gruppe – det er en fantastisk atmosfære, noe som kanskje er fundamentet i ethvert lag. Du trenger ikke å være bestevenner, men lagkameraderiet og lagånden er veldig god.

Noe du også har opplevd i alle Manchester United-lagene du spilte på?

– Ja! Selvsagt har vi en slåsskamp eller to, men det handler bare om kravene til standard en setter. Så om treningsøkten ender med en krangel, så har jeg ikke noe problem med det, fordi det betyr at de er vinnere. At de ønsker å bli bedre, og at de ønsker å vinne, og det er derfor vi er her.

– Hvis du slår deg til ro med å tape på trening, så vil du tape når det virkelig gjelder.

Du snakket om at det har blitt jobbet hardt, og det har blitt jobbet enda hardere i dag, men å [i tillegg] ha den muligheten til å slappe av sammen er viktig for et lag, er det ikke?

– Jeg synes det. Det er en lang og hard sesong, med opp- og nedturer sammen. Du må håndtere det å vinne, og du må håndtere tapene og tilbakeslag, og spillere som ikke spiller. Men når du jobber sammen… alle ønsker å spille, men de ønsker alle det beste for lagkameratene, og alle forstår at dette er en lagsport.

Hvor tøff blir den kampen mot Tottenham?

– Selvsagt blir det tøft, men vi kan gjøre det tøft for dem også. De har styrker og svakheter, vi har styrker og svakheter. Det – og den cupkampen mot Arsenal – er en av de kampene vi trenger før vi skal ut i Champions League mot Paris Saint-Germain, for det er det som er den ultimate testen. Så for meg er ikke denne Spurs-kampen alt som betyr noe – selvsagt er den viktig, men det er [også] en forberedelse til resten av sesongen, og hvordan vi skal bevege oss fremover.

– Vi har vunnet fem kamper, og du lærer så mye ved å vinne, og når du får disse tøffe kampene så lærer du mer om personligheten [til spillerne], og hvordan de håndterer ulike situasjoner.

Videre ga Solskjær en skadeoppdatering som vi tidligere i dag kom med i denne saken.

 

Powered by Labrador CMS