Tommel opp til tøff trekning

Ole Gunnar Solskjær liker trekningen i FA-cupen.

United trakk Arsenal i FA-cupen (se hele trekningen her) – på en måte et mareritt av en trekning siden FA-cupen er Ole Gunnar Solskjærs beste mulighet for en tittel som United-manager.

Nordmannen ser uansett ikke slik på det selv.

MUTV snakket nemlig med ham om hva han synes om trekningen, og han var positiv.

– Fantastisk. Vi trenger disse kampene. Disse spillerne trenger de store kampene for å bli utfordret. 

– Selvsagt sier alle at vi har vunnet de siste fem kampene, men ikke mot stor motstand. Men du kan bare møte lagene du spiller mot, og for at vi skal bli testet, og komme oss til det neste nivået, så trenger vi disse kampene. Og hvis du ønsker å vinne FA-cupen, så må du slå alle.

Heldigvis må vi ikke bokstavelig talt slå alle, siden det alt i alt er 736 lag som har vært en del av årets turnering, og det ville vært vanskelig å gjennomføre.

Akkurat Arsenal må vi uansett slå, og vi har både og dårlige minner fra møter med Arsenal i den gjeveste engelske cupen.

Det som nok er det beste minnet, er attpåtil en av de mest minneverdige kampene i turneringens historie.

– Et av de kanskje beste FA-cup-øyeblikkene var mot Arsenal på Villa Park da Peter [Schmeichel] reddet det straffesparket på slutten, og Giggsys dribleserie.

– Hvis de hadde slått oss – hvis Peter ikke hadde reddet straffesparket – så tror jeg de sannsynligvis ville vunnet The Double ved å ta ligatittelen fremfor oss. Så jeg tror den Peter-redningen var katalysatoren for trippelen.

Sier Solskjær, som må sies å ha spilt en slags rolle i den trippelen selv.

LEGENDARISK CUPKAMP MOT ARSENAL: Kampen som hadde alt – inkludert en hårete Ryan Giggs.