ogs
Skjermdump: Sky Sports

– Må være et mareritt å møte Mason

Mason Greenwood ble matchvinner i 3-1-seieren mot Burnley med to scoringer. Ole Gunnar Solskjær hyller 19-åringen for jobben han har lagt ned på treningsfeltet.

Publisert Sist oppdatert

Først kunne han enkelt sette inn 1-0 etter et overhopp fra Bruno Fernandes. Så trakk han seg inn fra høyrekanten i sluttminuttene og banket inn 2-1-scoringen som sikret seier.

– Jeg er veldig glad for tre poeng selvfølgelig. Vi har ikke vunnet hjemme mot Burnley siden 2015 hvis jeg ikke tar feil, sa Solskjær til Sky Sports om 3-1-seieren.

Forrige hjemmeseier mot Burnley var i februar 2015, da to Chris Smalling-mål og et Robin van Persie-mål sørget for en 3-1-seier for United.

– Vi hadde kontroll i førsteomgang, men fant ikke åpningene. De gjorde det til en «scrappy» kamp. De var forsvarte seg godt og angrep oss også. Så vi fant ingen rytme, oppsummerte Solskjær.

– Det var fortjent at vi tok ledelsen. Så slår vi av to sekunder på et hjørnespark, og det blir mål. Det er sånn det er mot Burnley.

Manchester United v Burnley - Premier League
TRE POENG: Ole Gunnar Solskjær og United slo Burnley 3-1.

Til slutt ble det likevel tre poeng – etter to mål av Greenwood og ett på overtid av innbytter Edinson Cavani.

– Det var to gode mål, sa Solskjær om Greenwood.

– Jeg synes høyrekant er den beste posisjonen hans nå. Der kan han dra seg inn i banen, i stedet for å spille med store stoppere ved siden av seg på topp.

Til MUTV sa Solskjær at det for forsvarerne må være et mareritt å møte 19-åringen.

– Målet hans mot Tottenham viser at hva han har jobbet med. Han kan gå både inn og ut, så han må være et mareritt å møte.

På pressekonferansen forklarte Solskjær at Greenwood har skjønt at han ikke kan være en «one trick pony»-

– Jeg vet alltid at han kan score mål, og han har variasjon i spillet sitt.

Manchester United v Burnley - Premier League
TOMÅLSSCORER: Mason Greenwood scoret 1-0 og 2-1.

En som ikke hadde en like god ettermiddag på Old Trafford var Dean Henderson. Keeperen kunne ikke lastes for dødballmålet til James Tarkowski, men var på tynn is i feltet ved to anledninger.

– Han er en pro-aktiv keeper som vil være på tå hev. Dean lærer og lærer, sa Solskjær.

Samtidig som kampen mot Burnley gikk sin gang kom meldingene om at forslaget om en europeisk superliga nærmer seg offentliggjøring.

Sky Sports stilte manageren tre spørsmål om forslaget.

– Jeg så det i morges, men jeg kan ikke si så mye. Fokuset mitt har vært på denne kampen, svarte Solskjær.

Powered by Labrador CMS